Dutch English
3 - 5 april 2025 / NDSM
04 maart 2020
Stippel jouw bezoek aan het koffiefeestje van het jaar nu uit!

 

NOG MAAR ÉÉN WEEK OP TELLER IS HET DE HOOGSTE TIJD OM JOUW BEZOEK AAN THE AMSTERDAM COFFEE FESTIVAL UIT TE STIPPELEN. WAT KUN JE, NAAST DE NODIGE CAFEÏNE, VERWACHTEN VAN HET FESTIVAL EN WELKE EVENEMENTEN MAG JE NIET MISSEN?

 

Voor de zevende keer op rij vindt The Amsterdam Coffee Festival plaats in de Westergas. Met de nieuwste gadgets, topbranders, kampioenenschappen en meer dan honderd koffies om te proeven, is dit het evenement dat geen enkele coffee-addict mag missen! Dit zijn vijf hoogtepunten op een rij. 
 

ACF-FRIDAY-SOCIAL-3802.jpg

ROAST MASTERS™

De Roast Masters™ competitie is terug! De beste Europese specialty coffee-branders worden hier onderworpen aan de ultieme test. Met een trip naar de Suke Quto plantage in Ethiopië op het spel, strijden de branders verspreid over de drie dagen van het festival om de felbegeerde titel. Duo's bestaande uit branders en barista's worden uitgedaagd in drie disciplines: The Single Origin, The Espresso Blend en The Pour Over. Voor de eerste ontvangen de branders van tevoren een koffie geleverd door importeur Trabocca. Terwijl ze hun brandprofiel toelichten, cupt de vijfkoppige jury de koffie. Tijdens de tweede ronde brengen de branders hun eigen espressoblend mee en in de laatste ronde moeten de zes overgebleven finalisten volgens eigen recept en favoriete zetmethode een filterkoffie bereiden. 

LCF2019_LowRes_FINAL_KayLockett_074.jpg
 

THE MINDFUL COFFEE TASTING EXPERIENCE

In een ontspannende ruimte met gedimd licht, kun je de drukte van het festival even achter je laten. Tijdens The Mindful Coffee Tasting Experience wordt er enkel aandacht geschonken aan mooie single origin koffies, geselecteerd door KEEN Coffee. Just Breathe meditatie-expert Michael James Wong leidt de 45-minuten durende meditatieve koffieproeverij waarbij er koffie wordt gezet, geschonken en gedronken met al je zintuigen. De koppen zijn dit jaar gevuld met een natural Ye Genet uit Ethiopië en een Aqua de Nieve uit Peru. De VIP-kaarten voor The Mindful Coffee Tasting Experience zijn beperkt verkrijgbaar en kun je hier kopen. 
 

ACF-SATURDAY-SMALL-124.jpg

SCA CHAMPIONSHIPS

Samen met de Specialty Coffee Association hosten wij de SCA Championships waar de nieuwe Nederlandse Barista, Cup Taster, Latte Art en Brewers Cup-kampioenen worden gekroond. Na maanden van voorbereiding stappen Nederlands beste barista's het podium op om te strijden voor een plek in de wereldfinale. Op vrijdag vinden de Dutch Brewers Cup en Dutch Latte Art Championship plaats, op zaterdag het Dutch Barista Championship en op zondag het Dutch Cup Tasters Championship. Kom jouw favoriete barista aanmoedigen onder begeleiding van de energieke MC Keri Mol! 
 

Food-Market.jpg

THE STREET FOOD MARKET

Met enkel koffie kom je de dag niet door. Op het plein tussen de Gashouder en het Transformatorhuis hebben we de beste food trucks gestrikt, die de lekkerste wereldse gerechten bereiden. Trakteer jezelf op de Indiase BBQ van Joerie Tandoeri, Libanese quesadillas van de Grillende Keukenmeiden, de rechttoe rechtaan pasta's van Pasta Joe, handgesneden friet van Kitch'n Fries, Franse flensjes van de Crêpes-mobiel, Argentijnse empanadas van Mercado Uno of biologische worsten uit de Worsttruck. Nu al trek? Lees hier meer over elke foodtruck.

_DCS0024.jpg
 

LATTE ART LIVE

Dit jaar behoren niemand minder dan Dhan Tamang, Merijn Gijsbers, Wendelien van Bunnik-Verver, Jesse Fook, Niels te Vaanhold, Jort Dijkers, Bram Dekker, William Laclé, Julian van de Sande en Anouk Rodenburg tot de line-up van Latte Art Live. Dé plek waar je moet zijn voor latte art throwdowns, demonstraties en hands-on workshops. Van een glanzende rosetta tot een kleurrijke flamingo: de internationale kampioenen schenken het voor je neus. Op vrijdagavond 18.00 uur transformeert daarbij de stand van Alpro tot groene oase met de fijnste dj-tunes, lekkere bites en cocktails. Alpro's Merijn Gijsbers en Nisan Agca hosten daarbij live cocktailworkshops. Dans hier de drukte van de eerste festivaldag van je af. 
 

KLINKT BOVENSTAAND ALS MUZIEK IN JE OREN? BEMACHTIG JOUW TICKET HIER. See you there!

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks