Dutch English
3 - 5 april 2025 / NDSM
15 februari 2019
Gadgets, Coffees, Machines and More

Tijdens The Amsterdam Coffee Festival kun je drie dagen lang de nieuwste espressomachines, slimme filtersystemen en mooie porselein-series bewonderen en uitproberen. Wij vertellen je waar je moet zijn.


THE LA MARZOCCO INNOVATION CLUB

Geheel volgens traditie heeft La Marzocco specialty coffee branders en cafés gestrikt voor The True Artistan Café. In deze mini-koffiebar sta jij oog in oog met de barista’s van je favoriete cafés. Dit jaar zijn dat onder andere Lot Sixty One, Bocca, Blommers en Boot Koffie. 

DE MEEST GEAVANCEERDE MACHINES

Innovatie is La Marzocco’s middle name. Twee jaar geleden lanceerde de Italiaanse grootmacht de Modbar. Vorig jaar keken we met zijn allen uit naar de prachtige Leva avant-lalettre espressomachine. En dit jaar vang je niet alleen een glimps op van de spiksplinternieuwe La Marzocco KB90, speciaal ontworpen voor ultieme workflow, je mag de krachtpatser zelfs ‘testdriven’.
 

ACF-GADGETS-01.jpg


NEDERLANDS BESTE BARISTA’S

Om een vloeiende eerste rit te garanderen heeft La Marzocco zeer bekwame ‘instructeurs’ geregeld. Niemand minder dan vice-World Barista Champion Lex Wenneker staat paraat om vragen over de KB90, of Strada AV, GS3 AV, Linea Mini en de GS3 MP, te beantwoorden. Als je geluk hebt, serveert hij er nog een
Friedhats-espresso bij. Lex wordt bijgestaan door Yakup Aydin, Coen
van Sprang en Zjevaun Janga, stuk voor stuk voormalig Nederlandse baristakampioenen.

MUISSTIL MALEN

Naast deze geweldige La Marzocco headliners zijn ook Bunn, PuqPress en Mahlkönig present met hun uitmuntende apparatuur. Zo kun je onder andere de Mahlkönig E65S, het nieuwste lid in de Mahlkönig familie, bekijken. De E65S heeft een multifunctionele draai- en drukknop, een innovatief menu met symbolen en zes vooraf in te stellen recepten. Het geavanceerde design is in verschillende
kleuren beschikbaar en is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor
het oor: de maler produceert volgens Mahlkönig het zachtste geluid ooit.

LA MARZOCCO T07
 

la-marzocco-(1).jpg


INPAKKEN EN WEGWEZEN
Als aan het eind van The Amsterdam Coffee Festival je tas nog niet uitpuilt, dan is een pitstop bij de Specialty Coffee Shop zeker een aanrader. De stand staat vol met thuiszetmerken, zoals Brewista, Chemex, Aeropress, Rhino Products, Cafelat en Comandante. Ook vind je hier koffieapparatuur van het Japanse merk Hario, zoals bijvoorbeeld de iconische V60? Perfect voor iedereen die ook thuis een mooie filterkoffie zet.

HARIO T01B

KATJING, KATJING

Ideaal voor in de horeca of op een beurs is het iZettle Go kassasysteem. Met een mobiele kaartlezer en gratis app biedt iZettle alles wat je nodig hebt voor veilige en snelle transacties. De kaartlezer accepteert pinpassen, creditcards, debetkaarten en contactloze betalingen en gaat door een krachtige batterij de hele dag mee. De app houdt alle transacties bij en biedt overzichtelijke rapporten van alle verkochte producten en prestaties van personeel. Het systeem is naar wens uit te bouwen met tablethouder, kassabonprinter, kassalade, barcodescanners en meer.

Benieuwd naar iZettle? Je vindt ze op het ACF bij de ingang.

BRITA’S PROGUARD

Koffie bestaat voor 98 procent uit water en is van grote invloed op de smaak. Speciaal om de beste koffie te kunnen zetten, maakt Brita waterfiltersystemen voor espressomachines. BRITA’s nieuwste paradepaardje is het PROGUARD Coffee systeem. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor gebieden met complexer leidingwater en beschermt niet alleen de machine, maar optimaliseert het water voor een betere extractie. Het water wordt gefilterd door een omgekeerde osmose membraan. Vervolgens krijgt het gefilterde water een gedoseerde hoeveelheid mineralen terug door een instelbare voorfilter en een mineralisatiecartridge. Zo kun je de mineralisatie en hardheid tussen de 2 en 6 graden carbonaathardheid
zelf instellen en het water aanpassen naar eigen voorkeur. Leer meer over dit nieuwe systeem bij de stand.

BRITA STAND G61

SPECIALE LATTES

Melkkoffies zijn in trek. De cappuccino en latte macchiato vliegen tegenwoordig
over de toonbank en als horecazaak is het verstandig je te onderscheiden met
een warmedrankenkaart. Benieuwd hoe je dat het beste kunt aanpakken? Bij de stand van Friesche Vlag proef je niet alleen de speciale Friesche Vlag opschuimmelk die samen met barista’s is ontwikkeld, maar ook hoe je die kunt inzetten voor een mooi en compleet aanbod van melkkoffies. Laat je inspireren door de specials en latte art van barista’s, zoals latte-artkampioen 2018 Anouk Rodenburg.

FRIESCHE VLAG STAND G25
 

PREVIEW-ONLY-Prufock-Coffee-_A610872-(1).jpg

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks