Dutch English
3 - 5 april 2025 / NDSM
25 februari 2020
Roast Masters™: de competitiekit

Alleen het allerbeste voor de Roast Masters™ 2020 finalisten. De competitiekit is even spectaculair als de line-up.


Roast Masters™ is ook de plek om de nieuwste, meest geavanceerde apparatuur te spotten. Want zonder de beste uitrusting zou het bijna onmogelijk zijn om tijdens The Espresso Blend-ronde twee espresso's, twee melkkoffies en twee koffies op basis van plantaardige dranken in tien minuten te bereiden en tijdens de nieuwe ronde The Pour Over de grenzen van filterkoffie op te zoeken. De achttien gerennomeerde  koffiebranders uit heel Europa kunnen rekenen op deze giganten.

 

DE MACHINE

De Roast Masters™-deelnemers zullen hun kunsten verrichten op de Slayer Steam LP. Het in 2007 opgerichte espressomachinemerk Slayer creëerde de driedelige Steam Box Set speciaal voor barista’s. Handgemaakt in Seattle maakt Slayer gebruik van gepatenteerde methodes als de needle valve technologie. Met twee instellingen per groep, geavanceerde volumetrie, klassieke pompgestuurde extractie, een zeer ruim werkoppervlak en niet te vergeten een strakke, gepolijste roestvrijstalen behuizing met onmiskenbaar gevleugeld ontwerp, is het geen verrassing dat de Steam LP bekend staat als de dream machine.

Slayer-LP2.jpg


de koffie

Voor The Espressoblend discipline brengen de branders hun eigen koffie in, maar voor The Single Origin ronde ontvangen alle branders één maand voor de wedstrijd 5 kg van dezelfde groene koffie. Dit jaar wordt de wedstrijdkoffie verzorgd door Trabocca, onze gloednieuwe koffiepartner. Een gewassen guji-1 koffie van de Suke Quto Farm in Ethiopië. Trabocca beschrijft de koffie als "complex, elegant, citrisch, floraal en buitengewoon zoet’.


FILTEREN

Een goede filterkoffie zet je met Hario. Uiteraard. Het Japanse heritagemerk brengt hun iconische V60-collectie en weegschalen mee naar de Roast Masters™- bar. Voel je je geïnspireerd door de filterkoffiekunsten van RM-finalisten? Haast je dan snel naar de Hario-stand voor jouw eigen thuisset.
 

BATCHBREW

Met 170 jaar koffie-ervaring op zak, weet Bunn wel het een en ander over het zetten van goede koffie. Daarom vind je Bunns ICB, H5X en H3E- modellen op het RM-podium. Met de geautomatiseerde filterkoffieapparaten wordt consistent koffiezetten met hoge kwaliteit een piece of cake.
 

DE MOLEN

Voor het tweede jaar is Mahlkönig de officiële sponsor van Roast Masters™. Dankzij het Duitse iconische merk kunnen de barista's, naast de beroemde EK43s, ook rekenen op E65s-molen.
 

DE PLANTAARDIGE DRINKS

Alpro is weer terug en ze hebben hun Alpro For Professionals lijn paraat staan. Kies je favoriet – soja, amandel, kokosnoot of haver – bij de Alpro-stand. Hier verspreidt Alpro-ambassadeur en Nederlands baristakampioen 2017 Merijn Gijsbers de plantaardige liefde.
 

HET WATER

Koffie bestaat voor 99 procent uit water. Meer te weten komen over ons levenselixer is dus altijd een goed idee. Gelukkig staan de experts van BRITA weer klaar om al je brandende vragen te beantwoorden. Ga langs bij hun stand, je zult versteld staan van wat je zult ontdekken.

ACF-SUNDAY-LARGE-6031.jpg
 

Meet All of the ROAST MASTERS™ 2020 competitors Here.

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks