8-10 Juli 2022 | Westergas
  • Mindful coffee rituals

Mindful coffee rituals

maandag 11 februari 2019

KOFFIE EN MINDFULNESS MET MEDITATIEEXPERT MICHAEL JAMES WONG

 


Koffie en meditatie: wat maakt het een match made in heaven?
“We hebben allemaal bepaalde rituelen, die ons helpen te ontspannen. Voor veel mensen, indien met aandacht gezet, biedt die eerste kop koffie in de ochtend een vast relaxmoment. Het beoefenen van mindfulness, gecombineerd met koffie heeft als doel nog bewuster te genieten van zo’n moment. Veel te vaak nuttigen we even snel een koffie-to-go. Terwijl, als we met aandacht genieten van het ritueel van malen, opschenken, ruiken, proeven, koffiezetten én drinken, het een ervaring is die alle zintuigen prikkelt.”

x-PREVIEW-ONLY-Artisan-_A611369.jpg

Hoe zijn bezoekers straks in staat te mediteren terwijl ze genieten van koffie?
“Mediteren draait om je bewustzijn vergroten. Terwijl je dat doet, gaat het om het opmerken en waarderen van het volledige ritueel. Koffiedrinken bestaat maar voor een deel uit drinken, alles wat je waarneemt, ruikt en voelt maakt de ervaring compleet. Wanneer koffiedrinken op zo’n manier wordt beleefd, is het een mooie, meditatieve ervaring.”

 
Waarom is het zo belangrijk om bewuster koffie te consumeren?
“Met elke vorm van consumptie is het zaak respectvol om te gaan. De hoeveelheid die we drinken, het soort koffie, het heeft allemaal invloed. Het is belangrijk dat we ons altijd bewust zijn van onze beslissingen en ervoor zorgen dat we op een gezonde en waardige manier in het leven staan.”


Michael James Wong is the author of Sit Down, Be Quiet and founder of Just Breathe London, Boys of Yoga and Sunday School Yoga. He will be joined by KEEN Coffee to guide participants in this new multi-sensory and meditative coffee tasting experience at the Festival.

There are only a handful of spaces left for the Mindful Coffee Tasting Experience, so be sure to secure yours now with our VIP Day Tickets.

Related Articles
Let's keep in touch!
Maak je deel uit van de koffie-industrie?

Enter security code:
 Security code

Proudly Sponsored By:
Latte Art Live Sponsors:
Roast Masters Sponsors:
Mindful Coffee Tasting Experience Sponsors:
Media Partners:
Location
Gashouder,
Klönneplein 1,
1014 DD Amsterdam.
Details
Registered in England
No. 6754003
VAT No. GB 126 022263
Terms & Conditions
Privacy Policy
Contact
Email: info@amsterdamcoffeefestival.com

© Allegra Events Ltd 2021.