Dutch English
30 maart - 01 april 2023 / Westergas
Multi-sensory and meditative
The Mindful Coffee Tasting Experience

THE MINDFUL COFFEE TASTING EXPERIENCE KEERT TERUG OM JOUW BEZOEK AAN THE AMSTERDAM COFFEE FESTIVAL EXTRA SPECIAAL TE MAKEN.

 

Keen Coffee, Faema en Just Breathe slaan de handen ineen voor een nieuwe editie van The Mindful Coffee Experience: een meditatieve koffieproeverij die ontworpen is om alle zintuigen te prikkelen en voor festivalbezoekers verleidt koffie opnieuw te waarderen. 

In voorgaande jaren stond The Mindful Coffee Experience in het teken cuppen. Dit jaar ligt, dankzij de nieuwe allround Faemina machine, de focus op het bereiden en proeven van filterkoffie. Een meditatie-expert van het Londense Just Breathe sluit zich aan bij Keen's head roaster Roderick en baristatrainer Tristan tijdens deze 45-minuten durende koffieproeverij, die plaatsvindt in een rustige ruimte met gedimd licht, weg van de buzz van het festival.

De proeverij biedt een diepgaand inzicht in The Mindful Coffee Movement: een holistische benadering die mensen aanmoedigt om bewuster koffie te kopen, bereiden en consumeren, terwijl verspilling wordt geminimaliseerd en koffieproducerende gemeenschappen worden ondersteund.

LCF2019_LowRes_FINAL_KayLockett_071.jpg

 

 

DE KOFFIE
Voor The Mindful Coffee Tasting Experience dit jaar heeft Keen Coffee, de gevierde brander uit Utrecht en organisator van het jaarlijkse Dutch AeroPress Championship, gekozen om een ​​van zijn favoriete koffies mee te brengen. De Wolichu Wachu is vernoemd naar het verwerkingsstation in de Ethiopische Guij regio. De natural verwerkte koffie met een medium body begint met sterke tonen van aardbei en eindigt met een subtiele hint van sinaasappel en een bergamotaroma. Tijdens cuppings proefde het team van Keen Coffee soms zelfs tonen van grapefruit en ananas, wat het een uitermate interessante koffie maakt om als espresso en filterkoffie te verkennen.

Faemina,-Classy-Office-Elegant-waiting-room.jpg


DE MACHINE
Dit najaar introduceerde Gruppo Cimbali de nieuwste baby van de familie, de Faemina, waarmee het merk zich voor het eerst gericht op thuisbarista's en kleine bedrijven. De Faemina werd ontworpen door ItalDesign met oog voor elegantie, minimalisme en geometrie in combinatie met gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en prestatie. De eengroeps espressomachine gaat net iets verder dan andere machines door de aanwezigheid van een dripfunctie voor filterkoffie, de optie voor een automatisch stoompijpje en een geïntegreerd waterfilter.

TICKETS
Tickets voor The Mindful Coffee Tasting Experience bemachtig je online. 

Follow Us

Facebook
Instagram
Proudly sponsored by
Alleborgh
Alpro
Brita
Espresso Service West
Eversys
Faema
Indonesian Coffee (by Embassy of Indonesia)
Just Breathe
Keen Coffee
La Cimbali
La Marzocco
Monin
Slayer
Trabocca
Zettle
Westergas
KoffieT cacao
© 2022 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks