Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
11 februari 2019
Mindful coffee rituals

KOFFIE EN MINDFULNESS MET MEDITATIEEXPERT MICHAEL JAMES WONG

 


Koffie en meditatie: wat maakt het een match made in heaven?
“We hebben allemaal bepaalde rituelen, die ons helpen te ontspannen. Voor veel mensen, indien met aandacht gezet, biedt die eerste kop koffie in de ochtend een vast relaxmoment. Het beoefenen van mindfulness, gecombineerd met koffie heeft als doel nog bewuster te genieten van zo’n moment. Veel te vaak nuttigen we even snel een koffie-to-go. Terwijl, als we met aandacht genieten van het ritueel van malen, opschenken, ruiken, proeven, koffiezetten én drinken, het een ervaring is die alle zintuigen prikkelt.”

x-PREVIEW-ONLY-Artisan-_A611369.jpg

Hoe zijn bezoekers straks in staat te mediteren terwijl ze genieten van koffie?
“Mediteren draait om je bewustzijn vergroten. Terwijl je dat doet, gaat het om het opmerken en waarderen van het volledige ritueel. Koffiedrinken bestaat maar voor een deel uit drinken, alles wat je waarneemt, ruikt en voelt maakt de ervaring compleet. Wanneer koffiedrinken op zo’n manier wordt beleefd, is het een mooie, meditatieve ervaring.”

 
Waarom is het zo belangrijk om bewuster koffie te consumeren?
“Met elke vorm van consumptie is het zaak respectvol om te gaan. De hoeveelheid die we drinken, het soort koffie, het heeft allemaal invloed. Het is belangrijk dat we ons altijd bewust zijn van onze beslissingen en ervoor zorgen dat we op een gezonde en waardige manier in het leven staan.”


Michael James Wong is the author of Sit Down, Be Quiet and founder of Just Breathe London, Boys of Yoga and Sunday School Yoga. He will be joined by KEEN Coffee to guide participants in this new multi-sensory and meditative coffee tasting experience at the Festival.

There are only a handful of spaces left for the Mindful Coffee Tasting Experience, so be sure to secure yours now with our VIP Day Tickets.

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks