Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
17 januari 2018
Coffee Mixologists door de ogen van finalist


Het debuut op The Amsterdam Coffee Festival 2017 was een knetterend succes, en nu is Coffee Mixologists terug voor een tweede editie. Wederom, betreden teams van twee het podium tijdens vier rondes die deze spannende knockout-competitie kent.


Coffee Mixologists laat de wereld van koffie en cocktails samensmelten en daarom bestaat elk team uit één barista en één mixologist; hetzij ware kunstenaars die continue streven naar perfectie en creatieve alleskunners. Van de Signature Drink-ronde tot de Mystery Box-uitdagingen, de duo’s worden beoordeeld op technische vaardigheden, receptontwikkeling en persoonlijkheid.

ACF_2017_Day_3_SMALL-100.jpg


Het grote nieuws van dit jaar? Dat is barista David Jameson, die het podium dit jaar niet betreedt als finalist maar als MC! Uitgerust met een grote persoonlijkheid en twaalf jaar ervaring in de industrie, kunnen wij met zekerheid zeggen dat hij er ZIN in heeft!  

Dus, David vertelt ons wat je nodig hebt om te concurreren...

Hoe was het om mee te doen aan de eerste Coffee Mixologists?
Het was geweldig - echt een verademing. Ik heb veel barista’s en bartenders ontmoet die mijn gedachtengoed delen, en niemand wist echt wat ze konden verwachten, dus dat was vet. Er was veel minder druk dan in andere competities. Ik heb ervan genoten.  
 

ACF_2017_Day_3_SMALL-146.jpg


Wat was het meest uitdagend?
De ronde met de mystery box-ingrediënten. Om verrast te worden met een box aan ingrediënten en een onbekende koffie, en dan onder tijdsdruk een recept creëren, was echt een gigantische uitdaging. Met deze ronde is iedereen echt op zijn skills aangewezen.

Hoe kijk je ertegenaan om als MC terug te keren?
Ik kan niet wachten! The Amsterdam Coffee Festival was echt top, en ik ben verliefd op de stad! Je kunt er goed eten, het heeft een levendige koffie- en cocktailscene en de mensen zijn zo open en aardig. Ik ben benieuwd naar de competitie, alle noviteiten, presentatieideëen en ik zie er naar uit om ieders creatie te proeven.

Hoe zou je de sfeer beschrijven?
Het is een van de meest inspirerende en dynamische omgevingen, waarin ik ooit heb gewerkt. Ik heb zo veel goede vrienden gemaakt tijdens de competitie vorig jaar en ik kan me herinneren dat teams zich echt door elkaar lieten inspireren en zo verder kwamen. We zijn die avond ook uitgegaan en hebben er echt aan gewerkt om een geweldige show neer te zetten, dat is best uniek in de wereld van koffiewedstrijden.
 

ACF_2017_Day_3_SMALL-193.jpg


Hoe zorg je ervoor dat je Coffee Mixologists wint?
Het is een ontzettend veelzijdige competitie, dus beide partners moeten goed hun weg in de koffie en cocktails kennen. Ook is goede communicatie en een zekere chemie handig. Ze mogen ook niet bang zijn de regels iets te buigen; ter plekke innoveren en experimenteren is essentieel. Goede barista’s en bartenders staan in contact met hun gasten, dus het team dat de juryleden voor zich wint, kan heel ver komen.

Wat definieert de perfecte samenwerking?
Vertrouwen en wederzijds respect, waarbij elke partner erop vertrouwt dat de ander presteert. De winnaars van vorig jaar, Rita en Sven, deden dit perfect en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Zij zullen de komende tijd nog meer aanspraak maken op die samenwerking, want ze hebben net hun eerste kindje mogen verwelkomen.

Beide partners moeten experts zijn in hun eigen vakgebied, zodat ze ervan uit kunnen gaan dat de ander iets briljants produceert - of het nu om koffie of mixology gaat.

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks