5 - 7 November 2021 | Westergas
  • Koffiecapsules

6x kwalitatieve koffiecups

woensdag 10 februari 2021

Fan van goede koffie, maar geen super-de-luxe espressomachine op het aanrecht? Het aanbod van koffiecapsules groeit gestaag en zelfs specialty coffee-branderijen introduceren cups, die gewoon in jouw eigen capsulemachine passen. 


1. Caffènation 
De Antwerpse koffiebranderij lanceerde specialty coffee-capsules, zodat iedereen thuis een kwaliteitsespresso kan drinken. De volledig composteerbare cups zijn gevuld met onder andere single origins uit Brazilië, Ethiopië en Colombia, maar ook Caffènations huisblend L.G.B. drink je nu gemakkelijk thuis. Bestel de capsules bij Caffènation of bol.com.
Prijs €4,20 - 10 capsules
caffenation.be

 
caffenation-cups-copy.jpg


2. coffeecompany
De huisblend van coffeecompany - een mix van koffiebonen uit Colombia, Brazilië, Guatemala en Ethiopië - komt met een aangepast brandprofiel, nu ook uit de kleine en welbekende capsulemachine goed tot zijn recht. Advies van coffeecompany: “Gebruik altijd vers water en stel de machine in op een kort/klein espressoshot. Wij drinken de capsule graag als espresso, maar ook onder een laag melk en melkschuim doet de Oude School capsule het goed.” 
Prijs € 4,50 - 10 capsules
coffeecompany.nl

 
cc-capsules-copy.jpg


3. OR Coffee Roasters
Afgelopen november lanceerde ook de Brusselse koffiebranderij OR Coffee Roasters twee series composteerbare capsules: de Easy Going en Wild and Fruity. De eerste is een blend van Brazilië, Costa Rica, Colombia en Ethiopië. De tweede een klassieke blend van Brazilië en Ethiopië. Omdat de branderij zoveel positieve reacties kreeg, zijn er bovendien twee nieuwe capsules in de maak! Een meer chocolade-achtige espresso en een een fruitige, sterke lungo te ontwikkelen. Nice!
Prijs € 4,50 - 10 capsules
orcoffee.beBest getest!
Leuk om te weten! De Consumentenbond testte verschillende capsulemachines en daar kwam de Sage Nespresso Creatista Uno SNE500 het beste uit. De machine ontving maar liefst een 9,3 en werd geprezen om zijn gebruiksvriendelijkheid en uitstekende kwaliteit espresso.


4. Wakuli
Koffie-abonnement Wakuli biedt naast losse bonen en gemalen koffie ook drie verschillende capsules aan. Dit zijn drie single origins: een Peru met tonen van vijgen en citrus, een Brazilië met een volzoete smaak met tonen van chocolade en een volle robusta met smaaktonen van chocolade, rietsuiker en nougat uit Indonesië. Je bestelt veertig capsules en kunt zelf bepalen hoe vaak je deze geleverd wilt krijgen: elke week of per twee, drie of vier weken. Handig, toch?
Prijs € 17,60 - 40 capsules
wakuli.com

 
wakuli.jpg


5. De Koffiejongens
De Koffiejongens hebben zich enkel en alleen op capsules gestort en een biologisch afbreekbare cup ontwikkeld van suikerriet en maïs. Je kunt verschillende abonnementen afsluiten, waarbij je per verzending zestig capsules ontvangt. De keuze bestaat uit lungo, lungo forte, espresso, ristretto of decaf. Dit zijn allemaal blends, waarbij enkel UTZ gecertificeerde koffies worden gebruikt. 
Prijs € 13,95 - 60 capsules
dekoffiejongens.nl

De-Koffiejongens-4jpg.jpg

 

6. Vascobelo 
Het Belgische koffiemerk Vascobelo heeft V-cups op de markt gebracht. Er zijn vier verschillende capsules ontwikkeld, waarvan drie blends en één single origin uit Guji, Ethiopië. Bovendien hebben ze voor de liefhebbers van decaf een capsule met koffie uit Guatemala.
Prijs € 4,25 - 10 stuks
vascobelo.com
 


Dit artikel werd geproduceerd in samenwerking met koffieTcacao magazine.
 

Related Articles
Let's keep in touch!
Maak je deel uit van de koffie-industrie?

Enter security code:
 Security code

Proudly Sponsored By:
Latte Art Live Sponsors:
Roast Masters Sponsors:
Mindful Coffee Tasting Experience Sponsors:
Media Partners:
Location
Gashouder,
Klönneplein 1,
1014 DD Amsterdam.
Details
Registered in England
No. 6754003
VAT No. GB 126 022263
Terms & Conditions
Privacy Policy
Contact
Email: info@amsterdamcoffeefestival.com

© Allegra Events Ltd 2021.