Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
18 januari 2018
Krijg de koffiecocktail onder de knie


De espresso martini kent niet de langste geschiedenis, maar, boy, hiermee komt elk feestje op gang. De bitterzoete en verfrissende cocktail smaakt zo belachelijk goed dat elk moment een goed moment is om er één binnen handbereik te hebben.

Gelukkig maakt Tia Maria’s Espresso Martini Bar haar retour op The Amsterdam Coffee Festival in 2018. Of je het nu graag houdt bij een klassieker zoals de Tia Espresso Martini of je liever voor iets gaat met een kleine twist zoals een Tia Tonic of Tia Iced Popcorn Frappe - er is voor elke festivalganger voldoende uit te proberen!

Kun je niet wachten tot The Amsterdam Coffee Festival? Geen probleem! Tia Maria heeft haar top vier koffiecocktailrecepten met ons gedeeld, zodat jij ze in aanloop naar het grote weekend alvast thuis kunt testen.
 

Tia Tonic

 

TIA_TONIC_DEF-1.png

Doe eens gek en vervang de gin met Tia Maria. De stevige smaak van de donker gebrande koffie in combinatie met het zoete karakter van Tia Maria en de hinten van tonic en grapefruit, zorgen voor een verfijnd aperitief.

50 ml Tia Maria
50 ml filterkoffie
100 ml tonic
Schijfje grapefruit


Vul een longdrinkglas met ijs en schenk hier de Tia Maria en filterkoffie over. Voeg de tonic toe, roer kort in het glas om alles te mengen en garneer met een schijfje grapefruit.
 

Tia Espresso Martini

 

JKnowles_TiaMaria_EspressoMartini_0517-(1).png

Klassiekers verkrijgen die titel om een reden en de espresso martini is geen uitzondering. Zowel zoet als bitter, romig en toch verfrissend - het is altijd een schot in de roos.

25 ml Tia Maria
25 ml wodka
Dubbel of enkel shot espresso
5 ml suikersiroop


Houd een met ijs-gekoeld martiniglas paraat. Schenk de Tia Maria, wodka en espresso in een cocktailshaker. Vul deze met ijs en shake alle ingrediënten minstens 15 seconden. Schenk de cocktail middels een zeef uit in het martiniglas (zonder ijs) en garneer met drie koffiebonen.
 

Tia Iced Popcorn Frappe

 

JKnowles_TiaMaria_Popcorn_0620.png

Suiker, suiker en suiker, de nostalgische geur van zoete bioscooppopcorn en een romige melkkoffie - het zit allemaal in deze gepimpte frappe. Ideaal voor een avondje Netflixen met of zonder vrienden.

50 ml Tia Maria
Dubbel shot espresso
50 ml koude volle melk
20 ml popcorn-siroop
Verse popcorn


Schenk de Tia Maria, espresso, melk en popcorn-siroop in een cocktailshaker. Voeg ijs toe en mix de ingrediënten. Schenk middels een zeef alles uit in een met ijs gevuld latteglas. Garneer met popcorn en een rietje.
 

Tia Flat White Russian

 

JKnowles_TiaMaria_FlatWhite_0432.png

Laat dit de cocktail zijn voor ‘s avonds laat! Ooit bedacht om een groet te brengen aan het thuisland van het hoofdingrediënt vodka, serveert Tia Maria deze klassieker in een Jamaicaans jasje, met rum.

25 ml Tia Maria
25 ml Barcel
õ Gran Añejo rum 
Enkel shot espresso
5 ml Demerara suiker
30 ml koude volle melk
Chocoladepoeder


Schenk de Tia Maria, espresso, rum en suiker in een cocktailshaker. Vul met ijs, sluit de shaker, shake kort maar krachtig en schenk uit in tumbler gevuld met ijs. Laag hier vervolgens de melk overheen.

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks