Dutch English
3 - 5 april 2025 / NDSM
25 januari 2018
Coffee Mixologists: Anne Lunell

Als je iemand een koffiewedstrijdexpert kunt noemen, dan is het Anne Lunell. Ze jureerde meerdere malen tijdens Coffee Masters op The London Coffee Festival en The New York Coffee Festival en was vorig jaar samen met Hani hoofdjurylid tijdens het debuut van Coffee Mixologists. En verrassing, ze is terug voor de tweede editie! Dus wij zijn benieuwd, wat zoekt Anne in het winnende team?
 

ACF_2017_Day_3_SMALL-143-(1).jpgHoe is het om Coffee Mixologists te jureren?
Het is een geweldige wedstrijd om te jureren! Vanuit de koffie-industrie en tijdens de bestaande koffiekampioenschappen zijn we het niet gewend om zoveel spektakel en flair op het podium te zien. Coffee Mixologists biedt daarin echt iets nieuws. Het is leuk om naar te kijken en tegelijkertijd leuk om te beoordelen, omdat koffie op nieuwe, creatieve manieren wordt gebruikt in een cocktail. De smaak van koffie hoeft in de drank bijvoorbeeld niet te domineren, wat in de meeste koffiewedstrijden wel het geval is. Daarbij kunnen we ontzettend veel leren van de bartenderindustrie als het gaat om efficiënt en netjes werken, de gast echt aandacht geven en geweldige service bieden. 

Wat maakt een duo kanshebbers?
Je moet voor spektakel kunnen zorgen, alsook uitmuntende kennis van zowel koffie als drank in huis hebben. Een nette en schone werkplek is een must. Ik hoop veel creativiteit en geweldige gastvrijheid te zien, ook als de dingen niet helemaal gaan zoals verwacht.
 

ACF_2017_Day_3_SMALL-181-(1).jpgWat is er voor nodig om te winnen?
Vanuit het perspectief van een koffieprofessional hoop ik dat een duo dat een geweldige persoonlijkheid, veel spektakel en servicevaardigheden etaleert met de beker naar huis gaat. Vorig jaar was het niveau hoog en zagen we geweldige voorbeelden voorbij komen.  


Wat zoek je in een signature koffiecocktail?
De cocktail moet bovenal goed smaken en de koffie hoeft niet per se het belangrijkste element in de drank te zijn. Ik zal vooral kijken op welke wijze de koffie de overige ingrediënten complementeert en een extra dimensie geeft aan de smaak.
 

ACF_2017_Day_3_SMALL-188.jpgOp wat voor manier voorziet de mystery box-ronde in de ultieme test van de vaardigheden van elk team?
Deze ronde demonstreert in hoeverre duo’s smaken in het algemeen kunnen combineren. Het wordt al snel te ingewikkeld en te veel. Als het niets goeds toevoegt aan het eindresultaat, wordt het er alleen maar minder op. Dat maakt dit mijn favoriete onderdeel om te jureren.

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks