Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
23 februari 2016
Metro Café

KTC MAGAZINE IS ALTIJD OP ZOEK NAAR DE HOTSTE KOFFIE-, THEE- EN CACAOSPOTS IN BINNEN- EN BUITENLAND. IN DEZE ‘GESPOT’ AANDACHT VOOR METRO CAFÉ, BIJENKORF, ROTTERDAM.


In de kelder van De Bijenkorf, naast de herenafdeling, bevindt zich sinds kort koffiebar Metro Café, een concept dat samen met illy tot stand is gekomen en waarbij barista en patissier een belangrijke plek innemen. De gast nog meer kwaliteit te laten beleven in combinatie met de expertise en intensieve begeleiding van illy, resulteerde in een bar waar je terecht kan voor goede koffies en verrassende thee.

Geen simpele druk op de knop van de koffiemachine voor een kop koffie meer, zoals je dat jarenlang in De Bijenkorf gewend was. In het Metro Café staat een Kees van der Westen te stralen, deskundig bediend door door illy opgeleide barista’s. Bart van Bavel, commercieel manager illy: “De barista’s zullen je aan de hand van het wisselende koffie-aanbod, waaronder een donker- en een lichtgebrande blend en een single origin, adviseren. Heb je jouw favoriete koffie gevonden? Dan kun je deze ter plekke kopen om hem ook thuis te zetten”.
 

Metro-Cafe.jpg


Ontspannen of voor onderweg

De inrichting van het Metro Café bestaat uit een mix van retrodesign, hout en gietijzer. De grijze gietvloer geeft het geheel een eigentijds, stoer en industrieel karakter. De hoogteverschillen in stoelen en tafels maken het speels. Je neemt er plaats om lekker te lezen (er liggen diverse koffieboeken, tijdschriften en kranten), te werken op je laptop of om gezellig bij elkaar te zitten om bij te kletsen.

Naast koffie en thee kun je in het Metro Café de hele dag terecht voor verse brownies, muffins, koeken, sandwiches en salades. Alles wat op de kaart staat is ook te bestellen als take away. Handig als je bijvoorbeeld met de metro reist. Het grootste metrostation van Rotterdam Beurs ligt pal om de hoek.

Machine: Spirit Kees van der Westen
Grinder: Mahlkonig Twin, Mazzer Kony
Koffie: illy
Thee: Damman
Melk: Campina dagverse volle melk
Taart en koek: huisgemaakte dadelmuffins, speltkoeken met cranberry, brownies, carrotcake en carameltaartSandwiches: bijvoorbeeld volkorenbrood met filet americain en piccalilly of een broodje met Seranoham en hummus 


Tekst Carmen Luttikhuis

Bron koffieTcacao magazine – koffietcacao.nl


 

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks