Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
18 september 2020
24 uur in Amsterdam

Alex Kitain’s favoriete hotspots in Amsterdam 

Alex Kitain is the founder of Amsterdam based coffee subscription and café blog The Coffeevine, Freshdrip and during the lockdown, he and his partner Michal Brzozowski hosted the world's first Virtual Coffee Festival. There are his favourite hotspots in Amsterdam.

ONTBIJT: Little Collins West

“Dit gezellige brunchcafé is de perfecte plek om te genieten van heerlijke én creatieve gerechten, allen bereidt met de beste ingrediënten. Avocado-toast is zo 2019!”

Adres: Eerste Sweelinckstraat 19F & Bilderdijkstaat 140
Instagram: @littlecollinsamsterdam
Website: littlecollins.nlKOFFIE: Public Space 
“Mijn absolute lievelingskoffiebar in Noord is het spectaculair vormgegeven Public Space, dat ook over een eigen zuurdesembakkerij beschikt. Hier vind je koffie van branders, die niemand anders in Amsterdam serveert. Denk aan Luna uit Vancouver of Manhattan Coffee Roasters uit Rotterdam.” 

Adres: Bercylaan 301
Instagram: @publicspace_
Website: publicspace.amsterdam
 


LUNCH: Breda
“Breda is een fantastisch restaurant in het centrum van de stad dat bekend staat om de uitmuntende service en geweldige 3-4 gangen lunchmenu’s. Geniet van een heerlijke glaasje vino terwijl je geniet van een smakelijk gerecht als lokale mosselen? Waarom niet?”

Adres: Singel 210
Instagram: @restaurantbreda
Website: bredagroup-amsterdam.com/breda


 
DINER: Foer
“Een prachtig restaurant dat er voor mij echt met kop en schouders bovenuit steekt. Ze koken boven open vuur en gebruiken veel zelf geplukte ingrediënten in hun keuken. Daarnaast kun je ook kiezen voor een kombucha-pairing als je geen zin hebt in alcohol.”

Adres: Cruquiusweg 9
Instagram: @restaurantfoer
Website: foeramsterdam.nl


 
COCKTAIL: Bar Oldenhof
“Een van Amsterdams beste ‘speakeasy’ bars is ook een van de gezelligste van de stad. Neem plaats op een van de comfortabele banken en ontdek het seizoensgebonden menu.” 

Adres: Elandsgracht 84
Instagram: @baroldenhof
Website: bar-oldenhof.com


 
SHOP: Misc
“Misc is een fijne winkel met een zorgvuldig geselecteerd assortiment aan huishoudelijke- en kantoorartikelen van veelal Japanse merken en werkt op dit moment samen met Monocle Magazine. Voor als je op zoek bent naar nét iets meer dan een standaard cadeau.”

Adres: De Clercqstraat 130
Instagram: @misc_store_ams
Website: misc-store.com
 


HOTEL: Sweets Hotel
“Met 28 unieke locaties verspreid over heel Amsterdam, biedt Sweets Hotel het meest originele hotelverblijf in de stad. Elk bruggenhuis is even uniek als de locatie en stijlvol ingericht. Je kunt in het midden van de stad verblijven of er iets buiten, waar het groen en rustig is. Oh, en heb ik al gezegd dat ze ook Freshdrip in hun kamers aanbieden? Winnaar!”

Adres: Rietlandpark 193
Instagram: @sweets_hotel
Website: sweetshotel.amsterdam


 
Dit artikel werd geproduceerd in samenwerking met koffieTcacao magazine

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks