Dutch English
31 maart - 02 april 2022 / Westergas
17 juli 2020
Espressofabriek opent derde café

Espressofabriek trakteert Zeeburgereiland op een hippe koffiezaak met zelfgebrande koffies en natuurwijnen. 


Sinds 2017 is de gemeente Amsterdam de wijk Zeeburgereiland uit de grond aan het stampen in het oosten van de stad. Naar verwachting zullen er in 2026 zo’n 10.000 Amsterdammers in de nieuwe stadswijk wonen. Degenen die zich al op het eiland hebben gevestigd, kunnen daarom sinds vrijdag 12 juni terecht bij de indrukwekkende nieuwe zaak van Espressofabriek. 
 
“Zeeburgereiland is een prachtig divers eiland waar gezinnen, jonge stellen, senioren en studenten wonen. Het zojuist geopende skatepark maakt het stedelijke gevoel compleet”, zegt Rick Woertman, eigenaar van de Espressofabriek
 
IMG_1124.jpeg

De strakke bar van de nieuwe locatie bevindt zich voor onder de grond. Van buitenaf kun je via het glazen dak zelfs meekijken hoe de barista jouw koffie vanachter de custom matzwarte Modbar klaarmaakt. Op de trap naar de bar staat bovendien een fijne selectie natuurwijnen uitgestald van onder andere Clavelin, Daxivin en Sjoerds Streken. Rick: “Er is een enorme overeenkomst tussen de wijze waarop wij samen met onze koffieboeren omgaan met koffies en de wijnboeren en importeurs waar we mee samenwerken voor de selectie wijnen. Uiteindelijk willen we laten proeven wat de natuur ons kan bieden.”[1]  Ook voor niet-‘Zeeburgers’ is een fietstochtje naar het eiland het dubbel en dwars waard!
 
Adres: Roepie Kruizestraat 2
Openingstijden: Woe-Vrij: 8.30 - 16.00 uur
Zat-Zon: 10.00-17.00 uur
Instagram: espressofabriek
Website: espressofabriek.nl

 
Dit artikel werd geproduceerd in samenwerking met koffieTcacao magazine.
 

Follow Us

Facebook
Instagram
Proudly sponsored by
Alpro
Brita
Eversys
Faema
iZettle
Monin
Westergas
Roast Masters' Sponsors
Slayer
Brita
Alpro
Trabocca
Latte Art Live Sponsors
Alpro
La Cimbali
Media Partners
KoffieT cacao
© 2021 Allegra Events Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks