Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
04 mei 2020
5x goede koffie in Amsterdam

De coronacrisis vraagt koffiezaken creatiever te zijn dan ooit. Zoals we van ze gewend zijn, grijpt de Amsterdamse specialty coffeescene die uitdaging met beide handen aan. Deze vijf zaken in Noord, Oost, Zuid en West zijn in normale tijden een aanrader en serveren ook nu een fijne koffie to-go en lekkers voor thuis.

 

1. Public Space

 

Kopie-van-PublicSpace-03-min.jpg

In Amsterdam-Noord, vijf minuten met de pont verwijderd van het Centraal Station, opende David Gillies samen met vrienden Jacco Verburg, Menno de Geest en Michael Kempff in 2018 op de begane grond van een moderne woontoren koffiezaak en restaurant Public Space. De grote open ruimte gevuld met vintage Deens design meubilair moest een plek worden waar mensen graag samenkomen. Op de bar schittert een Victoria Arduino Black Eagle en alle espresso’s worden gezet met een naked-filter. “Daarmee zetten we een dubbel shot, dat beter gebalanceerd en goed geëxtraheerd is”, vertelt de half Zuid-Afrikaanse, half Schotse David.

Ook in tijden van corona werkt Public Space met koffies van internationaal gerenommeerde koffiebranders. De nieuwste koffie-aanwinst komt uit Berlijn van de The Barn. Op het aangepaste menu staan naast koffie to-go’s ook huisgemaakte salades, zuurdesemsandwiches, cinnamonbuns én meer voor thuis. Betalingen gaan via de webshop, dus bestel van tevoren of vergeet in ieder geval je telefoon niet! Wil óf kun je helemaal je huis niet uit? Geen stress, Public Space bezorgt ook.

Openingstijden: woensdag t/m zondag 9.00 – 16.00 uur
Adres: Bercylaan 301
 

2. The Coffee District

 

Kopie-van-CoffeeDistrict-11-min.jpg

Sinds september 2019 verrast The Coffee District ons niet alleen met hun visueel prachtige Instagram-feed, maar vooral met koffie en fijne lifestyleproducten, zoals koffiebekers van het circulaire Huskee Cup of een Kinto slow coffeeset. Gevestigd in Zuid lopen de vaste klanten van de koffiezaak slash conceptstore van eigenaren Adil en Rosa Loukane graag een blokje om. Ook nu, met als beloning een koffie to-go gebrand door stadsgenoten Lot Sixty One. Op de website kun je daarnaast terecht voor al die mooie apparatuur om thuis filterkoffie te zetten. Want ja, nu we allemaal gas terug moeten nemen, is dit hét moment om te beginnen met slow coffee.

Openingstijden: dagelijks 9.00 – 15.00 uur
Adres: Hendrik Jacobszstraat 18

 

3. 4850nl

 

Kopie-van-4850-14-min.jpg

 

Het restaurant 4850nl, een lieveling van locals en toeristen in Amsterdam-Oost, is het geesteskind van de Zweedse Daniel Schein. Schein deed barista-ervaring op bij onder andere Rikard Andersson’s Scandinavian Embassy en werkte een jaar als sommelier bij Belgisch sterrenrestaurant In de Wulf. De combinatie koffie en wijn besloot hij te combineren in het nieuwe 4850.

Sinds maart bestiert een nieuwe head chef, Túbo Logier, de keuken en ook nu kun je bij het restaurant 4850nl terecht voor hun specialiteiten: koffie, wijn en bijzondere gerechten. Koffie to-go is ter plekke te bestellen. De selectie aan wijnen en het eetmenu vind je in de webshop. 4850nl heeft daarnaast een mooie actie: met een ‘caffè sospeso’ koop je een koffie voor jezelf én een koffie voor een zorgmedewerker van het nabijgelegen ziekenhuis OLVG. Dat is nog eens supporten!

Openingstijden:
Koffie: woensdag t/m zondag 9.00 – 16.00 uur
Eten: donderdag t/m zondag 13.00-20.00 uur
Adres: Camperstraat 48-50
 

4. Monks Coffee Roasters

 

Kopie-van-MONK-07-min.jpg

De Ierse eigenaar Patrick Abbott die jaren in Australië doorbracht, maar uiteindelijk met zijn Nederlandse vrouw in Amsterdam zijn thuis vond, opende in augustus 2016 de deuren van Monks Coffee Roasters. “Amsterdam is onder mijn huid gekropen. Onze koffies brengen we rond op de elektrische bakfiets. Ik houd ervan.” Op de kaart van Monks staat een kleine selectie Melbourne-style ontbijt- en lunchgerechten en vanuit de vitrine bij de bar lonken allerlei huisgemaakte taarten. Tijdens de lockdown pik je zo’n lekker cakeje samen met een koffie to-go op bij Monks. Sinds een half jaar brandt de koffiezaak zelf, in een aparte branderij in Sloterdijk. Neem bij je koffie to-go dus ook gelijk een zakje zelfgebrande koffie mee naar huis. 

Openingstijden: dagelijks 9.00 – 15.00 uur
Adres: Bilderdijkstraat 46
 

5. Schuurmanoomkensgrassotti

 

Kopie-van-SOG-02-min.jpg


De nieuwe koffie- en wijnzaak (die met de lange, bijna onuitspreekbare naam)  Schuurmanoomkensgrassotti is sinds 6 april weer open voor take-away. Bij het café, dat de mannen achter white label coffee op de Jan Evertsenstraat eind 2018 samen met nieuwe compagnon Barry Schuurman oprichtte, ben je elke ochtend tot 14.00 uur welkom. Voor als je verlegen zit om losse koffiebonen, een mooie fles wijn, koffie to-go en pastries. 

Openingstijden: dagelijks 9.00 – 17.00 uur
Adres: Overtoom 558

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks