Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
16 juni 2020
Q&A Ludovic Rossignol over Balance Wellness Impact studie

Allegra, de organisator van de koffiefestivals en het Londense fitnessfestival Balance, onderzocht de impact van het coronavirus op consumenten én de hospitality branche. Een must-read!


Om beter te begrijpen wat nu het nieuwe ‘normaal’ is en wat consumenten verwachten als ze deur uitgaan om te sporten, winkelen, eten en drinken, heeft Allegra meer dan 3.100 online enquêtes uitgevoerd samen met meer dan 400 diepgaande interviews met professionals uit de wellness-, fitness-, retail-, event-, reis- en hospitalitysector in het Verenigd Koninkrijk. Zo weten we bijvoorbeeld dat ‘thuis’ de nieuwe concurrent is voor bedrijven, maar ook dat 58% van de ondervraagden niet kan wachten om weer uit eten te gaan. 
 
Balance Festival-directeur en mede-eigenaar van Allegra, Ludovic Rossignol praat ons bij over de interessante uitkomsten, die ook voor de Nederlandse en Vlaamse markt relevant zijn. Alleen door de nieuwe verwachtingen van klanten te begrijpen, ben je als bedrijf in staat de juiste post-pandemie strategie te formuleren.



Waarom hebben jullie besloten om de krachten van Balance Festival en Allegra te bundelen en dit onderzoek te doen?

"De kern van onze filosofie, bij zowel Balance Festival als Allegra, is altijd al geweest om buiten onze comfortzone te treden en te innoveren. Toch stonden wij de afgelopen maanden, net als iedereen, voor hele nieuwe uitdagingen. Onze behoeften, prioriteiten en gemoedstoestand zijn van de ene op de andere dag verschoven. Maar we moeten onszelf eraan herinneren dat elke uitdaging ook een kans biedt om verder te groeien en onze sterke punten te ontwikkelen. 
 
Met dit onderzoek hebben we een rapport opgesteld dat een gedetailleerd beeld geeft van het leven tijdens de pandemie. Het biedt een vroeg inzicht in de erfenis van Covid-19 terwijl we overstappen naar het ‘nieuwe normaal’ of de ‘hervormde economie’. Hoewel het onderzoek gericht is op wellness-consumenten, zijn de lessen van toepassing op iedereen die zich richt op geavanceerde consumenten in de koffie- en horecabranche.”

Wat zijn de belangrijkste, meest opvallende uitkomsten van het onderzoek?

“Een belangrijk terugkerend punt is dat wellness, de nieuwe manier van leven is. Een gezonde en bevredigende levensstijl was een belangrijk onderdeel van ons leven vóór Covid-19, en ons onderzoek toont aan dat de pandemie de behoefte hieraan nog meer heeft aangewakkerd. Hoewel het leven sterk is beïnvloed door Covid-19, heeft de liefde voor alles wat met gezondheid en wellness te maken heeft, de ondervraagden ertoe aangezet veranderingen positief te omarmen en hun routine opnieuw te vorm te geven om nieuwe manieren van wellness in te passen in hun ‘kleinere’ leven.

Zijn onze eet- en drinkgewoonten veranderd tijdens de pandemie?

“Jazeker. Het is positief te ontdekken dat 36% van de ondervraagden hun gezonde eetregime verder heeft verbeterd. Mensen koken meer vanaf de basis zonder kant-en-klare ingrediënten en eten minder vlees, meer plantaardige producten en kopen meer lokaal geproduceerde en/ of ethisch geproduceerde goederen.”
 
‘Een van de grote uitdagingen in onze industrie is de sociale paradox’, staat in het onderzoek. Hoe brengen we hier verandering in? 

“Mensen hebben behoefte aan sociale interactie maar zijn tegelijk nog heel voorzichtig. Het is goed om te horen dat de meerderheid van onze klanten erg enthousiast zijn om terug te gaan naar cafés, sportscholen, restaurants, evenementen en hun volgende vakantie willen boeken. Om precies te zijn, 59% kan niet wachten om weer uit eten te gaan met vrienden, 57% kijkt ernaar uit om weer te sporten bij hun sportschool en 54% boekt zo snel mogelijk een vakantie, terwijl 66% niet kan wachten om weer evenementen en festivals te bezoeken.
Hoewel 93% sociale interacties met familie en vrienden mist, hebben dezelfde klanten aangegeven dat ze voorzichtig zullen zijn met drukke openbare ruimtes en goed op hygiëne letten. Aangezien we uitzonderlijke tijden ingaan, hebben we uitzonderlijke maatregelen nodig. Succesvolle bedrijven zullen degenen zijn die een unieke klantervaring bieden die nergens anders te vinden is. En dit terwijl ze effectieve gezondheids- en veiligheidsmaatregelen effectief implementeren, bewaken en communiceren. Deze kunnen aangepast en verfijnd worden naarmate we verder in de verschillende fasen van de hervormde economie komen.”
 
Wat moeten bedrijven ten harte nemen om de toekomst strategisch tegemoet te treden?

“Veel gezondheidsbewuste stedelingen vragen om een nieuwe benadering van duurzaam eten en drinken. Het idee van voedsel als preventief medicijn heeft snel terrein gewonnen, en respondenten noemen het nu als hun belangrijkste motivatie om gezond te eten, een sprong van drie plaatsen sinds ons laatste onderzoek in oktober 2018. Met een toenemende focus op gezondheid kiest de consument van morgen voor producten die gezondheidsvoordelen opleveren; 71% verwacht dat biologisch en niet-GMO lokaal geproduceerd voedsel in supermarkten verkrijgbaar zal zijn, en 67% geeft graag meer uit voor biologische producten - een stijging van 15%.
 
De weinig tot geen alcohol beweging consolideert ook, met een stijging van 7% (60% totaal) van de respondenten die een hoogwaardig niet-alcoholisch menu verwacht bij bars en restaurant. Deze verwachting drijft een steeds groter wordende sector aan om alcoholvrije producten te creëren zoals Seedlip, Everleaf, Caleño, Vita Spirits, Lucky Saint en een steeds groter wordend aanbod aan kombucha-merken. Binnen de categorie leggen deze dranken de lat hoger qua smaak en kwaliteit.
 
Als horecaondernemer kan je jouw bedrijf als een positieve kracht inzetten door duurzamere en bewustere praktijken te omarmen. Hierdoor blijf je de concurrentie een stap voor en kan je voldoen aan de verwachtingen van nieuwe klanten in het post-corona tijdperk.”
 
DOWNLOAD HET VOLLEDIGE RAPPORT HIER 


Dit artikel werd geproduceerd in samenwerking met koffieTcacao magazine
 

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks