Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
Bespoke Festival Experiences
The Workshop
MAAK  JOUW BEZOEK AAN THE AMSTERDAM COFFEE FESTIVAL ONVERGETELIJK.
 

Voor de komende editie van het festival hebben we de handen ineen geslagen met drie fantastische partners om unieke workshops op maat te verzorgen, die je kunt bijboeken als aanvulling op je ticket.

Weg van de drukte van het festival, in het Leidinghuis, organiseert Single Estate Coffee Roasters elke ochtend twee coffee flights. Ervaar hoe dezelfde single origin coffee verschillend smaakt bij diverse zetmethoden.

Dan is het tijd voor chocolade! Samen met een lokale koffiebranderij laat Haags chocoladewalhalla The Chocolade Shop zien hoe je ambachtelijke chocolade combineert met filterkoffie.

Tot slot nodigen Rob Clarijs van branderij A Matter of Concrete en Joey Rietveld van Far Out Drinks Co. je uit in hun wereld waar specialty coffee en natuurwijn samenkomen.

1. The impact of a brewer: a coffee tasting
SINGLE ESTATE COFFEE ROASTERS

Ga goed zitten voor deze interactieve, sensorische koffieproeverij en leer hoe leer dezelfde single origin koffie anders smaakt als espresso, melkkoffie, filterkoffie en cold brew.

In deze sessie zal het geweldige team van Single Estate Coffee Roasters je stap voor stap vertellen welk effect herkomst, verwerking, branden en de zetmethode heeft op de smaak van koffie.

Tijdslot: 10:30 en 11:30


2. Tea Brewing like a Pro
THE EUROPEAN SPECIALTY TEA ASSOCIATION

In deze workshop van de European Speciality Tea Association ga je met behulp van verschillende methoden thee zetten én proeven. Je leert hoe je een thee correct kunt identificeren aan de hand van een plantkundige benadering, krijgt basiskennis over de theeplant en ontdekt het verschil tussen de zes hoofdsoorten. Daarnaast weet je na deze workshop precies wat er nodig is om een thee en infusie perfect te bereiden. En natuurlijk ga je niet met lege handen naar huis.

Tijdslot: 13:00 donderdag en vrijdag, 09:30 zaterdag


3. The Ultimate Chocolate & Coffee Tasting Experience
THE CHOCOLATE SHOP 

Na een aantal jaar geleden The Amsterdam Coffee Festival te hebben bezocht, besloten Raymond en Sanne The Chocolate Shop op te richten en hebben sindsdien de Haagse liefhebbers met single origin drinkchocolade, repen, huisgemaakte truffels en nog veel meer voor zich weten te winnen.

The Chocolate Shop verkoopt prijswinnende repen van de beste internationale bean-to-bar chocolademakers. Voor deze proeverij, waarbij je de magie zal ontdekken van single origin filterkoffie gecombineerd met bean-to-bar chocolade, zullen eigenaren Raymond en Sanne samenwerken met een lokale koffiebranderij. Hallo smaakbom!

Tijdslot: 14:00 donderdag en vrijdag, 13:00 en 14:00 zaterdag


4. Specialty Coffee & Natural Wine tasting
AMOC & Far Out Drinks Co.

Rob Clarijs van branderij A Matter of Concrete, gevestigd in de iconische Van Nelle Fabriek, en Joey Rietveld, barista, surfer en eigenaar van Far Out Drinks Co. dat sinds 2022 natuurlijke wijnen uit Portugal importeert, zijn al jaren goede vrienden.

Na diverse succesvolle pairing events in Rotterdam, organiseren ze nu op het ACF een exclusieve proeverij van specialty coffee & natuurwijn. En omdat de Portugezen van oudsher natuurwijn drinken uit keramiek, hebben de mannen ook hier iets moois voor je in petto.

Tijdslot: 15:00 en 16:00

BOEK NU 

 

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks