5 - 7 November 2021 | Westergas
  • Groene energiebom

How to: Matcha

woensdag 12 augustus 2020

Met alle vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren is matcha een ultieme zomerdrank. Naast al die lekkere coldbrews en iced lattes, natuurlijk.

  
Matcha is Japanse groene thee die op traditionele wijze tot poeder wordt gemalen. Groene thee wordt geprezen om diens hoge concentratie aan antioxidanten, positieve effecten op de stofwisseling en het beschermen van je huid. Maar los je thee in poedervorm op in water, zoals bij matcha, dan vertienvoudigt die portie van vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren. Deze energiebom én gezondheidsdrank wordt in Japan zowel puur gedronken als verwerkt in matcha latte of matcha cake. 

De matcha-rage is inmiddels volledig overgewaaid naar Europa en de rest van de wereld. Zo zette bijvoorbeeld Pieter Loridon na een carrière als professioneel basketballer zijn gezonde leefstijl onverminderd voort. Met Café Couture verkoopt de Vlaming niet onverdienstelijk de groene theevariant in België, Nederland en daarbuiten. “Matcha geeft een enorme energieboost. Maar dan niet zoals koffie, met een korte hoge piek en daarna een diep dal. De energie van matcha houdt lang aan. Als je weer eens ’s ochtends vroeg gaat hardlopen, neem er dan eentje op een nuchtere maag. Laat het even inwerken. Het geeft een zaligmakend gevoel.”


(Fotografie Pieter Loridon ©️Tess Evenboer)
 

Thuis matcha bereiden


Met de chasen, het Japanse woord voor matcha-klopper, klop je bubbels in de groene thee waardoor een schuimlaag ontstaat. Het enige wat je nodig hebt is gekookt water, matcha, een aardewerken kom, een chasen, matcha-bamboeleper en zeefje. Klik hier om te zien hoe je thuis in 6 stappen zelf matcha bereidt!

Dit artikel werd geproduceerd in samenwerking met koffieTcacao magazine.
 
Related Articles
Let's keep in touch!
Maak je deel uit van de koffie-industrie?

Enter security code:
 Security code

Proudly Sponsored By:
Latte Art Live Sponsors:
Roast Masters Sponsors:
Mindful Coffee Tasting Experience Sponsors:
Media Partners:
Location
Gashouder,
Klönneplein 1,
1014 DD Amsterdam.
Details
Registered in England
No. 6754003
VAT No. GB 126 022263
Terms & Conditions
Privacy Policy
Contact
Email: info@amsterdamcoffeefestival.com

© Allegra Events Ltd 2021.