Vr. 13 - Zon. 15 Maart 2020 | Westergasfabriek
  • Roast Masters™

ROAST MASTERS™ IS DE GLOEDNIEUWE KOFFIEWEDSTRIJD GEFOCUST OP DE KUNST VAN HET BRANDEN VAN SPECIALTY COFFEE.


Met een internationaal perspectief en een fris, uniek format brengt dit nieuwe toonaangevende toernooi de beste specialty coffee-branders van de wereld bij elkaar en onderwerpt ze aan de ultieme test.

De line-up bestaat uit vierentwintig van ’s werelds meest gerenommeerde koffiebranders, die drie dagen lang strijden om de felbegeerde Roast Masters titel. In een dynamische, live setting meet elke brander zich in twee disciplines: het koffiebranden en blenden van espresso.

Op de proef gesteld door een panel van toonaangevende juryleden is dit de ultieme test van vaardigheden, vakkennis en commerciële toepasbaarheid. Een unieke kans om uit te blinken onder toeziend oog van belangrijke spelers uit de industrie en een internationaal publiek.

Graag willen we White Label Coffee feliciteren, die als aller eerste ooit tot Roast Masters zijn gekroond op Amsterdam Coffee Festival 2019!
 
De volgende Roast Masters™ competitie zal van 11-13 oktober plaatsvinden op the New York Coffee Festival 2019.
 2019 DEELNEMERS
  2019 JURY
 


 

Anne Lunnel

Eigenaar, Zweeds barista en Brewers Cup-kampioen, KoppiAnne Lunell is een Zweedse baristakampioen en de visionair achter Koppi, een internationaal gerespecteerde en geliefde koffiebranderij in het Zweedse Helsingborg, die zij in 2007 oprichtte met Charles Nystrand.
 

Niels te Vaanhold

Hoofdbarista en 2e op de World Cup Tasters Championship 2018, Mocca d’Or

 Niels te Vaanhold werkt al zes jaar in de koffie en is momenteel hoofdbarista bij koffiebranderij Mocca d’Or. De huidig Nederlandse Cup Tasterskampioen verraste afgelopen jaar iedereen in het wedstrijdcircuit door het zilver te pakken op het World Cup Tasters Championship en een vierde plek te behalen tijdens de Dutch Brewers Cup.
 

Rubens Gardelli

Brander en eigenaar, Gardelli Specialty Coffees

 


De huidig wereldkampioen WCE Coffee Roasting, Ruben Gardelli, heeft bijna geen introductie meer nodig. Hij is de eigenaar van Gardelli Specialty Coffee, een Italiaanse koffiebranderij die bekend staat om zijn uitgesproken wijze van koffiebranden. Rubens heeft tijdens zijn koffiecarrière verschillende titels behaald, waaronder de Italiaanse WCE Coffee Roasting Championship 2014, 2016 en 2017 en de Italiaanse Brewers Cup 2014 en 2015.

HANS ZEVENHEK
Coffee Quality Manager and Arabica Q-grader for Daarnhouwer

Hans-Zevenhek-(1).jpg

Q-grader Hans Zevenhek is kwaliteitsmanager koffie bij Daarnhouwer en cupt erop los bij koffieplantages over de hele wereld. Hans zit al meer dan 32 jaar in het vak en duizenden koffies hebben zijn neus en tong gepasseerd. Een jurylid om u tegen te zeggen.
 DE DISCIPLINES
 DE ESPRESSO BLEND


In deze ronde is het aan de koffiebranders om hun eigen koffie in te brengen en hun persoonlijke espressoblend te presenteren.

Elke brander heeft 15 minuten om 12 koffies - 4 espresso's, 4 melkkoffies en 4 plantaardige koffies - aan de jury te presenteren en zowel het smaakprofiel als de commerciële gedachte achter de blend uit te leggen. De inkoopprijs van de espressoblend moet onder €25 per kg zijn om mee te kunnen dingen.

Punten worden toegekend aan smaak, presentatie en vakmanschap.
 


DE SINGLE ORIGIN
 

Een cuppingopdracht met een twist. De deelnemende branders krijgen ieder een maand voor het evenement 5 kilogram van dezelfde groene bonen. Dit biedt ze genoeg tijd om een uniek brandingsprofiel te ontwikkelen.

Tijdens Roast Masters in Amsterdam cupt de deskundige jury live de 30 gemaakte koffies naast elkaar, terwijl elke brander drie minuten de tijd krijgt om zijn of haar profiel aan het panel te presenteren.

Punten worden toegekend aan smaak en presentatie.
 
SPONSORS

Brita

Mahlkonig and Bunn

Bunn

FriescheVlag

Related Experiences
Let's keep in touch!
Maak je deel uit van de koffie-industrie?

Enter security code:
Security code

Proudly Sponsored By:
Latte Art Live Sponsors:
Roast Masters Sponsors:
Media Partners:
Location
Gashouder,
Klönneplein 1,
1014 DD Amsterdam.
Details
Registered in England
No. 6754003
VAT No. GB 126 022263
Terms & Conditions
Privacy Policy
Contact
Email: info@amsterdamcoffeefestival.com

© Allegra Events Ltd 2019.