Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
Do you have what it takes?
Roast Masters™

ROAST MASTERS™ KEERT TERUG NAAR HET ACF IN EEN GLOEDNIEUW FORMAT!
 Samengesteld door de bedenkers van Coffee Masters, is Roast Masters™ de speciaal ontwikkelde competitie voor de beste specialty coffee branders in de wereld. 

Dit jaar op het ACF nemen gerenommeerde specialty coffee branders het in teams tegen elkaar op in een flitsende, head-to-head, knock-out competitie.

Roast Masters™ is de ultieme test van vaardigheden, knowhow en vakbekwaamheid, waarbij deelnemers voor een live publiek op de proef wordt gesteld en beoordeeld door een panel van toonaangevende juryleden. Een unieke kans om uit te blinken voor belangrijke spelers uit de sector en een internationaal publiek.

RM-(1).png

 DISCIPLINES
 

Dit jaar verhoogt Roast Masters de inzet met gloednieuwe disciplines! Zei er iemand...LIVE ROASTING? Gedurende 4 rondes (kwalificatie rondes, kwart finales, halve finales en de finale) gaan de teams de strijd aan in 7 disciplines. 

#1 The Cupping Table

> Op dag krijgen alle deelnemers 90 minuten de tijd om met de Stronghold S7 Pro sample roaster een brandprofiel te creëren voor een mystery single origin koffie
> Op dag 2 cuppen de juryleden de gebrande samples van alle deelnemers

> De koffies worden beoordeeld op smaak en aroma
> De teams die de finale bereiken, presenteren hun gebrande koffie van dag 2 head-to-head op de cupping tafel.

> Ook de twee koffies van finalisten worden puur op smaak en aroma beoordeeld. 
 

#2 The Espresso Smackdown
> Deelnemers brengen drie koffies in: een lichte en medium single origin en een blend
> Head-to-head format, drie rondes: light vs light, medium vs medium, blend vs blend
> De best smakende koffies winnen elke ronde 

#3 The Order Challenge

> Met koffies uit eigen stal bereiden de deelnemers een bestelling van 10 dranken in maximaal 9 minuten

> Dit zullen dranken zijn, die ook op de menukaarten van moderne specialty coffee bars staan
> Elk drankje ontvangt een 'pass' of 'fail' van de jury op basis van balans, extractie, mondgevoel en werkwijze

> Een 'geslaagd' drankje krijgt 3 punten toegekend, een 'gezakt' drankje 0 punten. 

 

#4 The Latte Art Showdown
> Draai aan het rad en krijg een vorm toegewezen
> Schenk in en win!
> Beoordeeld op uitvoering en smaak

#5 The Brew Face-Off
> Branders bereiden één filterkoffie uit hun portfolio
> Deze presenteren ze in twee minuten
> Juryleden beoordelen op smaak, presentatie en vakmanchap 

#6 The Signature Drink
>12 minuten om een signature drink te bereiden
> De geheime ingrediënten worden op de dag zelf verstrekt
> Beoordeeld op smaak, creativiteit, professionaliteit, presentatie en vakmanschap

#7 The Espresso Blend
> Branders krijgen een selectie van gebrande single origin mystery koffies voorgeschoteld
> Aan hen de taak om hiermee een karakteristieke espressoblend samen te stellen
> De blend wordt beoordeeld op basis van een espresso en een cappuccino 

 

DEELNEMERS
 
We kunnen eindelijk de definitieve deelnemers bekendmaken voor Roast Masters op The Amsterdam Coffee Festival 2023! Applaus voor de 15 branders uit heel Europa die het tegen elkaar opnemen in de strijd om titel van Roast Master 2023.

Tromgeroffel alsjeblieft…

rm-logo.png
 
 

APPARATUUR 
 
 
 
De espressomachine
De Roast Masters-deelnemers kunnen pronken met hun skills op de prestigieuze Sanremo Café Racer espressomachine, die prachtig design koppelt aan de nieuwste energiebesparende technologie.

Met geavanceerde boilertechnologie, een unieke ‘suspension drip tray’' en een eenvoudige gebruikersinterface levert de Café Racer keer op keer uitstekende koffie, terwijl hij 50% minder energie verbruikt dan traditionele machines. Geen wonder dat deze machine zijn intrede doet op het Roast Masters podium.


Sanremo-Cafe-racer.png


De molen
Voor een perfecte maling kunnen de deelnemers ook rekenen op Sanremo’s nieuwste en revolutionaire molen, de X-ONE

Sanremo-X-one.png
 

De sample roaster 
Maak kennis met Stronghold, onze allereerste officiële live roasting partner, de Zuid-Koreaanse pionier op het gebied van elektrische brandtechnologie. Plug-n-Roast met Stronghold's S7 Pro, voor ongeëvenaard gemak en prestaties bij het branden van koffie voor RM 2023.

Stronghold.png

De koffie
Niemand minder dan groene koffie-importeur Sucafina Specialty verzorgt de groene koffie voor de Roast Masters. Verwacht spannende lots van deze bekwame speciaty coffeehandelaar!

ACF_sucafina.png

De koffiezakjes
Om al die geweldige koffies die in Roast Masters worden gebruikt vers te houden, levert Packiro milieuvriendelijke koffiezakjes. Als dé expert in individueel bedrukte en duurzame verpakkingsoplossingen biedt Packiro 250 grams of 1000 grams pouches aan met aromaventiel & bescherming tegen zuurstof, vocht en UV-straling. Bezoek hun stand op het festival om het koffiezakje van jouw dromen te bespreken

De kopjes
Alle geweldige koffies die de deelnemers uit hun mouw schudden tijdens de competitie, worden geservereerd in de iconische kopjes van Huskee. Het Australische merk produceert modulaire, herbruikbare kop voor thuis, in het café of als takeaway van koffieschillen. Niet alleen past dit binnen het groene karaketer van deze festivaleditie, ze zien er ook nog eens fantastisch uit!

ACF_huskee.png

Het water
BRITA biedt voor Roast Masters 2023 gefilterd water aan, hetgeen body en het aroma van de koffie tijdens de extractie positief beïnvloedt. BRITA gefilteerd water is ideaal voor iedereen die de hoogste kwaliteit in de kop wil bereiken. Met de juiste verdeling in Carbonaathardheid en Totale Hardheid ondersteunt dit water de perfecte balans in smaak.

Specificaties: Totale hardheid - 4° dH /  Carbonaathardheid - 2,5° dH / TDS rond 100 ppm / PH rond 6,5-7

ACF-Website-Roast-Masters.png


De melk
Holland Jersey voorziet alle deelnemers van Roast Masters, maar ook de Latte Art Live-hosts en alle stands op het festival van melk. Opgericht in 2015 komt hun rijke melk van Jersey-koeien. Van deze raszuivere koeien is bekend dat ze de laagste ecologische voetafdruk hebben. Ze eten 30% minder en produceren daarmee 30% minder mest dan andere rassen. Een ander voordeel is een liter Jersey koemelk meer voedingsstoffen bevat dan “gewone” koemelk. En de smaak in koffie… die is onvergelijkbaar!”

Oprichters-Harald-en-Peter.jpg

De siropen 
Om de ultieme Signature Drink te creëren kunnen de Roast Masters-deelnemers de schatkist met meer dan 120 gearomatiseerde siropen van Monin induiken. De mogelijkheden met de siropen zijn eindeloos: van cocktails en warme dranken tot culinaire toepassingen.

3-(1).png

 

DE JURYLEDEN
 

 
Anne Lunell
 
Anne Lunell is een Zweedse baristakampioen en de visionair achter Koppi, een internationaal gerespecteerde en geliefde koffiebranderij in het Zweedse Helsingborg, die zij in 2007 oprichtte met Charles Nystrand. Anne is tevens een ervaren jurylid. Ze nam eerder al plaats in de jury van New York Coffee Masters, London Coffee Masters en Coffee Mixologists in Amsterdam. Daarom zijn we extra trots haar als hoofdjurylid te verwelkomen tijdens Roast Masters 2023.

Kris Schackman
 
Kris groeide op in de VS en zijn liefde voor koffie onstond toen hij mid jaren negentig tijdens zijn universitaire studie liters Scott Rao batch brew dronk. Kort nadat hij naar Berlijn verhuisde, richtte hij in 2010 samen met zijn vrouw en zakenpartner Sophie Five Elephant Coffee Roastery & Cake Shop op. Wie is er geschikter om 's werelds meest allround koffiecompetitie te jureren dan deze koffieveteraan?

 

Gabriele Limosani

Vorig jaar tijdens The Milaan Coffee Festival 2022 maakte hij als jurylid de strijd in Roast Masters van dichtbij mee. En daarom, over vanuit Italië, laten we je graag kennismaken met Gabriele Limosani, Q-grader met 10 jaar ervaring, passie en pure koffieliefde.

ACF-judges.png

 

 

DE MC'S 
 
Keri Mol
 
Dé MC van de SCA NL kampioenschappen en nu dus ook Roast Masters weet de deelnemers op hun gemak te stellen en het publiek mee te nemen op weg naar de finale.
 
Valentina Palange
 
Specialty Pal koffieblogger en ambassadeur van The Milan Coffee Festival, Valentina Palange, vergezelt Keri op het podium met haar aanstekelijke energie.
 

ACF-Website-2.png

Follow Us

Facebook
Instagram
Proudly sponsored by
Alleborgh
Alpro
Brita
Coffee Based
De Vrij Espresso Service
Decent Packaging
ECoffee Cup
Espresso Service West
Faemina
Holland Jersey
Huskee
Indonesian Coffee (by Embassy of Indonesia)
La Cimbali
La Marzocco
Latte Art Factory
Monin
Packiro
Sanremo
Slayer
Smirnoff
Stronghold
Sucafina
Westergas
KoffieTcacao
© 2023 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks