Dutch English
3 - 5 april 2025 / NDSM
02 februari 2016
Coffeecompany Korte Poten

Alle 37 vestigingen van Coffeecompany hebben een eigen identiteit. De sfeer bij Coffeecompany aan de Korte Poten in Den Haag: Rock ’n Roll. De koffiebar, in een pittoreske straatje van de hofstad, op loopafstand van het Binnenhof, bruist van energie, creativiteit en grote liefde voor en kennis over koffie. 


Muziek, een foto-expositie, een stand-up comedy voorstelling, een boek schrijven, een potje Mario Kart, het gebeurt of het kan in Coffeecompany Korte Poten. Het interieur is door de Coffeecompany medewerkers zelf gebouwd en verbouwd. Je vindt er houten bankjes, leren fauteuils, volle hoge boekenkasten, planten en kunstwerkjes en recepten op de muur. 

Laptoppers welkom

Adam Kramer, store manager van Coffeecompany Korte Poten: 'Er is hier de hele dag bedrijvigheid. We zijn vaak bezig met nieuwe dingen. Experimenteren met zetmethodes, cuppen, recepten uitproberen, ons voorbereiden op wedstrijden. Dat trekt koffieliefhebbers en koffieprofessionals aan. Vanaf de opening zes jaar geleden zijn we een broeiplek voor barista-talenten. Collega-barista’s komen hier vaak en graag. Maar ook flexwerkers houden regelmatig bij ons kantoor. Laptoppers zijn welkom. Wij vinden het leuk als de zaak vol zit met een gemêleerd publiek. Je ziet hier zowel Haagse deftigheid als studenten. En natuurlijk proberen we ze allemaal nieuwe koffies te laten ontdekken en waarderen. Dat lukt aardig!'
 

150419-WouterAndeweg-0084HR.JPG


Coffeecompany is alle dagen geopend vanaf half acht ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds.
 

Veel Hagenezen komen op weg naar hun werk even snel een koffie halen. Als het weer het toelaat, staat het terras dan al buiten. Deze zomer hoef je niet perse naar binnen om je flash brew of cold drip te bestellen, daarvoor loop je naar de barista achter de buitenbar.


150419-WouterAndeweg-0132HR.JPG

Machine: La Marzocco F80

Molen: Mahlkönig,  Anfim en Macap

Waterfilter: Lubron

Koffie: Wisselende huisblends en single origins

Thee: Eigen merk, i.s.m. Waterloo Tea

Melk: Bio Plus

Soja: Alpro Professional

Gebak: Wisselend, American Baking Company

 

Tekst Carmen Luttikhuis

Foto’s Wouter Andeweg


Bron koffieTcacao magazine – koffietcacao.nl

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks