8-10 Juli 2022 | Westergas
  • Koffielectuur

Boek: Prijs van Mijn Koffie

vrijdag 17 juli 2020

Een goed boek over de toekomst van koffie.  


Koffiejournalist Demian van der Reijden en eigenaar van De Koffieschool Bregje Deben buigen zich in het boek De Prijs van Mijn Koffie over de geschiedenis van, de handel in en de duurzame toekomst van koffie. Met de hulp van experts, koffieboeren en barista’s schetst het tweetal de uitdagingen waar de koffie-industrie mee te maken heeft en wat nodig is om de toekomst van koffie veilig te stellen. Aan het woord komen onder andere Barend Boot (Boot Koffie), Meine van der Graaf (MVO Nederland), Menno Simons (Bocca), Maarten van Keulen (This Side Up Coffee) en Peter d’Angremond (Max Havelaar). 
 
image-(1).png

Nadenken over duurzaamheid is belangrijk, vinden Demian en Bregje, want de toekomst van koffie is in gevaar. Koffieboeren staan als gevolg van droogte, te hoge temperaturen, verschuivende regenseizoenen en een historisch lage prijs – die in 2019 vaak niet eens de kosten van de koffieproductie kon dekken – voor forse uitdagingen. “Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven die boeren helpen hun bedrijf toekomstbestendig te maken en daarmee ook de toekomst van onze dagelijkse kop koffie veilig te stellen,” stelt het tweetal.
 
Demian en Bregje dagen je met De Prijs van Mijn Koffie uit om vragen te stellen over de herkomst van de koffie(s), die je dagelijks drinkt. Want alleen door vragen te stellen, krijg je antwoord op de vraag: wat is de échte prijs van mijn koffie? 
 
Prijs € 29,95
ISBN 9789082303148

koffietcacao.nl/webshop
 
 
[credits]
Dit artikel werd geproduceerd in samenwerking met koffieTcacao magazine.
 

Related Articles
Let's keep in touch!
Maak je deel uit van de koffie-industrie?

Enter security code:
 Security code

Proudly Sponsored By:
Latte Art Live Sponsors:
Roast Masters Sponsors:
Mindful Coffee Tasting Experience Sponsors:
Media Partners:
Location
Gashouder,
Klönneplein 1,
1014 DD Amsterdam.
Details
Registered in England
No. 6754003
VAT No. GB 126 022263
Terms & Conditions
Privacy Policy
Contact
Email: info@amsterdamcoffeefestival.com

© Allegra Events Ltd 2021.