8-10 Juli 2022 | Westergas
  • Gespot

Stooker Roasting Company

vrijdag 20 november 2015

Aan het Kastanjeplein duik je met twee jonge koffiepro’s in het oude ambacht van koffiebranden. 


“Wij leven voor mooie koffies”, stellen de twee oprichters van Stooker Roasting Company, Onno van Zanten en Florian Hessel over hun eerste eigen zaak. Amsterdamse koffieliefhebbers zullen hen vast al wel eens tegengekomen zijn bij Espressofabriek of bij Lot Sixty One, waar ze de afgelopen paar jaar veel ervaring opdeden. Met Stooker hebben ze in februari geen traditionele koffiebar geopend, maar een koffielab waar ambacht en handwerk de guiding principles zijn.

_MG_9195-(2).jpg
 

Als een van de weinige lokale branderijen richt Stooker zich op cafés, restaurants en winkels. Stooker is geen bar waar je als consument koffie kunt komen drinken. Niet dat ze dat niet leuk vinden, maar dit past niet in hun concept. Wel zijn belangstellenden zaterdags overdag van harte welkom om binnen te lopen. De gedachte achter Stooker is om de hele reis van een koffieboon, van zaad tot kop uit te dragen. Via cuppings, workshops en een open branderij willen ze hun werk zo transparant mogelijk maken en hun kennis delen. Onno: “We vertellen graag over het werk van de boeren, de plukkers en de werkers op de koffieplantages die ervoor zorgen dat koffie überhaupt verkrijgbaar is. En natuurlijk over de mensen die de koffie beoordelen, importeurs en inkopers, die het mogelijk maken dat wij in Amsterdam heerlijke koffies uit de hele wereld kunnen branden.” De koffies halen ze op dit moment van Trabocca.

_MG_9266-(2).jpg

De beeldschone branderij is gevestigd in het pand waar vroeger een slijterij/distilleerderij gehuisvest was. Oude tijden herleven door het ambacht dat Onno en Florian er weer teruggebracht hebben.
 

Machine: Synesso Hydra 2-groeps
Waterfilter: Everpure MRS 600HE, reverse osmosis
Molen:  Mahlkönig EK43 en Mazzer Kony
Brander: Giesen W1
Koffie:  Espressoblends en diverse single origins

Tekst Alex Kitain


Bron koffieTcacao magazine – koffietcacao.nl


 
Related Articles
Let's keep in touch!
Maak je deel uit van de koffie-industrie?

Enter security code:
 Security code

Proudly Sponsored By:
Latte Art Live Sponsors:
Roast Masters Sponsors:
Mindful Coffee Tasting Experience Sponsors:
Media Partners:
Location
Gashouder,
Klönneplein 1,
1014 DD Amsterdam.
Details
Registered in England
No. 6754003
VAT No. GB 126 022263
Terms & Conditions
Privacy Policy
Contact
Email: info@amsterdamcoffeefestival.com

© Allegra Events Ltd 2021.