Dutch English
3 - 5 april 2025 / NDSM
30 maart 2021
Nieuw in Amsterdam: Ao bar

Voor wonderschone Japanse esthetiek kun je sinds november gewoon in West terecht. Op de Van Hallstraat openden René Strolenberg en Roy Voster de nieuwe koffiezaak Ao bar. Een blauw paradijs voor Japanse thee, specialty coffee en fijn gebak. 


Sinds de opening in november vorig jaar kijken de barista’s van Ao bar aan de Van Hallstraat steevast tegen een rij met coffee aficionados aan. De pandemie is in dat opzicht een geluk bij een ongeluk gebleken. “Voor alle thuiswerkers is even een koffie to-go halen onderdeel van het dagelijkse wandelingetje”, zegt mede-eigenaar René Strolenberg. Begrijpelijk: de takeaway coffee carriers van Ao bar zijn bijna een modestatement op zichzelf. “Veel mensen waren toch ook wel benieuwd naar de new kid on the block. Dit gaf ons de kans om de buurtbewoners te leren kennen en de tijd om intern rustig de puntjes op de i te zetten. Inmiddels grappen we soms dat we naast koffiebareigenaren ook amateurpsychologen zijn geworden”, knipoogt René, die eerder kledingwinkel Tenue de Nîmes oprichtte.
 
Denim
De liefde voor denim zit ook diep bij de tweede eigenaar Ros Voster, die na acht jaar bij Denham The Jeanmaker op wereldreis ging en in de ban raakte van Japan. Bij terugkomst vonden René en Roy een gezamenlijk nieuw avontuur in Ao bar. Ao betekent blauw in het Japans. De invloed is direct zichtbaar. Niet alleen in het interieur, maar ook in de branding. René: “Ao is een levendig merk dat positiviteit uitstraalt. We zijn er voor iedereen bij wie het glas ook altijd halfvol is. Mensen die kwaliteit weten te herkennen en de Japanse aandacht voor details en service waarderen.” 

_C7A2080.jpg
 
Monks Coffee Roasters
Naast Japanse thee, heerlijke limonades en fijn gebak, zoals de populaire matcha mille crêpe cake en cannelés serveren ze koffie van de Amsterdamse branderij Monks Coffee Roasters. Op de molens zitten momenteel drie blends. “De ‘Friends/Tomodachi’ (Peru, Ethiopië en Brazilië) met smaaktonen van chocolade, hazelnoot en karamel is onze vaste knaller.” Zodra het zonnetje schijnt, zijn ook de koude koffie- en matchadranken zoals een cold brew of iced latte een aanrader.
 
Ao bar
Van Hallstraat 97
Ma - Vrij 08:00 - 16:00 uur
Sat - Zon 09:00 - 17:00 uur
Instagram @aobar.nl

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks