Dutch English
31 maart - 02 april 2022 / Westergas
18 december 2015
A Pathway Of Coffee

Jeffrey Young, oprichter en directeur van ons festival, werd geïnterviewd door Maarten van der Jagt in het magazine KoffieTcacao. Het is een prachtig en eerlijk verslag geworden. Lees hier de eerste passages. Lees het volledige interview in de KTC, verkrijgbaar bij de betere boekhandels en koffiebarren.


We ontmoeten Jeffrey in de Espresso­fabriek bij de Westergasfabriek, het terrein waar het Amsterdam Coffee Festival 2016 plaatsvindt. Jeffrey is gepassioneerd als het over koffie gaat. Hij praat aan één stuk door en lijkt wel een barista die iets te veel van zijn eigen espresso’s heeft geproefd. Vele onderwerpen passeren de revue en als het gaat over trends, de opkomst van specialty koffie en het succes van de Coffee Festivals in Londen en Amsterdam.
 

Hoe kwam je op het idee voor het Coffee Festival?
Het idee voor het festival kwam in mij op tijdens een reis naar Australië, waar ik hoorde dat een koffiefestival in Sydney 80.000 bezoekers had getrokken. Ik dacht: Wauw, waarom heeft Londen eigenlijk nog geen koffiefestival? Ik nam contact op met mijn zakenpartner Ludovic en we waren het erover eens dat het een geweldig idee was. Na het succes in Londen dachten we dat het in Amsterdam ook wel aan zou slaan en dat bleek te kloppen. En nu hebben we afgelopen september het New York Coffee Festival gelanceerd. En dit is niet de laatste nieuwe stad…

Je hebt in een interview gezegd dat de koffiebar uit zal groeien tot een werkplek voor veeleisende, goed geïnformeerde consumenten. Kan je daar wat meer over vertellen?
De consument van vandaag is goed geïnformeerd en kan uit veel verschil-len-de producten kiezen. Als je daar niet op inspeelt met je onder-neming, dan ga je het niet redden. Dit geldt ook voor koffie-bars. Je klant ver-wacht de beste kwaliteit koffie en een comfortabele ambiance met gratis Wifi, stopcontacten en der-ge-lijke. Wat gisteren hip was, is vandaag gewoontjes. Blijf dus vernieuwen.

Wat zijn trends voor de koffiebar?
Er zullen meer medewerkers met een breed scala aan vaardigheden ingezet worden. Het serviceniveau zal stijgen, deels omdat medewerkers een aantal dingen uit handen genomen zal worden door de technologie, bijvoorbeeld mobiel betalen. Maar eigenaren van koffiebars moeten vooral aandacht besteden aan de ontwikkeling van de servicegerichte en communicatieve vaardigheden van al hun medewerkers. De koffiebar is een plek waar mensen samenkomen.
Per telefoon bestellen wordt zeker een belangrijke trend in de toekomst, net als matcha en specialty tea. Kant-en-klare koude koffie is nog een trend die zich de komende jaren in Europa zal versterken, evenals een grotere variatie aan zetmethodes.
Een andere lange-termijn trend is echt gezonde en ter plekke versbereide gerechten. Mensen worden steeds meer fijnproevers en zijn zich ook steeds meer bewust van hun gezondheid. De toekomst is dus gezond en lekker.

Lees hele interview met Jeffrey Young in KTC17.

Verkrijgbaar bij tijdschriftspeciaalzaken in NL en BE en bij 75 Albert Heijn
s.

Follow Us

Facebook
Instagram
Proudly sponsored by
Alpro
Brita
Eversys
Faema
iZettle
Monin
Westergas
Roast Masters' Sponsors
Slayer
Brita
Alpro
Trabocca
Latte Art Live Sponsors
Alpro
La Cimbali
Media Partners
KoffieT cacao
© 2021 Allegra Events Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks