Dutch English
3 - 5 april 2025 / NDSM
11 februari 2022
Q&A Keen Coffee over The Mindful Coffee Tasting Experience

Voorafgaand aan de komende editie van The Mindful Coffee Tasting Experience tijdens het ACF van dit jaar spreken we met Keen Coffee's hoofdbrander Roderick Schouten en barista-trainer Tristan Meulenbelt, die de meditatieve koffieproeverij zullen begeleiden.


Kun je ons vertellen over Keen Coffee?
“Keen Coffee is een microbranderij gevestigd in Utrecht. In een wereld vol bittere, (te) donker gebrande koffie drijft onze nieuwsgierigheid ons om steeds weer spannende smaken te ontdekken. Elk seizoen kopen we de allerbeste koffiebonen rechtstreeks van individuele boeren, die we een goede, eerlijke prijs betalen om hun schatten met ons te delen. We branden elke boon zo minimaal mogelijk, zodat je bij elke slok de exacte GPS-coördinaten van zijn herkomst proeft. Dit is ook de reden waarom we niet aan blends doen.”

Wat heeft jullie doen besluiten om bij te dragen aan The Mindful Coffee Tasting Experience?
“In onze rol als reisgids en part-time koffiewetenschappers zijn wij er om je met elke kop mee te nemen op een onverwacht smaakavontuur. Onze koffiebonen zijn niet de eindbestemming, maar een routekaart; een uitnodiging om te beginnen aan je specialty coffee-ontdekkingsreis.”

Waarom is het zo belangrijk om bewust met koffie om te gaan?
“Er is een groot verschil tussen het drinken en proeven van koffie. Dat gaat over aandacht. Als de focus er is, ervaar je koffie op een heel andere manier en kun je veel beter de gelaagdheid van de smaaktonen proeven.”

Hoe creëer je thuis een mindful koffieroutine?
“Door tijd te nemen voor het bereiden van je koffie kom je in makkelijk in een meer mindful modus. Dit kan met het zorgvuldig bereiden van een espresso, maar tijdens het rustig opgieten van een filterkoffie, kom je vanzelf in een rustige state of mind.”

Welke koffies hebben jullie dit jaar geselecteerd voor The Mindful Coffee Tasting Experience?

“We hebben ervoor gekozen om een van onze favoriete koffies mee te nemen, de Wolichu Wachu. Deze koffie is vernoemd naar het verwerkingsstation in de Ethiopische regio Guij. Het is een natural verwerkte medium-bodied, maar nog steeds cleane koffie, die begint met sterke tonen van aardbei en eindigt met een subtiele hint van sinaasappel en een bergamot-aroma. Soms hebben we zelfs tonen van grapefruit en ananas teruggevonden, waardoor het een interessante espresso en filterkoffie is om te ontdekken tijdens The Mindful Coffee Tasting Experience.”

LEES ALLES OVER THE MINDFUL COFFEE TASTING EXPERIENCE.

  

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks