Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
02 oktober 2023
Deze branders wachten je op in The Roasters Village!
De twintig branders in The Roasters Village voor The Amsterdam Coffee Festival 2024 zijn bekend.

Maak je op om je smaakpapillen te laten prikkelen in The Roasters Village, het cafeïnerijke hart van The Amsterdam Coffee Festival. Dit zijn de twintig branders, die drie dagen lang de allerlekkerste koffies uit eigen stal zullen meenemen. Of je nu een die-hard koffienerd bent of gewoon van iets bijzonders wilt genieten, The Roasters Village is waar je moet zijn.

1. Grounded Craft Coffee

Wat begon als een kleine koffiebranderij in een woonkamer, groeide uit tot een Rotterdamse branderij met oog voor de lokale gemeenschap. Grounded brandt langzamer en lichter dan gemiddeld, wat resulteert in heerlijke verse, gebalanceerde koffies.

2. Kolibri Coffee Roasters
In 2020 startten ook Stephany en Darius een koffiebranderij op vanuit hun appartement. Zo zag Kolibri een jaar nadat het stel naar Nederland was verhuisd, het levenslicht en kocht het de eerste groene koffie in bij de familie van Darius in Costa Rica. Voor hun koffie creëren ze op zorgvuldige wijze een balans tussen aroma en smaak voor jouw dagelijkse bakkie.

3. MABÓ Coffee Roasters
Voor oprichters Marius Beju en Bogdan Georgescu, de Roemeens Roasting Champion 2019, is kwaliteit alles. Ook de branding en koffieverpakkingen van de in Boekarest gevestigde branderij is een lust voor het oog dankzij illustraties van Andreea Drobotă.

4. Symple Coffee Roasters
Een kleine koffiebranderij in hartje Lichtenberg, Berlijn. De expertise van Symple ligt volgens oprichters Luca en Nico in de samenwerking met kleinschalige, maar hoogwaardige boerderijen.
 

5. Giraffe Coffee Roasters
Specialty coffee pioniers van het eerste uur, zo zou je Giraffe Coffee Roasters uit Rotterdam prima kunnen omschrijven. Naast de branderij hebben ze sinds 2021 ook een eigen Giraffe Coffee Bar & Academy in de Rotterdamse Hoogstraat, waar je kunt genieten van de karakteristieke koffies en je eigen koffieskills een boost kunt geven.

4.png


6. Meron Coffee

Voor het tweede jaar op rij verwelkomen we Meron Coffee, dat in Roemenië de lekkerste specialty coffee brandt. Hun missie? Het promoten van de specialty coffee industrie door koffie te branden, koffie te drinken, over koffie te leren en hun kennis over koffie te delen. Daarbij werken ze enkel samen met boeren, die nauwlettend koffieteelt volgen en controleren.
 

7. Fresh Black Coffee Roasters
Verenigd door het simpele doel om uitzonderlijke koffie te maken die je vanaf de eerste slok fascineert en deze door zoveel mogelijk mensen te laten proeven. Iedereen verdient immers een echt goede kop koffie. Het Oekraïense Fresh Black groeide uit van een kleine koffiebar tot een groenekoffie-importeur met een eigen café, baristaschool en lab.
 

8. HAYB Coffee

Gerund door vader en zoon brandt HAYB Coffee om het karakter en de charme van koffie te onthullen. Met hun specialty coffee blends en single origins is de kleurrijke Poolse brander klaar voor een kleine revolutie.
 

9. Andy coffee roasters
Maak kennis met een van de nieuwste spelers in de coffee scene: Andy Coffee Roasters, rechtstreeks uit België! Geloof ons: als je eenmaal hun aromatische koffies hebt geproefd, zul je nooit meer teruggaan naar je reguliere cup of joe.
 

10. Create Coffee Roasters
Of je nu een latte- of espressoliefhebber bent, Create Coffee Roasters, rechtstreeks uit het zonovergoten Griekenland, heeft met hun brede scala aan heerlijke blends en single origin juweeltjes alles voor je in huis.


2.png


11. The Gentlemen Baristas

Ontmoet de enige echte heren van de koffiewereld: The Gentlemen Baristas. Deze mannen uit het bruisende Londen maken furore in de specialty coffee scene met hun ongeëvenaarde expertise en passie voor de perfecte kop koffie.

De Gentlemen Baristas staan straks voor je klaar met hun exclusieve bonen en kenmerkende brouwtechnieken. Dus leun achterover, ontspan en laat ze je meenemen op een reis door de wereld van deze keurige heren en hun buitengewone dranken.
 

12. The Miners Coffee 
Een verborgen juweel in de wereld van cafeïne, maak kennis met The Miners Coffee! Met locaties in Praag en Barcelona hebben ze een fanbase aan beide kanten van het continent. Hun deskundige barista's zijn net mijnwerkers, die zorgvuldig de perfecte smaken uit onze eersteklas bonen halen. Het is tijd om met elke slok goud te ontdekken!
 

13. Sango Amsterdam
Ben je er klaar voor om je smaakpapillen te prikkelen? De nieuwste toevoeging aan de Amsterdamse specialty coffee scene: Sango Amsterdam zorgt ervoor! Strevend naar perfectie, wil Sango jouw caffeine fix voorgoed veranderen. Ontdek hoe toegewijd ze zijn om wereldwijd ethisch en duurzaam geteelde koffiebonen in te kopen.
 

14. Kaffeelix
Deze specialty coffee-branderij, voorheen bekend als Felix Coffee, creëert al sinds 2012 magie. Met hun passie voor perfectie en toewijding aan kwaliteit is Kaffeelix inmiddels een begrip onder koffieliefhebbers over de hele wereld. In 2022 sleepte Kaffeelix de prestigieuze titel van World Coffee Roasting Champion binnen.
 

15. Cophi 

Van de weelderige hooglanden van Ethiopië tot de zonovergoten plantages van Brazilië, elke boon wordt bij Cophi Solutions met de grootste liefde en zorg behandeld. Deze specialty coffee-branderij uit Polen produceert een symfonie van rijke aroma's, fluweelzachte texturen en verbluffende smaken, die je doen twijfelen aan alles wat je dacht te weten over koffie.

3-(1).png


16. Bay Coffee Roasters
Van hun zorgvuldig samengestelde blends en heldere single origins tot hun passie voor duurzaamheid, Bay Coffee Roasters maakt van jouw ochtendkoffie een absoluut genot en doet dit al meer dan 10 jaar vanuit hun hoofdkantoor in Wales.
 

17. Danvi
Altijd op nieuwsgierig naar nieuwe en spannende koffiemerken? Check dan het Nederlandse merk Danvi Coffee, onlangs opgericht door Frans Wiersma. Deze editie maakt Danvi zijn debuut op The Amsterdam Coffee Festival.

18. Ander Cacao
Ander Cacao uit België maakte vorig jaar zijn debuut op The Amsterdam Coffee Festival en heeft de industrie onlangs bij storm veroverd met hun barista-grade drinking chocolate en 's werelds eerste filter cacao. Ja, je leest het goed, cacao gezet op dezelfde manier als filterkoffie. Een aanrader!

19. Replica Roasters
Een andere nieuwkomer uit het land van wafels, chocolade en bier is Replica Roasters. Van het rechtstreeks inkopen van koffie bij de boer tot het zorgvuldig branden van elke batch: ze laten geen middel onberoerd in hun zoektocht naar perfectie. Dus pak je favoriete mok en bereid je voor om de magie achter Replica Roasters te ontdekken – het is tijd om je coffee game naar een hoger niveau te tillen!

20. Gust

De laatste koffiebrander op deze ongelooflijke lijst is Gust Coffee Roasters, een Belgische third wave specialty coffee branderij gevestigd in Brussel. Opgericht door Tanguy Herssens selecteert Gust alleen de meest duurzame, ethische en seizoensgebonden specialty coffee van over de hele wereld. De groene koffie roosteren ze langzaam en in kleine batches met de hand om de natuurlijke smaken van elke origine te benadrukken. Naast espresso en filterkoffie bracht Gust onlangs ook zijn eigen cascaradrank uit. Een natuurlijke koude infusie gemaakt van gedroogde koffiebessen, en meer niet.

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks