Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
22 januari 2021
Q&A Gwilym Davies over GSC

Vanaf februari introduceren de makers van de internationale koffiefestivals, The Global Coffee School: een nieuw online portal naar de beste trainingen, masterclasses en cursussen op het gebied van koffie. De eerste Foundation Course wordt door niemand minder dan Gwilym Davies gegeven.


We zijn blij om Gwilym Davies, 2009 World Barista Championship winnaar, gecertificeerd SCA- baristatrainer, Coffee Masters hoofdjurylid en MC, eigenaar van het Londense Prufrock Coffee en nog veel meer, officieel te verwelkomen als instructeur van onze Home Coffee Training: The Fundamentals 8-weekse Foundation Course.
 
Gwilym werkt al jaren aan het verfijnen van zijn koffiekennis en techniek en staat te popelen om al zijn ervaringen te delen met het grote publiek. In de aanloop naar start van de cursus spraken we met hem over zijn enthousiasme rond The Global Coffee School en wat hem hij de perfecte kandidaat maakt voor deze rol. 
 
1. Op welke mijlpalen uit jouw carrière ben je het meest trots?
“Overleven in de koffiebranche is al een prestatie op zich! Specialty coffee is een relatief jonge bedrijfstak zonder vaste carrièrepaden en waarin je vaak zonder opleiding terechtkomt in verschillende functies. Het is de laatste jaren beter geworden, maar het is nog steeds moeilijk om binnen de branche vooruit te komen.
 
Dat gold ook voor het winnen van het UK en World Barista Championship in 2009. Ik had daarvoor nog nooit meegedaan aan een wedstrijd. Die ervaring was een absolute wervelwind, maar het gaf me de kans om naar meer dan 40 landen te reizen om te leren, les te geven en koffie te bereiden. Hierdoor raakte ik ook betrokken bij onderzoeksprojecten en kreeg ik nieuwe kansen die me uit de kleine bubbel trokken waarin ik de voorgaande tien jaar had gezeten.”
 


2. Wat maakt je zo enthousiast over The Global Coffee School?
“Ik vind het erg leuk dat Allegra de kennis, ervaring en netwerk, die het heeft opgedaan met het organiseren van wereldwijde koffiefestivals (en onderdelen daarvan, zoals Coffee Masters), inzet om een toegankelijk, educatief platform op het gebied van koffie te creëren.
 
Het is een voor de handliggende match. De koffiefestivals gaan over het creëren van een toegankelijke ervaring vol informatie en dit is een kans om dat te delen in een fris, weloverwogen en educatief programma.”
 
3. Waarom moet iedere koffieliefhebber zich inschrijven voor The Global Coffee School?
“De lesstof is gebaseerd op én een compilatie van mijn 23-jaar persoonlijke ervaring in de industrie gecombineerd met de kennis, expertise en kunde van de makers van de grootste koffiefestivals ter wereld. De lessen zijn overzichtelijk, beknopt en waardevol voor koffieliefhebbers van elk niveau.”
 
De Home Coffee Training: The Fundamentals 8-weekse Foundation Course gaat van start in februari 2021. Inschrijven voor de cursus doe je hier.
 
 
 

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks