Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
30 januari 2019
The Brand Dubai Hub - Winners Announced!

 

#DubaiLovesCoffee van Brand Dubai in samenwerking met The HuntBegin dit jaar hebben Brand Dubai en The Huntr.com de krachten gebundeld met de beste lokale bars en specialty koffieconcepten uit Dubai om #DubaiLovesCoffee door de hele stad te lanceren. 23 lokale bedrijven stelden aan het begin van dit jaar een ‘#DubaiLovesCoffee Tasting Menu’ samen om een plek te winnen op The Amsterdam Coffee Festival 2019.

Via social media werd de lokale koffiecommunity aangemoedigd de menu’s uit te proberen en online hun stem voor de beste melkkoffie, de beste special drink en het beste specialty coffee-concept uit te brengen. En flink gestemd werd er! 
 
Bekijk welke winnende zes cafés die zijn uitverkoren om hun specialiteiten te serveren in aan de duizenden coffee aficionado’s in Amsterdam en hun opwachting maken tijdens Latte Art Live, Roast Masters™  en in The LAB. Lees snel verder.

EN DE WINNAARS ZIJN...
 
Best Milk-Based Coffee

Home Bakery
Alchemy
 
Best Special Drink

Farmer’s Coffee
The Espresso Lab
 
Best Overall Favourite Speciality Coffee Concept
Nightjar
PDL Coffee Co & Barbershop
 ALCHEMY
Instagram: @alchemydubai
Winnaar categorie: beste melkkoffie

Alchemy is sinds april 2018 gevestigd in Jumeirah in een moderne villa met indrukwekkende raampartijen. Hun missie? Ambachtelijke koffie serveren in een minimalistische, ontspannen omgeving. De rustige zithoeken met uitzicht op een zwembad voorzien in het laatste. Voor ambachtelijke en direct ingekochte koffie vertrouwt Alchemy op de hulp van diverse Europese koffiebranderijen en het lokale Cypher Roastery. Alchemy won in de categorie beste melkkoffie met een strawberry coffee. Proef hem tijdens het ACF!

Alchemy.jpgFARMERS COFFEE
Instagram: @farmers.coffee
Winnaar categorie: beste special drink

Farmers Coffee is het geesteskind van Emirati-oprichters Faisal Ibrahim Ahil en Faisal Salem Al Marri. De kersverse juweel in de Al Khawaneej-buurt streeft er naar zijn ecologische foodprint tebeperken. De voorkeur gaat daarom uit naar het gebruik van natuurlijke ingrediënten. Farmers Coffee biedt diverse biologische plantaardige dranken en gezonde, huisgemaakte traktaties, die elke zoetekauw bevredigen.

farmers.jpgHOME BAKERY
Instagram: @home_bakery
Winnaar categorie: beste melkkoffie

Home Bakery werd in juni 2014 opgericht door broer en zus Abdulla Al Mulla en Hind Al Mulla. Heb je een cheat day, dan kun je hier dagelijks van 7.00 uur ‘s ochtends tot middernacht terecht voor de inmiddels beroemde Chewy Melt Cookies. Al liegen de ontbijtjes er ook niet om. Voor alle warme en ijskoffies maakt deze edelsteen uit de wijk Al Safa gebruik van Braziliaanse, Ethiopische en Colombiaanse koffiebonen. 

home-bakery.jpgNIGHTJAR
Instagram: @nightjar.coffee
Winnaar categorie: beste specialty coffee-concept

De Nieuw-Zeelandse expat Leon Surynt en Britse Matt Wade sloegen in september 2018 de handen ineen en openden Nightjar Coffee Roasters in het hart van Alserkal Avenue. Het internationale team van Nightjar Coffee Roasters heeft slechts één doel: steengoede koffie zetten. Daarom koopt de branderij hun groene koffie rechtstreeks in bij speciaal geselecteerde plantages. Hoofdbarista Antony Papandreou en zijn gepassioneerde collega’s nemen diverse speciale koffiedranken mee naar Amsterdam, waaronder de kenmerkende Nitro Cold Brews.


Nightjar.jpgPDL Coffee Co & Barbershop
Instagram: @pdl_dubai
Winnaar categorie: beste specialty coffee-concept

De PDL Coffee Co & Barbershop van vrienden Essa Al Marzoogi, Majid Bin Suloom en Ahmed Iqbal Khoory is niet zomaar een nieuwkomer. Het café metkoffie van lokale branderij Seven Fortunes is favoriet bij fietsliefhebbers. Wekelijks worden er koersen georganiseerd, waarna de kopgroep zich ook nog in de watten kan laten leggen bij de PDL Coffee Co & Barbershop. Het is de eerste koffiebar met luxe schoonheidsbehandelingen speciaal voor mannen.

Pdl1-crop.jpgTHE ESPRESSO LAB
Instagram:
@theespressolab
Winnaar categorie: beste special drink

Als kind zat eigenaar Ibrahim Hamza Al Mallouhi vaak naast zijn oma bij het open vuur, terwijl ze groene koffiebonen brandde en verse koffie zette voor haar gasten. Dat huiskamergevoel herbergt sinds mei 2015 ook in Al Mallouhi’s The Espresso Lab. Alles wordt er, net zoals oma deed, met de hand bereid. Inmiddels is The Espresso Lab ook hofleverancier van UAE-baristakampioenen.

espressolab1-(1).jpg

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks