8-10 Juli 2022 | Westergas
  • Koffievrienden

Koffievrienden: Esther Weijkamp

vrijdag 22 februari 2019

Als je wil weten waar in Amsterdam je de beste espresso met havermelk of flat white kunt vinden, dan moet je bij food en lifestyle influencer Esther Weijkamp 


ESTHER WEIJKAMP
@amsterdamcityguide
Food and lifestyle influencer


De coffee scene in Amsterdam is buzzing! ‘Een koffietje doen’ staat bovenaan het lijstje, naast brunchen en/of lunchen. Steeds meer mensen krijgen de smaak van echt goede specialty coffee te pakken en we zijn steeds vaker bereid meer tijd en geld uit te geven aan kwaliteitskoffie.

Van goede koffie in de ochtend word ik heel blij. Het is mijn moment om te genieten, te relaxen en even zen te worden. Van slechte koffie daarentegen...

Ik drink mijn koffie sterk. Dus het liefst een espresso of een flat white. Wel met havermelk, want ik
ben allergisch voor koemelk. Alle andere plantaardige dranken heb ik geprobeerd, maar die vind ik de smaak van de koffie niet ten goede komen.

De ambiance in koffiebar is misschien wel net zo belangrijk als de koffie zelf. Ik zoek koffietentjes die mijn home away from home zijn. Waar ik kan kletsen, maar ook een boek kan lezen als ik daar zin in heb. Waar het oké is om een praatje te maken met de barista en misschien zelfs met de koffiedrinkers naast me.

Stel, we doen een kroegentocht, maar dan van koffiebar naar koffiebar, dan staat op nummer één mijn stamkoffietent Lot Sixty One op de Kinkerstraat. Daar vind ik die huiskamer. Daarna Back to Black op de Weteringschans; het is er knus en de koffie wordt er met heel veel liefde gemaakt. En tja, het is wat verder weg, maar mijn nieuwste ontdekking is Public Space bij het Eye in Noord. Een supergrote ruimte, heel rustig ingericht en met heel fijne filterkoffie. Echt een aanrader!

Vlog Esther op Instagram en Facebook
 

Related Articles
Let's keep in touch!
Maak je deel uit van de koffie-industrie?

Enter security code:
 Security code

Proudly Sponsored By:
Latte Art Live Sponsors:
Roast Masters Sponsors:
Mindful Coffee Tasting Experience Sponsors:
Media Partners:
Location
Gashouder,
Klönneplein 1,
1014 DD Amsterdam.
Details
Registered in England
No. 6754003
VAT No. GB 126 022263
Terms & Conditions
Privacy Policy
Contact
Email: info@amsterdamcoffeefestival.com

© Allegra Events Ltd 2021.