Dutch English
3 - 5 april 2025 / NDSM
25 februari 2019
Prijswinnende koffie voor Roast Masters™

 

’s Werelds beste koffiebranders verdienen de beste koffies. William Hobby, hoofdinkoop bij Daarnhouwer, praat ons bij over de Colombiaanse koffie speciaal geselecteerd voor Roast Masters™ om zijn unieke karakter.


Wat maakt deze koffie van Finca Los Pinos zo speciaal?
“Deze koffie heeft verschillende prijzen gewonnen tijdens de derde editie van de National Coffee Quality Competition of Colombia. Meer dan 1100 lots deden mee aan de competie op 26 september 2018 in Bogota. De koffies werden beoordeeld op vier onderdelen; aciditeit, body, zachtheid en balans. Finca Los Pinos won de eerste plek in twee categoriën en het zilver in een andere categorie.”

Waarom heeft Daarnhouwer specifiek voor deze koffie voor Roast Masters™ gekozen?
“In totaal was er 540 kilogram beschikbaar van deze koffie en is dit voor $ 35,30 per kilo geveild en verkocht aan een Koreaanse koffiebranderij. Daarnhouwer heeft voor de veiling 35 balen kunnen bemachtigen en ervoor gekozen om deze koffie te presenteren vanwege de uitstekende kwaliteit en uniekheid.”

Wat kun je vertellen over de koffie? “De boerderij bevindt zich op 2011 meter boven zeeniveau in het dorp San Carlos in de Urrao Antioquia provincie. De koffieplantage Caturra Chriroso neemt vie van de acht hectare grond in beslag en is beplant met bananenbomen en fruitbomen. De belangrijkste oogstperiode is juli en het is een gewassen koffie.”

Hoe luidt de smaakomschrijving?
“De specifieke smaken komen heel duidelijk in de kop naar voren. We proeven een mooie fruitige aciditeit met tonen van steenfruit en melkchocolade en hazelnoot nasmaak.”

Wat is de grootste uitdaging voor de huidige generatie koffiebranders?
"De grootste uitdaging is het vinden van consistentie bij het inkopen van kwaliteitsbonen."
 

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks