Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
28 februari 2019
Top Ten Highlights

HET AFTELLEN IS BEGONNEN! Check onze top tien festival highlights hier.

 

Proef 100 koffies
Er is je een koffiefestival beloofd en dat is precies wat je zult krijgen! Op The Amsterdam Coffee Festival kun je meer dan honderd koffies proberen. Ga langs bij The Brew Bar, The Roaster Village en de individuele stands en probeer baristafavorieten, zoals de Kinini van Manhattan Coffee Roasters en Ethiopië Sidamo Nensebo van Schot Koffie.
 
Of je nu al een koffiepro bent of pas net aan je koffie-ontdekkingsreis bent begonnen, er is koffie voor iedereen! Bekijk hier alvast een aantal van onze favoriete seizoensgebonden koffies, die je zeker moet proberen op het festival.

ACF_2017_SMALL-98.jpg

Beleef de allereerste Roast Masters competitie
Roast Masters™ is de splinternieuwe koffiewedstrijd gefocust op de kunst van het branden van specialty coffee en ’s werelds meest gerenommeerde koffiebranders het tegen elkaar opnemen in de strijd om de felbegeerde Roast Masters titel.
Verheug je op blinde cuppingsessies en espressoblends samengesteld om zelfs de meest ontwikkelde smaakpapillen te behagen, een bruisende sfeer, live commentaar van koffielegendes, plezier en een meeslepend programma waarbij festivalbezoekers de ongelooflijke koffies van de branders zelf kunnen proeven. Cuppinglepels klaar, en gaan maar!

Leer van latte art legendes
Een enorme hit in Londen, New York, Milaan en natuurlijk Amsterdam: Latte Art Live is terug. Hier schenken internationale latte art-kampioenen, jawel diegenen die je volgt op Instagram, drie dagen lang de allermooiste creaties recht voor je neus. Feniks, rosetta of zwaan: jij roept het, zij schenken het. Ook delen ze graag praktische tips met je. Van hoe je altijd met perfect melkschuim eindigt, tot het ABC van latte art en vegan koffierecepten.
 
Pak verder dagelijkse latte art throwdowns, demonstraties en freestyle sessies mee van barista’s van wereldklasse, zoals World Latte Art kampioen Dhan Tamang en Dutch Latte Art kampioen Anouk Rodenburg . Mis ook de kleurrijke latte art workshop van Alpro ambassadeur Merijn Gijsbers niet en zie tijdens Latte Art Live ook hoe de beste specialty koffieconcepten uit Dubai hun signature drinks klaarmaken!
 
038-(1).jpg

Vergroot je kennis
Van demonstraties tot workshops en proeverijen, in The LAB draait het allemaal om innovatie, kennis vergaren en grenzen verleggen. Het interactieve programma, dat in samenwerking met koffieTcacao is samengesteld, host alles van Sustainability in Our Industry door MVO Nederland tot The Coffee Cocktail (R)evolution door Tia Maria. Leer ook alles over de waarde van foodparings van Michelin sterrenchef en Lavazza ambassadeur Jozua Jaring. Bekijk de volledige line-up hier. 
 
Test zelf de nieuwste gadgets en koffie-apparatuur
La Marzocco trekt alles uit de kast voor The Amsterdam Coffee Festival! Drie dagen lang kun je in The Innovation Club de nieuwste espressomachines, gadgets en koffie-accessoires bewonderen en uitproberen. Met veel trots kondigen we het Nederlandse debuut van de La Marzocco KB90 espressomachine aan. Nooit eerder was een shot espresso zetten zo makkelijk door het baanbrekende straight-in systeem, waarbij de filterdrager recht in de groep wordt geklikt. Deze espressomachine moet je in het echt zien!
 
Ontdek verder ook het nieuwe waterfiltersysteem Proguard van BRITA en het snelle betaalsysteem van iZettle en stel al je brandende vragen aan de aanwezige experts.
 
Lees hier meer over alle innovaties.

ACF_SATURDAY_LARGE_2018-9737-SMALL-(1).jpg

Kom langs bij The Brand Dubai Hub
Begin dit jaar hebben Brand Dubai en The Huntr.com de krachten gebundeld om de wedstrijd #DubaiLovesCoffee door de hele stad te lanceren. Op het festival serveren een aantal van de beste lokale bars en specialty koffieconcepten uit Dubai hun lekkerste koffies.
 
Gedurende het weekend kun je in The Brand Dubai Hub elke dag tussen 12:00 en 16:00 uur ook je koffiebeker laten versieren met schetsen van Ghanim Mubarak. Bekijk zijn stijl hier. De Emirati kunstenaar is tevens een geweldige portrettekenaar en in zijn workshop leert hij iedereen hoe hij dat doet. Een must-experience tijdens jouw festivalbezoek!

espressolab1.jpg

Beleef een onvergetelijke koffieproeverij
Ga op in deze gloednieuwe meditatieve VIP-proeverij, waarbij meerdere zintuigen worden geprikkeld en een Just Breathe meditatie-expert Michael James Wong je meeneemt op een bijzonder avontuur. De MCT-experience vindt plaats in een kalme en ontspanning omgeving, zodat je even helemaal weg bent van de drukte van het festival.
 
Deze persoonlijke en onvergetelijke koffie-ervaring moedigt je aan om de voordelen van meditatie zelf te ervaren en verder te onderzoeken, terwijl je geniet van heerlijke specialty coffee!

Zie de beste barista’s strijden om nationale titels
Maak je op om de beste barista’s van Nederland te zien battlen tijdens vier fantastische koffiewedstrijden, mede-gehost door SCA Nederland. De kampioenschappen vragen het uiterste van elke barista als het gaat om presteren onder druk, innovatie en precisie, terwijl ze strijden om Nederland te vertegenwoordigen op het wereldtoneel. Ruik de koffie en voel de spanning terwijl deze professionals zich naar de finale werken. Bekijk het volledige programma hier.

Ervaar de actie van dichtbij
Na een succesvol debuut op het Los Angeles Coffee Festival landt Coffee Mixologists ALLSTARS dit jaar ook op The Amsterdam Coffee Festival, met een reeks middagen vol mixology-demonstraties en masterclasses.
 
Een aantal van de beste barconcepten en mixology-helden van Amsterdam, waaronder Door 74, Lotti’s at The Hoxton en het team van Tia Maria, nemen het podium over om hun ultieme koffiecocktails te shaken Zie de professionals aan het werk en neem vervolgens zelf een slok van de One of a Kind koffiecocktails!

ACF3.JPG
 
Laat iedereen je beste dansmoves zien
Je hebt naar de Coffee Mixologists gekeken, een paar van de beste single origin koffies van het seizoen geproefd, geleerd hoe je een latte art hartje schenkt en een koffiesweaters gekocht in The Shop. Nu is het tijd om te sippen van een cocktail en je beste dansmoves te laten zien op de beats van live dj’s wiens sets je hart sneller  laten kloppen.
 
Dit kan in The Fields, een groene oase in het hart van het festival, waar muziekliefhebbers samenkomen voor live muziek en koffiecocktails met gin. Met een menu vol klassiekers en nieuwe drankjes van Tia Maria en Opihr gin, is er genoeg keuze voor iedere cocktail-liefhebber. De funky mediterrane beats worden verzorgd door de hotste opkomende talenten in het land.
Check het volledige programma hier.
 

 

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks