Dutch English
3 - 5 april 2025 / NDSM
04 maart 2016
Koffie Leute

KTC MAGAZINE IS ALTIJD OP ZOEK NAAR DE HOTSTE KOFFIE-, THEE- EN CACAOSPOTS IN BINNEN- EN BUITENLAND. IN DEZE ‘GESPOT’ AANDACHT VOOR KOFFIE LEUTE, UTRECHT.


Als je van plan bent om je eigen winkel of horecazaak te openen, is het vaak een prima idee om eerst je concept te testen. De drie jongens van Koffie Leute, Martijn Engels, Olivier Vos en Dirk van der Maarel, deden dat voordat hun koffiezaak serieuze vormen aannam. Met een mobiele bar verschenen ze op festivals en andere evenementen en verzamelden ze genoeg positieve feedback op hun concept. Eind 2014 gingen ze op zoek naar een locatie om hun eigen Brauhaus te openen. 
 

GESPOT-1-(2).jpg


Filteren

Alle drie begonnen ze als barista bij De Gutenberg in Utrecht waar ze elkaar ook ontmoetten. Hier leerden ze het handwerk achter de espressomachine tot in de finesses beheersen. Toen filterkoffie populair werd, kregen ze daar de kans om ermee te experimenteren. Dit smaakte naar meer. Ze zagen in filterkoffie een kans om iedereen te bewijzen dat koffie zoveel meer is dan de koffie die velen kennen.
Sinds begin februari zijn ze open, in een voormalige drukkerij waarin verschillende creatieve bedrijven en zzp-ers hun kantoor of co- en flexwerkplek hebben. Koffie Leute biedt een brede selectie van regelmatig wisselende koffies. De focus ligt op filterkoffies, maar espresso’s zijn ook verkrijgbaar. Die bereiden de heren met een ouderwetse Gaggia uit de jaren zeventig. Het doel is nog steeds om gasten bij het koffiezetten te betrekken en te laten ervaren dat een goede kop filterkoffie niet bitter of zuur smaakt. Alleen hoeven ze nu niet meer te vechten met regen of wind. Nu is het namelijk alleen maar gezellig en droog. 
 

Machine: Gaggia America
Molen: Anfim SC & Mahlkönig Guatemala
Koffie: Stadsbranderij Noord Kees Kraakman
Thee: Cursio en Mevrouw Cha
Zoetigheid: Taarten en repen van Hooi
Specialiteit: Filterkoffie
Melk: Arla biologische en volle melkSoya: Lima Soya 

 

GESPOT-2.jpg


Tekst Alex Kitain

Fotografie de Franse Fotograaf
Bron koffieTcacao magazine – koffietcacao.nl

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks