Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
22 oktober 2020
The at-work brewing bible

WAT ZIT ER IN DE POT? WE ONDERZOEKEN VIER BROUWAPPARATEN OM JE TE HELPEN DE PERFECTE CUP AL DESKO TE MAKEN.


Originele inhoud van The London Coffee Festival's Journal.
 

CAFETIEERE (ook bekend als de Franse pers) 
Voor een ochtendvergadering die opgefrist moet worden.  


cafetiere1-(1).jpg


Moeilijkheidsgraad: Snel en eenvoudig. Niets is dwazer dan deze trouwe dompelbrouwer.  
 
Gereedschap: Cafetière, 60g koffie (medium tot grof gemalen), 1 liter vers gekookt water (gefilterd of gebotteld water dat net niet kookt, idealiter 91-94° C), een molen, digitale weegschaal, een lepel en een timer. 
 
Methode: Maal de koffie tot een gemiddelde tot grove maling. Plaats de cafetière op een weegschaal, voeg koffie toe, zet de weegschaal op nul en giet er voorzichtig water bij om de juiste verhouding te bereiken (in dit geval 1 liter). Laat drie tot vier minuten trekken, roer de korst op het oppervlak met een lepel halverwege; dit zorgt ervoor dat de korst weer naar beneden valt. Schep de drijvende grond af (indien nodig), doe het deksel erop en dompel onder.  
 
INSIDERTIP: "SPEEL MET HOE LANG U HET LAAT BROUWEN; EEN KORTERE TIJD (BIJVOORBEELD 2-3 MINUTEN), ZAL RESULTEREN IN EEN ZOETERE EN IETS FRUITIGERE SMAAK" - OZONKOFFIEBRANDERS UK. 
 

De koffie: "Colombia Matambo" van Ozone Koffiebranders 
 
De schade? Brouwkit begint bij £70 
 
De gouden verhouding: 60g koffie per liter water of de verhouding 1/17  

 

AEROPRESS Voor de nobele koffiegek die niet aan delen doet. 
 

aeropress1-(1).jpg
 

Moeilijkheidsgraad: Met een zekere mate van nauwkeurigheid te doen; het is ook geweldig om te reizen en gemakkelijk schoon te maken.  
 
Gereedschap: AeroPress-koffiezetapparaat, AeroPress-filters, 16g koffie (fijngemalen), 250ml vers gekookt water (91-94° C), een molen, weegschaal, roerstaaf, timer en een schenkkoker (optioneel). 

Methode: Sluit het filterpapier af in de brouwer en laat heet water doorstromen om de papiersmaak te spoelen en te verwijderen. Plaats de mok op de weegschaal en zet de AeroPress erop, filterzijde eerst. Voeg de koffie toe en tarreer de weegschaal. Laat het kokende water 30 seconden zitten nadat de ketel heeft gekookt, start de timer, voeg het water toe en roer enkele seconden krachtig. Plaats de plunjer om een vacuüm te creëren. Verwijder na ongeveer een minuut de weegschaal en druk gedurende dertig seconden langzaam op de weegschaal.   
 
INSIDER TIP: "ALS DE STERKTE VAN DE KOFFIE TE ZWAK IS, MAAL DAN DE KOFFIE FIJNER, OF ALS HET TE STERK IS VOOR U, MAAL HET GROVER" - CARAVAN KOFFIEBRANDERS UK. 
 
De koffie: "Special-Bru" filter van Caravan Coffee Roasters
 
De schade: vanaf £85 
 
Interessant weetje: De AeroPress is uitgevonden door Alan Adler, de Amerikaanse uitvinder die ook de Aerobie vliegring heeft uitgevonden.  
 

CHEMEX 
Topklant om indruk op te maken? Je nieuwe Chemex-vaardigheden zullen het doen.  
 

chemex1-(2).jpg

Moeilijk: Het gaat allemaal om de praktijk; de maling, de contacttijd en het gewicht van de koffie zijn de sleutel tot succes. 
 
Gereedschap: 6-8 kopjes Chemex, Chemex-filters, 40g koffie (grove maling), 680g water (91-94° C), een molen, weegschaal, roerstaaf, timer en een schenkkoker. 
Methode: Voeg het filter toe aan de Chemex-hals, spoel het af met heet water en gooi het weg. Plaats op de weegschaal, voeg de verse koffie en de tarra toe. Start de timer, voeg net genoeg water toe om de koffie te bedekken (ongeveer 50ml), en neem een pauze terwijl 'de bloei' plaatsvindt. Giet na 30 seconden voorzichtig de rest van het water in een cirkelvormige beweging in, waarbij u direct contact met het filter vermijdt. Geef de Chemex een zachte draai en laat het druppelen tot het koffiedik er droog uitziet. Het hele proces moet minder dan 4 minuten duren, anders is de maling te fijn.  Bak het filter, schenk het in en geniet ervan.  
 
INSIDERTIP: "ZODRA U UW WATER HEBT GEGOTEN, GEEF HET BROUWSEL EEN ROERBEURT OM TE VOORKOMEN DAT ER 'HOOG EN DROOG' GEMALEN KOFFIE OP DE ZIJKANT VAN HET FILTERPAPIER TERECHTKOMT. DIT ZAL HELPEN OM EEN MEER EVENWICHTIGE SMAAK IN HET KOPJE TE KRIJGEN" - SQUARE MILE KOFFIEBRANDERS 
 
De koffie:
"Hartmann Estate Geisha" van Colonna Coffee. 
 
De schade:
vanaf £100 

 

ESPRESSO 
Oh jongen, wil je een espresso op het werk? Hier zijn wat tips om je te helpen.  
 


lamarz1-(1).jpg


Moeilijk: Ja.  
 
Gereedschap: Een espressomachine van goede kwaliteit (zoals de La Marzocco Linea Mini), 18g koffie (fijne espressomaling), een espressomolen, gefilterd of gebotteld water, een tamper, weegschaaltjes en melk of notenmelk (optioneel). 
 
Methode: De beste manier om te beginnen is door uw brander te vragen naar de voorgestelde afmetingen. Het begint allemaal met het beheersen van de kunst van het bellen in je espressomolen, wat een masterclass op zich vereist. Eenmaal aangeklopt, maak je de espressomand schoon met een droge doek. Plaats het handvat op de weegschaal om de koffie te wegen terwijl je hem toevoegt, en smeer hem vervolgens in om ervoor te zorgen dat hij gelijkmatig is. Spoel het water uit de machine en voeg de kopjes toe aan de kleine weegschalen. Vergrendel het handvat in brouwsel voor ongeveer 28 seconden. Als het druppelen klaar is, is de espresso klaar.  
 
INSIDER TIP: "ALS U MELK WILT TOEVOEGEN, IS HET DE KUNST OM GECONTROLEERD TE BLIJVEN BIJ HET STOMEN; ZORG ERVOOR DAT U DE MELK NIET WARMER MAAKT DAN 65 GRADEN CELSIUS EN DRAAI DE MELK VERVOLGENS IN EEN CIRKELVORMIGE BEWEGING ROND DE KAN OM ZICH TE MENGEN TOT EEN ZIJDEZACHTE TEXTUUR, IDEAAL OM TE GIETEN" - LA MARZOCCO UK 
 
De koffie: "Sweetshop" van Square Mile Coffee Roasters 
 
De schade: Iets minder dan 4.000 pond voor een droom k
 
Illustrations via Courier Magazine, by Valero Doval 

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks