Dutch English
3 - 5 april 2025 / NDSM
07 februari 2018
De plantaardige revolutie

 

Ben jij ook wild van plantaardige alternatieven? Terwijl de bestellingen voor amandel-, soja- en kokoslattes binnenstromen, kijken wij hoe barista’s niet alleen de trends bijbenen,  maar ook blijven innoveren.Plantaardige dranken en specialty coffee gaan hand in hand. Beide zijn enorm in opkomst. Niet zo gek: de producten zijn verfijnd en leggen de focus op duurzaamheid en vakmanschap. Marktleider Alpro For Professionals sponsort The Amsterdam Coffee Festival en Latte Art Live. 
 
Het plantaardige alternatief
Gezond, eerlijk en duurzaam zijn dé kenmerken van het afgelopen decennium. Consumenten kiezen steeds vaker voor plantaardige voeding. Voedingsintolerantie of niet, we eten allemaal meer fruit, groente, peulvruchten en noten. Dat is goed voor onze eigen gezondheid, maar ook voor die van de planeet. Zo vinden twee op de drie consumenten (62 procent) het belangrijk dat hun lokale koffiebar een plantaardige drank in het assortiment heeft.
 

Small-Alpro_Sojateelt_Hank_-70-(1).jpg

 
Noten- en sojadrank
Met vegan brunches, gezonde regenbooglattes en plantaardige alternatieven op het krijtbord zijn barista’s op zoek naar vernieuwende, kwalitatieve producten die de switch naar plantaardig mogelijk maken. Alpro is met een zeer uitgebreid assortiment marktleider in plantaardige producten voor thuis. Nu heeft Alpro hun pijlen ook gericht op de horeca. Speciaal voor barista’s werd Alpro For Professionals gecreëerd, zodat zij gasten kunnen overladen met een weelde aan keuze.

Elke goede barista werkt graag met kwalitatief hoogwaardige producten die 100 procent plantaardig zijn. Het Alpro For Professionals-assortiment is ultra-flexibel samengesteld, produceert hoogwaardig microschuim en een glanzende textuur (latte-artspecialisten en Instagrammers, let op). De natuurlijke smaak zorgt ervoor dat consumenten geen behoefte meer hebben aan flinke dosis siropen of suiker.
 
Duurzaamheid
Duurzaamheid is een van de belangrijkste uitdagingen voor onze gemeenschappelijke toekomst. Om bestaansrecht te hebben, moet een een plantaardige drank dan ook oprecht duurzaam zijn.
Het verbouwen van soja dicht bij huis is een van de speerpunten van Alpro For Professionals. Zo wordt 60 procent in Europe geteeld en komt de overige 40 procent uit Canada. Op deze manier kan Alpro zekerheid bieden over ecologische en sociale aspecten. Van Nederland tot aan Italië zijn de banden met lokale sojaboeren sterk. Zo is er gewascirculatie geïntroduceerd om de duurzaamheid van de bodem te vergroten en is er in 2015 met vijftig Nederlandse boeren soja geoogst op 170 hectare Nederlandse landbouwgrond. Lokale productie betekent een kortere productieketen met een kleinere voetafdruk, en omdat soja stikstof absorbeert uit de bodem is er minder mest nodig bij toekomstige gewassen. 
 
Probeer deze drie recepten van Alpro For Professionals nu uit in jouw café of thuis…
 

Kurkuma en kokoslatte

 

111.PNG


Ingrediënten
200 ml Alpro Coconut For Professionals
30 ml heet water
1 tl gemalen kurkuma
¼ tl gemalen kaneel
¼ tl gemalen gember
1-2 espressoshots

Recept
Doe de kurkuma, gember en kaneel in een latte glas en mix met 30 ml heet water. Voeg de espresso toe. Verwarm de Alpro Coconut For Professionals tot 65 graden. Laag rustig in het latte glas en serveer.
 

Cold Brew Amandelchai

 

edqaf.PNG


Ingrediënten
200 ml Alpro Almond For Professionals
4 gr chaithee
 
Recept
Voeg in een kan de chaithee bij de Alpro Almond For Professionals en koel acht uur in de koelkast. Zeef de thee en kruiden eruit. Serveer in een glas, met eventueel ijsblokjes.

 
 

Amandelmocha


almond-mocha.jpg


Ingrediënten
135 ml Alpro Almond For Professionals
1 espressoshot
20 gr melkchocoladecallets
 
Recept
Plaats de chocoladecallets in een verwarmde cappuccinomok en laat de espresso eroverheen lopen. Roer totdat de chocolade volledig is gesmolten. Schuim de Alpro Almond For Professional op tot maximaal tot 60 graden en schenk bij de espresso.
 

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks