Dutch English
3 - 5 april 2025 / NDSM
28 januari 2020
3 manieren om je koffiemoment ‘s ochtends mindful te maken
 

BEWUST CONSUMEREN EN MET MEER AANDACHT VAN KOFFIE GENIETEN ZIJN DE PIJLERS VAN DE ALMAAR POPULAIRDER WORDENDE ‘MINDFUL COFFEE MOVEMENT’. MEDITATIE-EXPERT JAMES WONG, AUTEUR VAN SIT DOWN, BE QUIET EN EIGENAAR VAN JUST BREATHE LONDON, VERTELT ONS HOE JE VAN JOUW OCHTENDKOFFIE-MOMENT EEN MEDITATIEVE ERVARING MAAKT.

  
Als de term ‘mindful morning coffee’ beelden bij je opwekt van een sjamaan in lotushouding met een latte in z’n schoot, dan is het tijd om je vooroordelen te heroverwegen. Een meditatie integreren bij het drinken van je koffie hoeft geen uitgebreid, new age-ritueel te zijn - sterker nog, het is makkelijker dan je denkt!

“We hebben allemaal bepaalde rituelen die ons helpen rust te vinden en die ons op ons gemak laten voelen”, zegt Wong. “Voor veel mensen, mits het op de juiste manier wordt aangepakt, kan een kop koffie precies dat doen.”

Hier zijn Wong’s beste tips om je te helpen je ochtendroutine te upgraden.

WEES AANWEZIG

“Veel te vaak maken we enkel tijd voor een snel kopje koffie on-the-go”, zegt Wong. “Wanneer we de tijd nemen om echt te genieten van het volledige ritueel van koffie malen, opschenken en ruiken, wordt de ervaring betekenisvol en mindful.” Wanneer je die eerste kop koffie van de dag zet, breng dan bewust je aandacht naar wat je aan het doen bent. Probeer elk klein detail van het zetproces aandacht te geven en te waarderen.

WEES JE BEWUST VAN SMAAK EN AROMA

Door je aandacht naar alle verschillende elementen van je kopje koffie te brengen, zul je een meer meditatieve koffie-ervaring hebben. “Het nemen van een slok is slecht één deel van de koffie-ervaring”, legt Wong uit. “Er zijn ook veel dingen te zien, te ruiken en te voelen. Bijvoorbeeld de warmte van het kopje en de diepte van de kleur.” 

 

STA STIL BIJ DE WEG DIE JOUW KOFFIE (NAAR DE KOP) HEEFT AFGELEGD
 

“Het consumeren van een product is iets waar we ons allemaal bewust van mogen zijn,” zegt Wong. “De hoeveelheid die we drinken, het type koffie, het is allemaal belangrijk.” Bedenk waar je koffie vandaan komt en overweeg om koffie te kopen van een onafhankelijke retailer, die bonen van ethisch verantwoorde afkomst verkoopt.
 

WIL JE MEER LEREN OVER THE MINDFUL COFFEE MOVEMENT? KOM DAN NAAR THE MINDFUL COFFEE TASTING EXPERIENCE OP HET FESTIVAL GEHOST DOOR KEEN COFFEE EN JUST BREATHE LONDON. 

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks