Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
11 januari 2019
Check Out the Contenders For Roast Masters™ 2019


Van 1-3 maart maakt Roast Masters™ zijn debuut op The Amsterdam Coffee Festival 2019. Hier zullen ’s werelds meest gerennomeerde branders vechten om de felbegeerde Roast Master titel. Met een internationaal perspectief en een uniek format brengt dit nieuwe toonaangevende toernooi de beste specialty coffee branders van de wereld bij elkaar en onderwerpt ze aan de ultieme test.

 

 


 

ABOUT THE CONTENDERS 

ASSEMBLY COFFEE

VERTEGENWOORDIGT: Verenigd Koninkrijk
DEELNEMENDE BRANDERS: Nick Mabey en James Wise

 

Een koffiebranderij toegewijd aan het promoten en delen van innovaties in de onafhankelijke koffiesector. Assembly brandt unieke koffies die aansluiten op de uiteenlopende behoeftes van cafés en altijd van onverbiddelijke kwaliteit zijn.
 

 

 

 

BACK TO BLACK

VERTEGENWOORDIGT: Nederland
DEELNEMENDE BRANDERS: Melanie Chardet en Inge Bulthuis

 

Een specialty coffee microbranderij in Amsterdam. “We zijn gek op het branden van goede groene bonen en we maken er met liefde heerlijke koffie van, dus laten we beginnen” aldus Melanie

 


 

 

BELLEVILLE BRÛLERIE PARIS

VERTEGENWOORDIGT: Frankrijk
DEELNEMENDE BRANDERS: Mihaela Iordache

 

Belleville Brûlerie Paris wil de term “French Roast” herdefiniëren. Ze sourcen en brandenheerlijke koffies die resulteren in een perfect uitgebalanceerde kop. Brander Mihaela verloor haar hart aan koffie, nadat ze in 2013 haar eerste cuppingsessie bij Belleville Brûlerie bijwoonde en werkt sindsdien in de koffie. 

 

BOCCA COFFEE

VERTEGENWOORDIGT: Nederland
DEELNEMENDE BRANDERS: Nog in afwachting
 

Bocca was de eerste specialty coffee branderij in Nederland die de volledige keten van-boon-tot-kop in eigen handen had. Hun doel is om de beste koffies toegankelijk te maken voor iedereen die er werkelijk om geeft en zich inzet een verschil te maken. 

 

CAFFÈNATION

VERTEGENWOORDIGT: België
DEELNEMENDE BRANDERS: Nog in afwachting
 

Na hun start in 2010 werd Caffènation een lokale ambassadeur voor lichter gebrande koffie. Fruitige en bloemige Afrikaanse bonen zijn vanaf dag één hun specialiteit. Voor melkkoffies geloven ze in een blend van twee of drie gewassen koffies.


 
 

 

COFFEECOMPANY

VERTEGENWOORDIGT: Nederland
DEELNEMENDE BRANDERS: Lucas de Gier
 

De Coffeecompany schud sinds 1996 de Nederlandse koffiecultuur op met een onuitputtelijke gedrevenheid om te blijven leren en verbeteren wanneer het aankomt op sourcen, branden en koffiezetten. 

 

DUTCH BARISTA

VERTEGENWOORDIGT: Nederland
DEELNEMENDE BRANDERS: Björn Aarts
 

Een uitstekende specialty coffee brander die vakmanschap en vernieuwende technologieën perfect combineert. Gevestigd op een industrieel terrein nabij Maastricht.

 

 

 

FIVE ELEPHANT

VERTEGENWOORDIGT: Duitsland
DEELNEMENDE BRANDERS: Nog in afwachting
 

Five Elephant is een specialty coffee brander, bakkerij en café in Berlijn. Ze pogen de beste koffies in de wereld te sourcen, met oog voor het milieu en de sociale impact op de koffieproducerende gemeenschappen.


 

 

GEARBOX COFFEE ROASTERS

VERTEGENWOORDIGT: Italië
DEELNEMENDE BRANDERS: Tommaso Bongini
 

Gearbox Coffee Roasters is ontstaan uit een idee van Tommaso Bongini, manager kwaliteitscontrole bij zijn familie’s bedrijf Caffè Mokarico. Tommaso wilde zijn twee grootste passies, koffie en auto’s, samenbrengen. Twee werelden die zo anders lijken, maar ook overeenkomsten blijken te hebben.

 

 

 

GIRAFFE COFFEE ROASTERS

VERTEGENWOORDIGT: Nederland
DEELNEMENDE BRANDERS: Michael van der Beijl en Daniël Burghardt
 

Giraffe Coffee Roasters doen hun uiterste best om koffies van de hoogste kwaliteit te vinden. De Rotterdamse branderij selecteert alleen arabica koffies met uitzonderlijke kenmerken. Hun brandtechniek is er op geënt die bijzonderheden in elke koffie naar boven te brengen.

 

 

 

HIS MAJESTY THE COFFEE

VERTEGENWOORDIGT: Italië
DEELNEMENDE BRANDERS: Paolo Scimone

 
Een specialty coffee brander gevestigd in Monza sinds 2013. De passie voor Engeland en de koninklijke familie is wellicht evident gezien hun naam, maar onder de oppervlakte klopt een puur Italiaans hart. Deze dualiteit wordt goed vertegenwoordigd in hun twee huisblends: Londinium en Modoetia. Paolo en zijn team doen daarnaast wekelijks research naar nieuwe brandtechnieken. 

 

LOT SIXTY ONE

VERTEGENWOORDIGT: Nederland
DEELNEMENDE BRANDERS: Nog in afwachting
 

Een paradijs voor koffieliefhebbers. Met heerlijke koffies die dagelijks vers worden gebrand in Amsterdam. Het begint allemaal bij het kopen van de beste kwaliteit groene bonen uit het seizoen. Deze worden met de hand gebrand in hun Probat-branders om de unieke smaken van elke boon te accentueren.

 

 
 

 

MANHATTAN COFFEE ROASTERS

VERTEGENWOORDIGT: Nederland
DEELNEMENDE BRANDERS: Esther Maasdam en Ben Morrow


De Rotterdamse specialty coffee branderij van Ben Morrow en Esther Maasdam. Het duo verheugt zich om het podium te betreden en zien Roast Masters als “een geweldige kans voor Rotterdam om samen met zulke gerenommeerde, internationale branders te worden vertegenwoordigd”.

 

 

MOK SPECIALTY COFFEE

VERTEGENWOORDIGT: België
DEELNEMENDE BRANDERS: Jens Crabbé

 

MOK, een Belgische branderij opgericht in 2012, koopt, brandt en zet koffies met de focus op puur- en helderheid. Momenteel brandt het team op een Giesen W15 met cropster, serveren ze hun koffies op twee geweldige locaties in Brussel en Leuven en leveren ze aan onafhankelijke bars en restaurants wereldwijd.


 

 

OZONE COFFEE ROASTERS

VERTEGENWOORDIGT: Verenigd Koninkrijk
DEELNEMENDE BRANDERS: Stevie McCusker en Roland Glew

 

Ozone is een internationale branderij uit New Plymouth in Nieuw-Zeeland. Bij Ozone snappen ze werkelijk wat gastvrijheid inhoudt en hebben ze een passie voor goede koffie. 


 

 

SCHOT KOFFIE

VERTEGENWOORDIGT: Nederland
DEELNEMENDE BRANDERS: John Schot

 

Schot Koffie is een specialty coffee brander uit Rotterdam, die er naar streeft om lange termijn relaties met zijn leveranciers en klanten op te bouwen. Door nauw samen te werken weet het team de kwaliteit van de koffie elk jaar weer te verbeteren.


 
 

 

SPECIAL ROAST

VERTEGENWOORDIGT: Nederland
DEELNEMENDE BRANDERS: Bo Zwarts

Special Roast is een private label branderij. Ze branden geweldige koffies voor private label, white label en no label koffie. De focus ligt op kwaliteit en transparantie. Special Roast gelooft dat elke koffie een goed doordachte branding verdient.


 

 

STOOKER SPECIALTY COFFEE

VERTEGENWOORDIGT: Nederland
DEELNEMENDE BRANDERS: Skip Roeland en Florian Hessel

 

Stooker Specialty Coffee roasts specialty coffee in Amsterdam and educates Barista's in the Stooker Specialty Academy. Beyond Amsterdam Stooker sell coffee to independent cafés and customers across the Netherlands and to the UK, Poland and France. 

THE BARN BERLIN

VERTEGENWOORDIGT: Duitsland
DEELNEMENDE BRANDERS: Jasper de Clerck

 

The Barn’s consequente brandwijze wordt door hun klanten over de hele wereld gewaardeerd. Ze streven ernaar kwaliteitsleiders en een betrouwbare koffiepartner te zijn. Hun Belgische superheld Jasper, die het vak in Nieuw-Zeeland en Australië leerde voordat hij zijn ambacht in Berlijn perfectioneerde, vertegenwoordigt The Barn deze editie.


 

 

WHITE LABEL COFFEE

VERTEGENWOORDIGT: Nederland
DEELNEMENDE BRANDERS: Sebas Geistdorfer, Wouter Andeweg en Halil Turan
 

Een kleine specialty coffee branderij uit Amsterdam. White Label Coffee (2013) brengt naast hun fijne humor, ongelooflijke brandskills naar het Roast Masters podium. Het deelnemende trio behoort tot de beste uit de sector. 

 

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks