Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
12 augustus 2020
Specialty coffee op het strand

Specialty coffee drinken met de voeten in het zand? Deze drie strandtenten zijn the place to be!

   

1. Pele Surf Shack

Hoek van Holland

Eigenaar van de Rotterdamse koffiezaak Lilith Coffee, Charlotte Damen, opende samen met vriend Barend Lippens vorige zomer de eerste strandtent van Nederland met een geheel veganistisch menu. “We serveren wat we zelf graag willen eten op het strand, zoals açaí bowls, sushi, curry en natuurlijk frietjes en burgers.” Bij de bohemian ingerichte zaak kun je daarnaast rekenen op goede koffie. Op de molen zit een huisblend, gebrand door Giraffe Coffee Roasters. Ook de cappuccino's en latte’s worden plantaardig bereid, wat betekent dat er geen koemelk, maar haver-, soja- en kokosdrank wordt gebruikt. “Daarnaast serveren we bullet coffees: normaal gezien een espresso met een klont boter. Wij maken ’m met kokosvet, amandelboter, twee soorten concentratieverhogende paddenstoelen, MCT-olie, kaneel en een beetje vanille. Ideaal voorafgaand aan een intensieve surfsessie of ter vervanging van het ontbijt als je een Keto-dieet volgt.” 

Koffie: Giraffe Coffee Roasters
Adres: Rechtestraat 24, Hoek van Holland
Instagram: @pelesurfshack

The Shore coffee shop
(Fotografie: Joey Rietveld)
 

2. The Shore

Scheveningen

“Koffie op het strand is over het algemeen niet heel hoogwaardig”, vindt mede-eigenaar van The Shore Hans van den Broek. Sinds 2005 bestiert hij een surfschool in Scheveningen en in 2017 kwam daar een horecavergunning bij. Sindsdien staat de surfschool annex strandtent te boek als The Shore. De focus ligt op aandacht, kwaliteit en duurzaamheid. “Een surfer zijn, is meer dan de sport beoefenen”, vertelt Thomas Franse, die in 2018 mede-eigenaar werd. “Het is leven met- en zorgen voor de natuur. Daarom is het voor ons vanzelfsprekend dat we een volledig biologische kaart hebben. De koffie is daarop geen uitzondering: we wilden een biologische single origin, het liefst van een brander uit de buurt.” Die vonden ze uiteindelijk binnen hun eigen kenniskring, bij Stefan Coster van de Haagse koffiebranderij Roast Factory. “Speciaal voor ons introduceerde hij de biologische gewassen Peru van de Churumpampa familie. Vanaf dag één een hit bij ons team en de gasten.” Naast goede koffie, serveert The Shore thee van Travelling Tea, chocolademelk van The Chocolate Shop, bier van Gulpener, Instagrammable American pancakes en sinds kort ook pizza’s. 

Koffie: Roast Factory
Adres: Strand Noord 2a 
Instagram: @theshorescheveningen


 

3. Beachclub BAIT 

Wassenaarse Slag

Op het mooie strand bij de Wassenaarse Slag kun je bij Beachclub BAIT terecht voor een uitgebreid menu met maandelijks wisselende gerechten. Wat dacht je van een gevulde, gepofte zoete aardappel of de bestseller fish & chips? Met een goede koffie als afsluiter. Want vanachter de La Marzocco GB5 bereiden de barista’s bij de strandtent een lekkere Colombiaanse koffie, gebrand door Boot Koffie. 

Koffie: Boot Koffie
Adres: Wassenaarseslag 31
Instagram: @beachclub_baitDit artikel werd geproduceerd in samenwerking met koffieTcacao magazine.
 

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks