Dutch English
31 maart - 02 april 2022 / Westergas
#BRITALOVESTEA
BRITA šŸ–¤ TEA

Tijdens ACF slaat waterexpert BRITA de handen ineen met The European Tea Society voor een specialty teaprogramma.


Water is, net als bij koffie, het belangrijkste ingrediƫnt voor smaakvolle thee. Het is dan ook geen verrassing dat waterexpert BRITA en The European Tea Society, dat werd gelanceerd tijdens Tea & Coffee World Cup 2018 in Birmingham, een match-made-in-heaven zijn.


Onder het motto ‘raising the standards of tea’ wil The European Tea Society (ETS) de wereld van specialty tea promoten en vergroten. “Specialty tea is niet alleen een product, maar ook een beweging, een idee, een inspiratie, een gemeenschap Ć©n een vraag naar excellentie op alle niveaus van de keten”, aldus Bernadine Tay, mede-oprichter van ETS. 

Jaren geleden startte Bernadine, oorspronkelijk uit Singapore, haar eigen theemerk om de theekwaliteit in de horeca te verbeteren. Vanuit daar ontwikkelde ze zich langzaam maar zeker als theeconsultant. Bernadine: “Ik geef eerlijk toe dat ik buitenshuis meestal koffie bestel. Daarvan weet ik dat het goed wordt gezet en dat de bonen met meer zorg zijn geteeld en ingekocht.” Ze blijkt niet de enige te zijn. 46 procent van de mensen bestelt koffie, omdat ze in de horeca er geen vertrouwen in hebben dat de thee lekker zal smaken. “Daar willen we verandering in brengen. Met ETS willen we ervoor zorgen dat thee consistent goed wordt bereid, personeel een passende thee durft aan te raden bij een gerecht, chefs zich geĆÆnspireerd voelen door thee als ze nieuwe gerechten creĆ«ren en er simpelweg betere thee wordt gekocht.” 

Willem Huisman, sales directeur BRITA Benelux, is direct aan boord gestapt als directeur Events toen hij met ETS kennismaakte. Willem: “Kennis over thee is voor barista’s een fantastische aanvulling op hun vakmanschap. In die zin krijgt thee nu eindelijk de aandacht die het verdient.” 

Tijdens deze festivaleditie hosten BRITA en ETS verschillende lezingen, waarin ook gesproken wordt over praktische zaken, zoals thee in je zaak, zettijd, temperatuur Ʃn natuurlijk water. Bovendien vertrek je niet zonder heerlijke theeƫn te proeven.
 

HET PROGRAMMA

 

VRIJDAG 11 september

13.00-14.00 uur - The Industry Day Lab
Brewing tea for a profit, door Kiona Malinka met Liesbeth Sleijs


ZATERDAG 12 september

16.45-17.45 uur - SCA podium 
Thee is de nieuwe koffie, door David Veal
 

ZONDAG 13 september

Tijdstip volgt - Roast Masters™ podium
Hoe zet je thuis en in de horeca de perfecte thee, door Kiona Malinka en Rose van Asten
 
Tussen bovenstaande sessies door geven Kiona Malinka, Liesbeth Sleijster en Rose van Asten bij de stand van BRITA voor verschillende demonstraties.

Follow Us

Facebook
Instagram
Proudly sponsored by
Alpro
Brita
Eversys
Faema
iZettle
Monin
Westergas
Roast Masters' Sponsors
Slayer
Brita
Alpro
Trabocca
Latte Art Live Sponsors
Alpro
La Cimbali
Media Partners
KoffieT cacao
Ā© 2021 Allegra Events Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks