Dutch English
30 maart - 01 april 2023 / Westergas
It's showtime!
Latte Art Live

LATTE ART LIVE BRENGT INSPIRERENDE SHOWCASES EN WORKSHOPS NAAR THE AMSTERDAM COFFEE FESTIVAL.
 


 

Droom je ervan om de perfecte rosetta te schenken? Of ben je gewoon helemaal dol op koffie mét melk? Latte Art Live is terug!
 
Je hebt ze op Instagram gezien en nu kun je ze vlak voor je neus aan het werk zien. Phoenix, rosetta of zwaan; zeg het maar, de legendes zullen het schenken. Reken op een reeks spectaculaire showcases en hands-on workshops. Dat, en heel veel gratis koffie.

latte-art-live-(1).png

 

Wie straks bij het podium van Latte Art Live aanschuift, kan zich niet alleen vergapen aan ingewikkelde kunstwerken in de kop, maar ook de nieuwste gear, de M200 espressomachine en G50 molen, van La Cimbali van dichtbij bewonderen. In de espressomachine combineert La Cimbali cutting-edge technologie die drukke moderne cafés verwachten met duurzaamheid.

Maar dat is niet alles! Deze editie maakt de Latte Art Factory Bar Pro zijn debuut op het Latte Art Live podium. De geautomatiseerde melkschuimer beschikt over gepatenteerde microfoam-technologie met nauwkeurige temperatuurregeling en volledig aanpasbare instellingen, en levert de perfecte textuur voor elke drank, warm of koud, met koemelk, plantaardige dranken en nog veel meer.

Voor het negende jaar op rij kunnen we ook op Alpro’s brede assortiment aan plantaaardige dranken rekenen. Op het podium neemt baristakampioen Merijn Gijsbers je mee in de wereld van de vegan koffie en laat hij twee keer per dag zien hoe je het beste latte art schenkt met plantaardige dranken. 
 

Holland Jersey voorziet in romige melk geproduceerd door raszuivere Jersey-koeien. De Jersey melk schuimt super goed op door de hoeveelheid eiwitten in de melk en is daardoor uitermate geschikt voor het maken van latte art. Door de samenstelling van de melk heb je ook minder melk nodig om melkkoffies te bereiden. En de smaak... die is onvergelijkbaar!

Alle latte art wordt geschonken in de iconische, herbruikbare kopjes gemaakt van koffieschillen van het Australische merk Huskee. En natuurlijk kun je geen latte art schenken, zonder vers gebrande koffie, dit jaar geleverd door de Utrechtse brander Keen Coffee, en het beste water gefilterd door BRITA.

 


 

LATTE ART LIVE WORDT GESPONSORD DOOR
 
latte-art-live-logo-s.png


 


 

2023 PROGRAMMA
DONDERDAG / VRIJDAG / ZATERDAG

  

10.30 | A Beginner’s Guide to Latte Art
met head barista van Ue Coffee Roasters, Andrew Carey

11.30 | Tips and Tricks to Improve your Latte Art
met  barista, trainer en brander van Back to Black Coffee, Skip Roeland 

12.30 | Plant-Based Drinks in Coffee, The Perfect Serve
met Alpro ambassadeur en Dutch Barista Champion 2017, Merijn Gijsbers

13.30 | Latte Art Masterclass - intermediate to expert 
met  Dutch Latte Art Champion 2022 en head barista van Vascobelo, Jesse Fook

14.30 | Plant-Based Drinks in Coffee, The Perfect Serve
met Alpro ambassadeur en Dutch Barista Champion 2017, Merijn Gijsbers

15.30 | Tips and Tricks to Improve your Latte Art
met head barista en trainer van Bay Coffee Roasters, Neale Humphrey
 


 

APPARATUUR
 La-Cimbali-M200.png

De Espressomachine
 

In 2012 vertegenwoordigde de M100 espressomachine de evolutie van de M39-series van La Cimbali. Nu heeft dit boegbeeld van design, technisch vernuft en functionaliteit binnen de Italiaanse fabrikant een opvolger: de M200. Speciaal ontworpen voor drukke koffiezaken die willen verduurzamen, bevat de espressomachine gemaakt van hoogwaardig resistent materiaal minder plastic onderdelen en schakelt-ie zelf op stand-by als hij weinig gebruikt wordt. 

Verder detecteert het ingebouwde ‘barista driver system’ automatisch of de juiste hoeveelheid koffie in de filterdrager zit, wat verspilling voorkomt. Ook is de hoogte van het werkblad zelf in te stellen. En dankzij de nieuwe GT2-formule is het bovendien mogelijk om voor elke groep een andere temperatuur te hanteren. Zo kun je tegelijkertijd verschillende soorten espresso zetten op de juiste temperatuur. Kortom, een droommachine voor elke barista.

De Molen


Veelzijdig, snel en nauwkeurig. De G50 is LaCimbali's nieuwste generatie koffiemolen die een revolutie teweegbrengt in de manier waarop koffie wordt gemalen. De G50 is ontworpen met het idee de gebruikerservaring te vereenvoudigen en heeft daarom een volledig innovatief ontwerp met elegante kleuren en een nieuwe interface op een 3,5 TFT capacitief aanraakscherm.

Het intuïtieve verstelsysteem en de stabilisator zorgen voor continue consistente prestaties, zelfs na intensief gebruik tijdens piekuren. De premium-versie is uitgerust met een Bluetooth-systeem en PGS-technologie om een perfecte maalkwaliteit voor espresso te garanderen.

Latte-Art-Facorty.png

De Melk

 

Deze editie maakt de Latte Art Factory Bar Pro zijn debuut op het Latte Art Live podium. Op deze bekroonde oplossing heeft elke barista en café-eigenaar gewacht om zijn klanten een geweldige koffiebeleving te bezorgen. 

De geautomatiseerde melkschuimer beschikt over gepatenteerde microfoam-technologie met nauwkeurige temperatuurregeling en volledig aanpasbare instellingen, en levert de perfecte textuur voor elke drank, warm of koud, met koemelk, plantaardige dranken en nog veel meer. Zeg maar dag tegen lobbig, inconsistent melkschuim en hallo tegen elke keer perfect glad microfoam.

 NOG GEEN TICKET? RESERVEER NU.
 

Follow Us

Facebook
Instagram
Proudly sponsored by
Alleborgh
Alpro
Brita
Coffee Based
De Vrij Espresso Service
Decent Packaging
ECoffee Cup
Espresso Service West
Faemina
Holland Jersey
Huskee
Indonesian Coffee (by Embassy of Indonesia)
La Cimbali
La Marzocco
Latte Art Factory
Monin
Packiro
Sanremo
Slayer
Smirnoff
Stronghold
Sucafina
Westergas
KoffieTcacao
© 2023 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks