Dutch English
3 - 5 april 2025 / NDSM
30 maart 2021
De koffieroutine van Sophie Pouwels


Elke maand vragen we een koffieprofessional naar zijn koffieroutine. Deze keer is dat Sophie Pouwels, eigenaar van de specialty coffeebar PUCK in Nijmegen en Arnhem.


MOMENT
“Elke ochtend race ik van mijn bed, naar de douche, naar PUCK. Na het afstellen van de koffies, net voordat de deuren open gaan voor gasten, heb ik heel even zelf nog een koffiemomentje. Een ander voordeel van een eigen koffiebar: in deze corona-takeaway-tijd mag je zelf lekker uit een kopje blijven drinken in plaats van een papieren beker. Dikke vette plus! Halverwege de middag drink ik het liefst nog een fruitige filterkoffie gezet met een V60. Onlangs heb ik Kawa uit Parijs ontdekt: ik ben groot fan van hun filterkoffies!”
 
PLEK
“Bij PUCK specialty coffee in Nijmegen. Lekker voor de drukte begint.”

_BRA1839-copy.jpg
 
KOFFIE
“De laatste weken start ik de dag het liefst met een cappuccino met Oatly haverdrank. De koffies op de molen switchen bij PUCK wekelijks. Voor mijn eerste bakkie kies ik het liefst een zoete, fruitige koffie. Vorige week hadden we een natural anaerobic Ethiopië van Rum Baba Coffeeroasters op de molen. Wow wat een traktatie in je cappuccino! Echt superlekker.”
 
APPARATUUR
“Op de bar hebben we staan: een La Marzocco Linea PB III ABR espressomachine, een Victoria Arduino Mythos I molen, een Puqpress automatische koffietamper en een Acaia Pearl weegschaal.”
 
RECEPT
“Voor de cappuccino gebruik ik: 20 gram koffie, 25 seconden doorlooptijd, 44 gram dubbele espresso uit. In een kopje van 150 milliliter komt dus 22 gram espresso aangevuld met opgeschuimde haverdrank. En niet te vergeten een hartje als latte art, want in deze gekke tijd hebben we allemaal een beetje extra liefde nodig!”
 
TIP VOOR THUIS
“Als ik thuis ben, zet ik het allerliefst een grote portie Chemex waar ik de hele ochtend mee kan doen. Ik vind het zelf niet erg als de koffie afkoelt, want de smaak van de koffie verandert met de temperatuur mee. Heel leuk om te proeven!”
 
Fotografie: Jill van den Brand
 

 

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks