8-10 Juli 2022 | Westergas
  • Verse koffie

Klaar met oude koffie?

dinsdag 20 juli 2021

Koffie is op zijn lekkerst tussen de zeven dagen en vier weken na branding. Hierna vervliegen de aroma’s met een rap tempo.


Uit onderzoek van onder andere de SCA in The Coffee Freshness Handbook blijkt dat koffie na een maand zoveel aroma’s en CO2 verliest dat de smaak van koffie beduidend minder is. Het ideale moment om de koffie te drinken, is tussen zeven dagen en een maand na branding van de koffiebonen.
 
De eerste zeven dagen zijn nodig om de koffie te laten ontgassen, waardoor die op smaak kan komen. Te veel ontgassing komt de smaak echter ook niet ten goede. Na vier weken zijn er zoveel aroma’s en CO2 ontsnapt dat de koffie met de dag aan smaak verliest. 

fotografie-kleuren7-(1).png

LEES OOK: HOE BELANGRIJK IS WATER IN KOFFIE?

Marc Kluijver van Frank & Fresh Coffee – het nieuwe koffiemerk dat verse koffie op bestelling brandt en door de brievenbus levert – beaamt dit. “Het verschil tussen vers gebrande koffie en koffie van een paar maanden oud is zoals het verschil tussen vers en oud brood. Iedereen kan het proeven.” 
 
Toch drinkt het gros van de mensen in Nederland ‘oude’ koffie. Negentig procent van alle koffiedrinkers koopt zijn koffiebonen namelijk in de supermarkt. Omdat al deze koffies in grote batches worden gebrand, verpakt en geruime tijd onderweg zijn, zijn de bonen gemiddeld al minimaal twee maanden oud als jij ze koopt.
 
“Mijn advies is dus om altijd te kijken naar de branddatum op de verpakking. Zo weet je zeker dat je verse koffie koopt. Wij gaan zelfs nog een stapje verder door ook een ‘lekkerst van én tot datum’ op de verpakking te vermelden”, zegt Kluijver.


Proef ook het verschil en bestel Frank & Fresh Coffee eenmalig met 20% korting. 

Gebruik de code TCE20.


 

Let's keep in touch!
Maak je deel uit van de koffie-industrie?

Enter security code:
 Security code

Proudly Sponsored By:
Latte Art Live Sponsors:
Roast Masters Sponsors:
Mindful Coffee Tasting Experience Sponsors:
Media Partners:
Location
Gashouder,
Klönneplein 1,
1014 DD Amsterdam.
Details
Registered in England
No. 6754003
VAT No. GB 126 022263
Terms & Conditions
Privacy Policy
Contact
Email: info@amsterdamcoffeefestival.com

© Allegra Events Ltd 2021.