Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
24 februari 2020
Bekijk de deelnemende branders voor Roast Masters™ 2020

 

Van 13-15 maart keert Roast Masters™ terug op The Amsterdam Coffee Festival 2020. Hier vechten gerenommeerde branders uit Europa om de felbegeerde Roast Master-titel.

 

Met een internationaal perspectief en een uniek format brengt dit nieuwe toonaangevende toernooi de beste specialty coffee branders van de wereld bij elkaar en onderwerpt ze aan de ultieme test.

Logo-Block-1024x487-(1).jpg

 

OFFICIAL PARTNERS

 

Sponsor-Block-RM20-1024x306-(1).jpg


 

ABOUT THE CONTENDERS


19grams_Anthony-1024x683.jpg


19grams


VERTEGENWOORDIGD: Duitsland
DEELNEMENDE BRANDER: Anthony Piper
DEELNEMENDE BARISTA: Bence Bagdi


Rijk, zoet en clean met voldoende süß is wat ze nastreven bij 19grams. Met als doel de intrinsieke kwaliteiten van de boon naar boven te halen zonder iets te verbergen achter geroosterde tonen, branden en ontwikkelen ze bij 19grams hun koffie dusdanig dat zoetheid, aciditeit en body in perfecte harmonie zijn.

 Deelnemers namens 19grams zijn Anthony Piper - hoofd brander, wiens specialty coffee carrière in 2013 begon toen hij een actieve interesse ontwikkelde in inkopen, cuppen en het implementeren van een hogere kwaliteitsstandaard - en Bence Bagdi - die zijn passie vond ik het trainen van anderen, het ontwikkelen en zetten van geweldige koffies en die bij 19grams werkzaam is als hoofd koffie ontwikkeling. 

 

autumn-257-1024x683.jpg 
Autumn Coffee Roasters


VERTEGENWOORDIGD: Polen
DEELNEMENDE BRANDER: Krzysztof Blinkiewicz
DEELNEMENDE BARISTA: Karolina Kazuś

 
De herfst komt eraan! Hoge kwaliteit specialty coffee branders, een trainingsruimte voor Coffee Skills System cursussen en een laboratorium gevestigd in Płock, Polen. Dit project is gebaseerd op de directe samenwerking met boeren en barista’s. Autumn Coffee Roasters gelooft erin dat het drinken van hoge kwaliteitskoffie niet enkel een dagelijkse bijdrage is aan het vertragen van de opwarming van de aarde of de vervuiling ervan, maar zien het ook als een kans om jezelf te ontwikkelen en zorg te dragen voor een goede gezondheid.

Deelnemend namens Autumn Coffee Roasters zijn Krzysztof Blinkiewicz- brander, wedstrijd-jurylid en geautoriseerd Specialty Coffee Association Trainer, die zeker het een en ander weet van koffie wedstrijden - en Karolina Kazuś - barista, werkzaam voor Autumn Coffee Roasters en café Mówish Mash.

 

Bonanza-crop-1024x683.jpg 
Bonanza Coffee Roastery


VERTEGENWOORDIGD: Duitsland
DEELNEMENDE BRANDER: Scott Tedder
COMPETING BARISTA: Jan Szurek 

 
Als één van de eerste specialty coffee branderijen in Europa brandt Bonanza Coffee Roasters al meer dan 13 jaar koffie. Met goede resultaten in recente wedstrijden en een lichte, maar zoete stijl van branden, gericht op een hoge smaaksensatie.

Deelnemend namens Bonanza Coffee Roasters zijn Jan Szurek en Scott Tedder - groene bonen inkoper, kwaliteitscontroleur en brander. Scott is eveneens erkend Q-grader en meervoudig wedstrijddeelnemer. Het duo kijkt uit naar hun deelname aan Roast Masters: “We willen graag onze passie and vooruitgang delen in deze competitie.”
 

Brander-landscape.jpg 


brander


VERTEGENWOORDIGD: België
DEELNEMENDE BRANDER: Veerle Pauwels
DEELNEMENDE BARISTA: Steffen Van Malder


brander is een koffiebranderij in Halle, dicht bij Brussel. Met passie voor kwaliteit zoeken ze bij brander een klein, vers assortiment koffiespecialiteiten, die ze licht roosteren om de smaken de deze koffies uniek maken te benadrukken. “Het is de vreugde om te leren en kennis te verzamelen die ons  dagelijks drijft.”

Deelnemend namens brander zijn Veerle Pauwels - moeder van 3 kinderen die 5 jaar geleden verliefd werd op licht gebrande specialty koffies en een paar jaar later met haar man Lowie brander oprichtte - en Steffen van Malder - fotograaf en autodidact koffiegek die vanaf het begin hoofd barista bij brander is.

 

lucas-roaster-1024x682.jpg 
Coffeecompany


VERTEGENWOORDIGD: Nederland
DEELNEMENDE BRANDER: Lucas de Gier
DEELNEMENDE BARISTA: Bob Tonglet

   
Sinds 1996 beroeren zij de Nederlandse koffie cultuur, met een niet-aflatende drive om te blijven leren verbeteren op het gebied van inkoop, branden en koffie zetten. 

Deelnemers names Coffeecompany zijn Lucas de Gier – hoofd koffie brander, die voor de tweede keer op Roast Masters zal verschijnen na een indrukwekkende performance tijdens het festival vorig jaar - en Bob Tonglet: - Barista Trainer voor Coffeecompany.
 

clayeandjosh-crop-1024x683.jpeg


Common Greens Coffee


VERTEGENWOORDIGD: Nederland
DEELNEMENDE BRANDER: Josh Cotton
DEELNEMENDE BARISTA: Claye Tobin

   
Common Greens Coffee is een micro brander met een missie. “We zorgen er niet alleen voor dat je kop koffie aan de hoogst mogelijke normen voldoet, we geven om onze volledige leveringsketen en willen ervoor zorgen dat de impact die we achterlaten positief is voor alle betrokkenen.” Hun stijl van branden neigt ernaar de complexe smaak karakteristieken van iedere farm te behouden en uit te lichten, om zo de unieke smaakprofielen van elke oorsprong ten toon te stellen.

 Deelnemers namens Common Green Coffee zijn co-eigenaren Josh Cotton - hoofd brander en kwaliteitscontrole, die al 10 jaar in de koffie industrie werkt - en Claye Tobin - wiens koffie ervaring hem van Melbourne naar Marokko en naar Nederland heeft gebracht, en de Espresso God Shot Competition 2018 liet winnen.
 

 
Roaster-1-1024x811.jpg


Dos Mundos


VERTEGENWOORDIGD: Tsjechië
DEELNEMENDE BRANDER: Lukas Zugar
DEELNEMENDE BARISTA: Eliska Jandová

 
Dos Mundos brandt enkel single estate koffies met hun focus op maximale complexiteit en zoetheid van de koffie. Hun doel is om langdurende samenwerkingsverbanden met boeren op te bouwen en meer dan 75% van de koffies van Dos Mundos keren ieder seizoen terug. Hun visie: “onze koffies moeten hun beste smaken en verhalen uitdragen naar de consument”.

Deelnemers namens Dos Mundos zijn Lukas Zugar, zowel mede-eigenaar als hoofd brander van Dos Mundos en wiens doel het is de verhalen van de boeren zoveel mogelijk te delen - en Eliska Jandova - hoofd kwaliteitscontrole wiens passie voor de smaken van koffie haar ongetwijfeld heeft geholpen tweemaal de titel van Tsjechisch Cup Taster Kampioen in de wacht te slepen.

 

Fjord-3-crop-1024x683.jpg 
Fjord Coffee


VERTEGENWOORDIGD: Duitsland
DEELNEMENDE BRANDER: Michał Sowiński
DEELNEMENDE BARISTA: Cameron Milne


Deze in Berlijn gevestigde specialty coffee branderij werd opgericht om te voorzien in exceptionele koffie en om gedenkwaardige koffie ervaringen te creëren. Van inkoop tot service, Fjord stelt kwaliteit en eerlijkheid voorop. Hun doel is de natuurlijk zoete en levendige smaak van de hoge kwaliteit bonen naar boven te halen, en een grote variëteit van regio’s, verwerkingsmethoden en seizoensspecialiteiten te tonen.

Deelnemers namens Fjord zijn Michał Sowiński – deze brander en kwaliteitscontroleur is bekend op de wedstrijdvloer, waar hij sinds 2015 als jurylid aanwezig was bij zowel de Duitse Brewers Cup als de Barista wedstrijden - en Cameron Milne - een ervaren barista en eigenaar van Vvaldmeer in Brisbane, en momenteel werkzaam bij Fjord om zijn kennis en begrip van de koffieketen te verdiepen.

 

Reducted-DSCF0808-1024x683.jpg 
Garage Coffee Bros. Srl


VERTEGENWOORDIGD: Italië
DEELNEMENDE BRANDER: Davide Cobelli
DEELNEMENDE BARISTA: NTB 


In de prachtige stad Verona, thuishaven van Romeo en Julia, benaderen Garage Coffee Bros het branden van specialty koffie met een focus op met name de Italiaanse community, onderwijl strevend innovatief en eco-vriendelijk te zijn. De branderij gebruikt een IMF hi-technologie brander (IMF hi-technology Roaster Machine) om trouw te blijven aan hun ambachtelijkheid.

 Deelnemer namens Garage Coffee Bros is Davide Cobelli - die recentelijk Italiaans Roaster Kampioen 2020 werd en eveneens doorging naar de finale van Roast Masters Milaan 2019, dus zeker iemand is om in de gaten te houden. De barista die samen met Davide zal deelnemen wordt nader bekend gemaakt.


 

70032138_2362479023806212_2831110422818455552_n-1-crop-(1).jpg


HAYB


VERTEGENWOORDIGD: Polen
DEELNEMENDE BRANDER: Dawid Zadara
DEELNEMENDE BARISTA: Aleksander Smęt


HAYB Speciality Coffee, een familie branderij in Warschau, Polen die gepassioneerd is je alles waar ze van houden in een kop koffie te serveren. Design, klantenservice, gastvrijheid, zorg dragen voor elk detail is iets dat hen onderscheidt. HAYB gebruikt een vertrouwde Giesen W 15A om hen te helpen hun uitzonderlijke koffie af te leveren en de branderij "gelooft niet in omni roast :)".

 Deelnemer namens HAYB is Dawid Zadara wiens harde werk en aandacht hem een enorme koffie kennis heeft doen opbouwen tijdens de afgelopen zes jaar binnen de koffie industrie. De barista - Aleksander Smęt. 

 

 

54-1-1024x683-(1).jpg


His Majesty the Coffee


VERTEGENWOORDIGD: Italië
DEELNEMENDE BRANDER: Paolo Scimone
DEELNEMENDE BARISTA: Giacomo Vannelli

 

His Majesty the Coffee is een Italiaanse Specialty coffee branderij, die probeert de Italiaanse traditie samen te laten smelten met de nieuwe golf aan koffie ontwikkelingen, technologie en innovatie goed in het oog houdend. Paolo en zijn werknemers besteden iedere week bewust tijd aan het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe brandings-technieken.

 Deelnemers namens HMC zijn Paolo Scimone wiens passie voor koffie betekent dat hij diverse rollen bekleed als eigenaar, hoof brander van HMC, Q-grader arabica en robusta, SCA trainer en consultant voor andere branderijen - en Giacomo Vannelli, drievoudig Italiaans Barista kampioen.

 

IMG_2020-1-1024x683.jpg


La Cabra


VERTEGENWOORDIGD: Denemarken
DEELNEMENDE BRANDER: Mikkel Selmer
DEELNEMENDE BARISTA: John Gibson

 
La Cabra brandt met als doel de eigen kwaliteit en complexiteit van een gegeven koffie te vergroten, om zo het werk van de producent op de transparantste en lekkerste manier mogelijk te laten zien. Dit is een simpele benadering van koffie, bovenal aandacht gevend aan de kwaliteit van de groene koffie en met een lichte tint te branden.

Deelnemers namens La Cabra zijn Mikkel Selmer, vanaf het begin werkzaam bij La Cabra zich ontwikkelend van barista tot hoofd koffie en zijn achtergrond in bouwkundig onderwijs inbrengend in hun cafés en verpakkingen - en John Gibson - die na verhuisd te zijn uit zijn geboortestad Edinburgh in 2017 al gauw een integraal deel van het team werd, zowel als barista als brander.


 

Lot-Sixty-One-Image-1-1024x640.png


Lot61


VERTEGENWOORDIGD: Nederland
DEELNEMENDE BRANDER: NTB
DEELNEMENDE BARISTA: Martin Pearson

 

Lot61 is een befaamde Nederlands-Australische branderij gevestigd in Amsterdam. Hun aanpak is er een van continue verbetering, om met vallen en opstaan het volledige potentieel van de bonen die ze branden te mogen ontdekken. “Het is ging er altijd om een betere manier te vinden.” Lot61 streeft ernaar dit te doen met hun vertrouwde Probat L25 brander.

 Het team van Lot61 werkt momenteel hard aan het bepalen welke twee van hun experts het podium zullen gaan betreden tijdens Roast Masters Amsterdam 2020. Meer info volgt snel. 

 

MMBKSIEBE-1024x683.jpg


Man Met Bril Koffie


VERTEGENWOORDIGD: Nederland
DEELNEMENDE BRANDER: Siebe van Rijsbergen
DEELNEMENDE BARISTA: Marouschka Jongeneel


Met hun gecombineerde branderij en café beoogt Man Met Bril Koffie koffie dichter naar de mensen te brengen. Door hun koffie midden in de stad te branden laten ze je de reis van koffiebes tot kopje ontdekken.

Deelnemer namens Man Met Bril Koffie is Siebe van Rijsbergen - hoofd koffie kwaliteit en hoofd van het educatieprogramma, die de enorme variëteit van koffie smaken en origines 8 jaar geleden leerde kennen toen hij geïnspireerd raakte door alle verhalen die koffie kan vertellen. De barista is Marouschka, voorheen werkzaam bij HOLA Coffee in Madrid, die dezelfde elegantie en balans zoekt in haar koffie als in haar dansachtergrond.

 

Sourcing-finest2-1024x683.jpg


MOK Specialty Coffee


VERTEGENWOORDIGD: België
DEELNEMENDE BRANDER: Jannes Vanhyfte
DEELNEMENDE BARISTA: Ali Yousefi


Na 7 jaar branden op een Giesen blijft MOK Specialty Coffee hun uitzonderlijke ambacht aanscherpen en werken ze momenteel met een W15 verbonden met Cropster. “We branden snel met goede ontwikkeling en houden ervan om het simpel te houden. Een branding te gecompliceerd maken maakt het hard deze te reproduceren.”

Deelnemers namens MOK Specialty Coffee zijn Jannes van Hyfte - al 3 jaar brander en barista bij MOK en nu verantwoordelijk voor productie en verkoop - en Ali Yousefi - die na zijn opleiding tot nucleair ingenieur nu MOKs onderzoek en ontwikkeling leidt en terugkeert op het Roast Masters podium na een indrukwekkende performance in Milaan 2019.

 

bo-preferred-image-1024x682.jpg


Special Roast


VERTEGENWOORDIGD: Nederland
DEELNEMENDE BRANDER: Bo Zwarts
DEELNEMENDE BARISTA: NTB


Bij Special Roast ligt de focus op kwaliteit en transparantie. Ze geloven dat elke koffie een goede branding verdiend.

Deelnemer namens Special Roast is Bo Zwarts, hoofd koffie van Special Roast en terugkerend bij Roast Masters na een geweldig optreden tijdens de allereerste editie van Roast Masters vorig jaar in Amsterdam. De deelnemende barista naast Bo zal nader bekend worden gemaakt.

 

spot-on-koffiebranderij-noord-holland-amsterdam-790x320-STOLEN-FOR-THE-INTERNET-crop.jpg


Spot On Coffee Roasters


VERTEGENWOORDIGD: Nederland
DEELNEMENDE BRANDER: Olaf Tromp
DEELNEMENDE BARISTA: Frans Taapken


De in Amsterdam gevestigde Spot On Coffee Roasters zijn altijd op zoek naar de SPOT ON branding.
We zijn een private label specialty coffee branderij. HEt team kijkt ernaar uit hun talent ten tonele te brengen binnen deze competitie: “Moge de beste brander winnen!”.

Meer informatie over het interessante duo dat mee dingt naar de titel van Roast Masters Amsterdam 2020 volgt.

 

 
WAY Coffee Roasters


VERTEGENWOORDIGD: België
DEELNEMENDE BRANDER: Charlene De Buysere
DEELNEMENDE BARISTA: Fabrice Van Besien


WAY Coffee Roasters is een specialty koffiebranderij in Ghent, België met een focus op hoogwaardige koffies en gebalanceerde profielen. Ze branden op een Diedrich IR12. Door de infrarood technologie en superieure luchtstroom mogelijkheden zijn ze bij WAY Coffee Roasters in staat een uniek brandprofiel te bieden, terwijl ze tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk beperken in vergelijking met andere branders. “We did it our WAY!”

Meer informatie over het deelnemende duo namens deze branderij volgt snel.

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks