Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
17 juli 2020
Thuis koffiebranden met Coffee By Benjamin

Voor degene die zijn koffiehobby naar een hoger niveau wil tillen: met de roasting kit van Coffee By Benjamin brandt je groene koffie in jouw eigen oven. 


Specialty coffee drinken is één, maar die zelf branden is twee. Met Coffee by Benjamin is het mogelijk om thuis aan de slag te gaan met het branden van groene koffie. Rob Kooij (voormalig eigenaar van Santas Koffie) en David van Leeuwen (IT’er en ondernemer) kwamen samen op het idee om thuis branden onder een grotere groep mensen te promoten. “Rob en ik  hielden allebei kantoor in de Vertrekhal Oranjelijn in Rotterdam en kwamen met elkaar in gesprek over koffie. Rob vertelde mij dat hij thuis altijd zelf zijn koffie brandt in zijn oven. Omdat ik me er nog niet echt iets bij kon voorstellen, nam Rob groene koffie en een recept voor me mee”, vertelt David. Een succesvolle zet. “Tegenwoordig brand ik alleen nog maar mijn eigen koffie. En ik dacht meteen: dit zouden toch meer mensen moeten doen.” 
 
In je eigen oven
De twee mannen ontwikkelden samen een roasting kit, waarmee je koffie kunt branden in een huis-tuin-en-keukenoven. In de kit zit een speciaal ontworpen metalen dienblad, gemaakt van materiaal dat ook terug te vinden is in een professionele brander. Het dienblad is geperforeerd, zodat de luchttoevoer de bonen gelijkmatig kan branden. In de kit zitten bovendien een bluetooth thermometer die verbinding maakt met de mobiele app en drie zakken single origin groene bonen. “De app houdt je op de hoogte van het hele brandproces: wat er precies gebeurt met de boon en wanneer het brandproces klaar is. Bovendien waarschuwt hij als de temperatuur bijvoorbeeld te hoog wordt in de oven en slaat hij brandprofielen op. 

Coffee-by-Benjamin-Application.png
 
Koffies
De koffies die momenteel geleverd worden bij de kit zijn zorgvuldig door Rob samengesteld.“In vergelijking met een professionele brander heb je in een oven te maken met een lagere temperatuur, een langere branding en een minder snelle afkoeling van de bonen na het branden. Rob zoekt koffies uit die dat aankunnen”, legt David uit. Het koffie-assortiment van Coffee By Benjamin bestaat uit drie premium single origins uit Kenia, Ethiopië en Tanzania. Ze worden bij de kit geleverd en als ze goed bevallen, kun je ze bijbestellen. In de toekomst hopen Rob en David het aanbod van koffies uit te breiden. 
 
Rotterdamse zaak
Naast de kit zijn de Rotterdammers ook druk bezig met een nieuw project, waar ze mensen willen laten kennismaken met groene koffie. “We hebben een heel mooi pand bemachtigd in de haven van Rotterdam. Hier willen we een experience shop realiseren, waar je koffie kunt drinken, workshops volgen en waar wij bovendien de roast kit gaan produceren.” Houd Coffee By Benjamin in de gaten voor meer informatie! 
 
Prijs roasting kit € 99 
coffeebybenjamin.com
 


[credits]
Dit artikel werd geproduceerd in samenwerking met koffieTcacao magazine.

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks