Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
30 januari 2022
Sage's Head of Coffee Deelt Zijn Tips voor Beste Thuiskoffie

Sage's ‘koffieguru’, Luke Powell, deelt zijn thuiskoffieroutine, onmisbare apparaten en favoriete koffiestad.

Vertel eens over jezelf en je rol bij Sage? Hoe is je koffiecarrière begonnen?

Mijn carrière in de koffie begon, op wat nu een ouderwetse manier klinkt, toen ik de eerste koffiezaak binnenliep die ik zag bij aankomst op de universiteit en om een ​​baan vroeg. Wat ik me toen niet realiseerde, was dat mijn baas een UKBC-jurylid was en toonaangevend was in Noord-Ierse koffiescène. Acht maanden later begon ik mijn eerste UKBC-run en was ik extreem in de war over hoe ik op dat podium was beland, in plaats van te studeren voor mijn eerstejaarsexamens. Van daaruit ben ik betrokken geraakt bij competities en coaching, waarbij ik over het algemeen alles leerde wat ik kon over koffie, zeker meer dan voor het diploma filosofie waarvoor ik studeerde. Zoals met de meeste aloude verhalen, werd ik, nadat ik verliefd werd op koffie, verliefd op een meisje. Zij wilde naar Londen verhuizen en ik heb sindsdien met veel plezier in verschillende delen van de stad gewoond en gewerkt in de specialty coffee. In al die tijd heb ik altijd een voorliefde gehad voor de apparatuur en machines; ik sleutelde vaak aan tweedehands commerciële machines, die ik daarna vanuit mijn eigen huis verkocht.

Deze drive om mensen in staat te stellen thuis third wave specialty coffee te bereiden, is mijn functie binnen Sage: iedereen helpen het belang ervan te begrijpen, maar ook nieuwe en innovatieve manieren te vinden om mensen te vertellen dat er geen mystieke kunst nodig is om een geweldige koffie, maar alleen de juiste apparatuur, kennis en producten. Mijn officiële rol is Head of Coffee EMEA, hoewel het oorspronkelijk Coffee Guru was, een titel die ik nog niet heb verdiend, maar die ik dagelijks probeer hoog te houden.

SES878-(1).jpg

Hoe ziet je koffieroutine er thuis uit?

Dat hangt van de dag af! Omdat ik voor Sage werk, heb ik toegang tot een behoorlijk uitgebreide selectie van toonaangevende apparatuur om mee te spelen, maar mijn meest gebruikte tool thuis is een V60. Een gelijke filterkoffie kun je bereiden met de Sage Precision Brewer, maar ik maakte de fout om dit aan het begin van de pandemie aan een vriend uit te lenen om mee te spelen en had niet het hart om het terug te vragen.
Daarbij heb ik zowel een Barista Pro als een Dual Boiler voor als ik zin heb in iets met een beetje meer body óf even wil checken of ik niet ben vergeten hoe ik espresso moet zetten. Naast filterkoffie is mijn favoriete drankje een Oat Flat White: zo lang als ik me kan herinneren ben ik op queeste om de perfecte alternatieve melk te vinden.
Ik ben ook groot fan van thee. Meestal drink ik twee-drie infusies van witte, groene of pu'er thee. Ik zou willen dat thee met dezelfde eerbied werd behandeld als koffie (thuis en in koffiezaken).


Heb je een favoriete koffiestad?

Ik heb zoveel geweldige ervaringen gehad in koffiezaken over de hele wereld, maar Londen staat nog steeds bovenaan de lijst. Wat Londen zo speciaal maakt: je hoeft er niet naar op zoek, specialty coffee besluipt je gewoon. Je kunt door een afgelegen straatje op een industrieterrein in Noord-Londen lopen en pow daar is een barista, die met zoveel liefde zijn vak beoefend.

Elke keer als ik terugga naar een wijk of bepaalde plek, kom ik iets tofs tegen. Zoals toen ik in het Tate Modern museum de lift naar de verkeerde verdieping nam en erachter kwam dat je naast het beste uitzicht over Londen hier ook specialty coffee kunt krijgen en zelfs brew-it-yourself Gongfu-stijl thee.

De concurrentie en aandacht voor detail terwijl iedereen hun aanbod continu verbetert, maakt dat ze opvallen. Ik weet zeker dat als ik ergens anders woonde en evenveel tijd had doorgebracht met verdwalen, ik soortgelijke ervaringen zou hebben, maar ik kan me niet voorstellen dat het zo constant verrassend en boeiend zou zijn. Enkele andere eervolle vermeldingen zijn Antigua in Guatemala door de vreemde koloniale sfeer en bloeiende koffiescene. Of Tokio waar je 24/7 een blik hete koffie kunt krijgen of koffiezaken tegenkomt die zo’n ongekende aandacht voor detail hebben.

221714480_1751901748331315_6185177706478682448_n.jpg


Wat zijn de coolste dingen die je met Sage Appliances kunt doen waar mensen niets vanaf weten?

Alle Sage Appliances producten hebben een functie, die je zal verrassen. Er wordt ons altijd gevraagd om te Luisteren en daarna focus, innoveer, test, verfijn en ontwerp. Dit vertaalt zich in machines met een veelvoud aan kleine ontwerpbeslissingen, die helpen irritaties of veelvoorkomende problemen van de eindgebruiker te verlichten. Het klinkt cliche, maar onze producten bieden ‘momenten van vreugde’ die voortkomen uit onze zoektocht naar absolute perfectie. Van de opwarmtijd van 3 seconden op de Barista Pro, tot het besef dat ik geen weegschaal meer nodig had dankzij de Razer Tool. Ook kan ik eindelijk kijken naar mijn theebladeren terwijl ze zich langzaam ontvouwen in mijn Tea Maker

Ik werd ook al snel de persoon die apparaten meeneemt op vakantie, zodat ik als ontbijt voor iedereen wafels kan bakken. Elk apparaat heeft een functie of eigenschap die je leven verandert: klein of groot.
Als er één ding was waarvan ik zou willen dat iedereen het weet, zou het zijn dat hetzelfde niveau van liefde, zorg en aandacht voor detail in alle Sage Appliances gaat.


SES878-(7).jpg


Hoe kan iemand thuis betere koffie zetten?
Koop een Sage machine (espresso of filter) en ga naar de lokale branderijen voor vers gebrande specialty coffee-bonen.

Enkele hardverdiende tips zijn:
• Koop verse specialty coffee
• Probeer verschillende verhoudingen van koffie en koffie tot melk totdat je een drankje hebt dat je lekker vindt. Houd je van veel melk, weinig melk, veel schuim, weinig schuim, lange of korte espresso? Niemand kan je vertellen wat je lekker vindt, maar zorg ervoor dat je het werk hebt gedaan om erachter te komen. Voel je vrij om in je favoriete koffiezaak te vragen wat en hoe ze de koffie bereiden, dan kun je wat bonen kopen en hun recept thuis uitproberen. 
• Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen, maar noteer hetgeen wat je lekker vond, zodat je zowel je smaakpapillen kunt aanscherpen en voorkomen dat je koffies koopt die eigenlijk minder bij je passen.
• Luister naar de machine. Het klinkt misschien raar, maar de handleiding bevat veel geweldige informatie van mensen die VEEL weten over koffie, maar ook de machine hebben gemaakt, de handleiding is van onschatbare waarde, samen met alle hulpmiddelen die erbij horen.
• Was je kannen. Iedereen wil altijd meteen leren zwanen en tulpen te maken, maar latte art komt neer op consistentie. De machine geeft je microschuim, maar je moet er nog steeds voor zorgen dat je elke keer dezelfde dingen doet, zodat je sneller kunt leren en meer van de ervaring kunt genieten.

 

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks