Dutch English
4 - 6 april 2024 / Westergas
09 maart 2020
Officieel debuut voor Slayer in Nederland
 

De Amerikaanse espressomachinemaker wil nu eindelijk ook Nederland veroveren.

   

20190215-IMG_9270untitled.jpg

De Nederlandse specialty coffee avant-garde verbindt de slogan Make Coffee Better™ al langer aan het in 2007 opgerichte espressomachinemerk van Amerikaanse bodem, Slayer

Zo schittert er op de bar van Naked Espresso, dat in begin 2018 in het centrum van Amsterdam openging en inmiddels een tweede vestiging op de Dam heeft, een driegroeps Slayer Steam. “Barista’s komen overal vandaan om hem uit te proberen”, vertelde eigenaar Niels van Stek na de opening aan koffieTcacao magazine. Niels: “De espressomachine produceert extreem hete en droge stoom, waardoor het melkschuim zoeter smaakt. Koffies met melk zijn daarom onze specialiteit.” 

Ook in FUKU, de espressobar van drievoudig baristakampioen Lex Wenneker die dit jaar tijdens het ACF meedoet aan de Dutch Brewers Cup, staat er naast de zeldzame La Marzocco Mistral een Slayer V3 op de zwartgelakte bar. “Strak design en technisch vernuftiger”, zegt Lex die beide machines gebruikt afhankelijk van welke bonen klanten kiezen en hoe hij de drank wil bereiden. Zo heeft de Slayer een nauwkeurige pre-infusiefunctie. “Die laat de koffie langer wellen. Er komen dan meer aroma’s vrij voordat het water onder druk door de portafilter wordt geperst”, legt Lex uit.

Maak kennis
Sinds 2019 is Yongo Espresso de Nederlandse importeur van de revolutionaire machines. Zo zullen tijdens het ACF de Roast Masters™-deelnemers hun kunsten vertonen op de Slayer Steam LP. Met twee instellingen per groep, geavanceerde volumetrie, klassieke pompgestuurde extractie, een zeer ruim werkoppervlak en niet te vergeten een strakke, gepolijste roestvrijstalen behuizing met onmiskenbaar gevleugeld ontwerp, is het geen verrassing dat de Steam LP bekend staat als de dream machine.

Op de eigen stand tijdens het ACF bemant Coffee Masters™ London 2019-winnaar en absolute Slayer-fan Rob Clarijs  drie dagen lang de Slayer Single Espresso Group en de Steam LPx. Hij krijgt daarbij bezoek van Badeta Coffee Roasters uit de Amsterdamse Pijp en het liefdeskind van Ben Morrow en Esther Maasdam, Manhattan Coffee Roasters. 
 

MAAK KENNIS MET SLAYER (T08) OP THE AMSTERDAM COFFEE FESTIVAL! 

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks