Dutch English
3 - 5 april 2025 / NDSM
22 oktober 2020
Co-working spaces verbinden met specialty coffee

Het duurt misschien weer even voordat we er optimaal gebruik van kunnen maken, maar co-working spaces zijn sterk in opkomst en verwennen hun community vaak met specialty coffee. Sander van der Hurk, co-founder van de co-working space Trashure Studio, legt uit waarom dit zo een perfecte match is.


Wat maakt dat er vooral in de grote steden steeds meer co-working spaces ontstaan?
“De jongere generatie kiest steeds vaker voor een eigen invulling van hun leven. In plaats van een vast contract na te jagen, maken ze een bewuste keuze om op freelance basis te werken in het veld van hun interesse. Deze nieuwe generatie ondernemers zoekt verbinding met elkaar en hun omgeving, wat betekent dat de vraag naar een nieuwe invulling aan de werkplek groeit.
 
Binnen Trashure Studio zien wij dit als een gezonde trend en wij verwachten dat de scheidingslijn tussen coffee bars, werkplekken, openbare ruimtes en dergelijke in de toekomst gaat vervagen.. Door ruimtes te ontwikkelen die hierop inspelen hopen wij meer rust, balans en bewustwording terug te brengen in ons huidige dynamische stadsleven.”

Coffee-Workshop-3.jpg

MEER FIJNE FLEX-WERKPLEKKEN IN AMSTERDAM

Fosbury & Sons 
Met al co-working spaces in Antwerpen en Brussel, is Fosbury & Sons sinds september nieuw in Amsterdam. De ruimte in het oude Prinsengrachtziekenhuis is volledig gestyled door ontwerpstudio Going East.

Venu 
Bijzonder aan Venu is dat je hier een comfortable plekje huren voor het aantal uren én dat de in-house barista’s werken met koffie van Single Estate Coffee Roasters.

Mindspace
Met locaties in steden wereldwijd en maar liefst drie in het centrum van Amsterdam is Mindspace vooral voor de moderne globetrotter een uitkomst. 

Kanarieclub
Vanuit het volledig gerenoveerde café in een oude tramhal kunnen “werkduiven, vroege vogels, nachtuilen en knalkanaries gezellig samen op stok zitten”. 


Waarom hebben we "meer rust, balans en bewustwording” nodig?
“We zien een duidelijke verschuiving in de perceptie van de waarde van ons leven. We zijn constant verbonden en verslaafd geraakt aan prikkels en uitdaging, worden dagelijks gebombardeerd met commerciële uitingen wat ervoor zorgt dat we de hele dag ‘aan’ staan. Ditzelfde geldt voor digitalisering. Technologie brengt ons verder, maar creëert ook fysieke afstand tussen mensen. We zijn verbonden met de hele wereld, maar vinden het lastig pure aandacht aan elkaar te geven.” 
 
Coffee-Workshop-22.jpg

Waarom is specialty coffee onmisbaar in een co-working space?
“Specialty coffee draagt bij aan de bewustwording van kwaliteit in je dagelijkse leven. Wanneer je waardering hebt voor het product, neem je hier meer de tijd voor en geniet je intenser van het moment. De Zweden noemen dit ‘fika’ – een bewust moment om te pauzeren en je sociale contacten te onderhouden. Bij Trashure Studio draagt DAK Coffee Roasters exact op die manier bij aan de rust en verbinding, die wij zo sterk willen stimuleren.
 
Daarnaast zien we dat een ruimte als ‘mooi’ of ‘fijn’ ervaren wordt, wanneer deze is opgebouwd uit details, die ongemerkt exact op elkaar aansluiten en onze zintuigen prikkelen. Vaak zijn we wel bewust van wat we zien, maar merken we niet op dat de ervaring van een omgeving rijker wordt door smaak, geur en tast toe te voegen. Specialty coffee speelt hierin, zeker op de werkplek, een enorm belangrijke rol.” 
 
Hoe is jullie samenwerking met DAK Coffee Roasters ontstaan?
“De branderij ligt op steenworp afstand van Trashure Studio van waaruit Veronique, mede-eigenaar van DAK, kantoor hield. Op die manier is onze interesse in koffie steeds verder gegroeid en ondersteunen wij elkaar als jonge, gedreven ondernemers. Zo serveren wij uiteraard DAK-koffie, maar organiseren we ook samen cupping sessies om onze community verder kennis te laten maken met specialty coffee. Het is mooi om te zien hoeveel liefde en passie Veronique en Louis hebben voor hun product..”
 

Op 21 november organiseren Trasure Studio en DAK (onder covid-voorbehoud) een cupping. Lijkt het je leuk om deel te nemen, stuur een mail naar info@trashurestudio.com  met als onderwerp #dakcupping. 

Dit artikel werd geproduceerd in samenwerking met koffieTcacao magazine.

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks