Dutch English
3 - 5 april 2025 / NDSM
24 februari 2020
5 vragen aan MCTE-hosts KEEN Coffee

Rob Kerkhoff en Bonne Postma van koffiebranderij KEEN Coffee vertellen waarom The Mindful Coffee Tasting Experience ook dit jaar een must is tijdens een bezoek aan The Amsterdam Coffee Festival.


Na een succesvolle eerste editie keert The Mindful Coffee Tasting Experience terug op The Amsterdam Coffee Festival 2020. Ook dit jaar verzorgt KEEN Coffee de koffie en begeleiden ze samen met JustBreathe London deze VIP-experience. Wij vroegen de oprichters van de Utrechtse koffiebranderij naar de aankomende meditatieve proeverij.

KEEN en The Mindful Coffee Movement: wat maakt het een match made in heaven?

In onze branderij cuppen we elke donderdag op hetzelfde tijdstip, zonder te praten, zonder muziek of andere afleidingen, zodat we deze heel bewust kunnen proeven. Door de dagelijkse drukte vergeten mensen vaak stil te staan bij wat ze consumeren of ervaren. Maar voor de optimale (smaak)beleving van koffie is mindfulness echt belangrijk. Bonne en ik gebruiken zelf ook de app Headspace om iedere dag terug te keren naar het nu en onze gedachten de vrije loop te laten.

Waarom is het belangrijk om bewuster koffie te consumeren?

Koffie heeft van zichzelf ontzettend veel smaken. Als je bewuster drinkt, proef je direct veel meer dan wanneer je even tussendoor een koffietje wegtikt. En zonder melk en suiker natuurlijk! Specialty coffee is van zichzelf al bijzonder genoeg. Daar heb je geen toevoegingen voor nodig.

Wat maakt dat The Mindful Coffee Tasting Experience ook dit jaar niet te missen is?

Het is in de kern natuurlijk een koffieproeverij. Alleen wel een die je heel bewust maakt van het feit dat de omgeving en je zintuigen invloed hebben op dat wat je proeft en waarneemt. Een besef dat je kunt meenemen naar huis en kunt toepassen in het dagelijkse koffieritueel.

Gaan jullie nog dingen anders doen dan vorig jaar?

We willen dit jaar de deelnemers nog meer op weg helpen smaken beter te herkennen. Daarnaast hopen we dit jaar de deelnemers te laten ervaren wat verschillende geluidstonen doen met je smaakbeleving.

Wat kun je vertellen over de koffie, die jullie hebben geselecteerd?

We schenken dit jaar de natural Ye Genet uit Ethiopië en een Aqua de Nieve uit Peru. Echte smaakbommen. Omdat de koffiebonen in de bes zijn gedroogd, is de Ethiopische natural opvallend sappig met funky bloemige en fruitige smaaktonen. De Aqua de Nieve, met druifachtige aciditeit, zoete tropische lycheetonen en melkchocolade in de afdronk, is onderdeel van ons nieuwe direct trade-project. Samen met Cultivar bouwen we daar aan een nog betere kwaliteit van koffie, maar bovenal aan betere leefomstandigheden van de boeren.


VIP-KAARTEN VOOR THE MINDFUL COFFEE TASTING EXPERIENCE ZIJN BEPERKT VERKRIJGBAAR, DUS WEES ER SNEL BIJ!

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks