Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
16 juni 2020
white label coffee opent in Noord

white label coffee, dat er vorig jaar op The Amsterdam Coffee Festival vandoor ging met de eerste prijs in de Roast Masters™ competitie, opent nieuwe koffiebar in Amsterdam Noord.


De coronacrisis weerhield de Amsterdamse koffiebranderij white label coffee er niet van om de deuren van hun spiksplinternieuwe koffiezaak in Noord te openen. De nieuwe locatie op de Zonneplein is een samenwerking met restaurant Spaanders. Sinds de horeca weer voorzichtig open mag, zwaait white label coffee overdag de scepter en ’s avonds het restaurant met natuurwijnen en eten afkomstig van lokale tuinen en boerderijen. Een match-made-in-heaven.

De eigenaren van white label coffee, Elmar Oomkes en Francesco Grassotti, hebben in Amsterdam al twee andere koffiezaken: white label coffee op de Jan Evertsenstraat en sinds 2019 Schuurmanoomkensgrassoti op de Overtoom. De branderij is gevestigd in het industriegebouw De School in Amsterdam, bekend van de gelijknamige nachtclub. Daar zijn koffiebranders Wouter Andeweg, Halil Turan en Sebas Geistdorfer, die zich tijdens The Amsterdam Coffee Festival in maart 2019 in de kijker speelde als de allereerste winnaars van de Roast Masters competitie[1] , dagelijks op zoek naar de perfecte branding.


  
Vanaf het begin was het doel van oprichters Elmar en Francesco meer openheid in de koffiewereld te brengen. De drie brandmeesters staan achter dat idee: “Veel branders houden hun kennis liever geheim. Wij zijn van mening dat je door kennis te delen verder komt”, vertelt Wouter. Elke dinsdagochtend staat de deur van white label voor iedereen open voor een cupping. Op woensdag cuppen de branders alleen met elkaar. “We zijn heel kritisch; zo houden we elkaar scherp.” Tegenwoordig branden de mannen enkel nog omniroast[2] , geschikt voor zowel espresso als filter. Sinds 1 mei kun je voor een zakje bonen dus ook op de Zonneplein in Noord terecht. 

Adres: Zonneplein 4 | Amsterdam 
Openingstijden: ma-vrij 8.00-17.30 uur, za-zo 09.00-17.30 uur
Instagram: whitelabelcoffee
Website: whitelabelcoffee.nl


Dit artikel werd geproduceerd in samenwerking met koffieTcacao magazine
 
 

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks