Dutch English
3 - 5 april 2025 / NDSM
28 februari 2018
Top Ten Highliights

 

Het aftellen is begonnen! Nog maar 10 dagen voordat The Amsterdam Coffee Festival losbarst, en we willen heel graag dat je dit feest met ons meeviert!


Koffieliefhebber? We hebben meer dan 200 koffies, die je smaakpapillen op hol doen slaan, voor je klaar staan om te proeven en uiteraard ben je ook voor top notch koffieapparatuur aan het goede adres. Foodie? Ook dan zit je goed. Geniet van verrukkelijke gerechten op de Street Food Market (of trakteer jezelf op een VIP ticket en neem plaats aan onze exclusieve coffee-foodpairing tafel). Houd je gewoon van een goed feestje? We hebben een killer line-up van top dj’s, en vergeet ook de Tia Maria Espresso Martini Party niet. Alle drie jouw ding? The Amsterdam Coffee Festival mag je gewoon niet missen.

Nog meer redenen nodig om te komen? Check dan onze top tien festival highlights hier. 
 

Top Ten Highlights


Proef 200 koffies
Er is je een koffiefestival beloofd: en dat is precies wat je zult krijgen. Met meer dan honderd exposanten die je samen over de tweehonderd verschillende koffies gratis laten proeven, biedt jouw festivalticket toegang tot een wervelende culinaire ontdekkingsreis. Van het debuut van The La Marzocco Playground, waar de beste specialty coffeebranders van Europa hun koffies op de molen zetten, tot innovatieve lokale branders en cafés - ze zijn allen van de partij! Patrick Groenewold van Single Estate Coffee Roasters leert je hier alvast koffieproeven als een pro.
 

coffee.jpg


Sta dichtbij de actie
Coffee Mixologists is na een knetterend debuut op The Amsterdam Coffee Festival 2017 terug! Zie onze deelnemende barista-mixologist duo’s gedurende drie spannende knock-outrondes wederom alles uit de kast trekken voor de hoogst haalbare mix. Van de Signature Drink-ronde tot de Mystery Box-uitdagingen met Daarnhouwer koffie en Tia Maria likeur, de duo’s worden beoordeeld op technische vaardigheden, creativiteit, persoonlijkheid, vernieuwing, professionaliteit en teamwork. Het mooiste - uiteraard - is dat jij je kunt tegoed doen aan Tia Maria cocktails terwijl de wedstrijd zich ontvouwt. Wie moedig jij aan op weg naar het goud en de duizend euro geldprijs? 

Shop dat je er bij neervalt
Kun jij een oogstrelende koffiekit weerstaan? De koffiegear van Hario is niet alleen voor koffiebars. Het Japanse merk neemt alle meesterstukken om thuis filterkoffie te zetten mee naar het festival, zodat jij je nieuwe opgedane koffiekennis direct kunt testen. Ga langs bij de Hario stand, leg al je vragen neer bij de professionals en haal je hart op bij alle mooie items. De iconische V60 (ideaal voor thuisbarista’s) of de syphon (voor de iets gevorderde koffienerd) zijn items, die je zeker mee naar huis wilt nemen.Verwacht naast Hario geroemde filterkoffiemerken als Aeropress en Chemex. Klik hier om Esther Maasdam’s favoriete koffiegadgets voor 2018 te bekijken.

Vergroot je kennis
Van demonstraties tot workshops en proeverijen, in The Lab draait het allemaal om innovatie, kennis vergaren en grenzen verleggen. Het interactieve programma, dat in samenwerking met koffieTcacao is samengesteld, host alles van Sustainability in Our Industry door De Koffieschool tot Cocktail Secrets to Boost Your Business door Tia Maria. En leer ook koffieproeven als een pro met Patrick Groenewold, Director of Coffee bij Single Estate Coffee Roasters. Bekijk de volledige line-up hier.  
 

kremlin2.jpg


Dans de hele nacht
Ze hebben het een keer gedaan en ze doen het opnieuw: Tia Maria is terug en host de onvergetelijke openingsavond. Tia Maria bereidt ter plekke de beste koffiecocktails, van de klassieke espresso-martini tot de popcorn frappe. Kies jouw favoriet (of probeer ze allemaal) en maak je op voor een ouderwets potje ‘discodansen’ met Kremlin Disco, die de draaitafels voor de avond zal beroeren. Wil je meer leren over coffee mixology? Neem deel aan de Tia Maria masterclasses, die twee keer per dag op het Coffee Mixologists podium plaatsvinden. Bekijk hier welke talentvolle dj’s de overige dagen draaien.

Verken melk en koffiepairings
Hoe belangrijk is het soort melk voor jou? Queens of Dairy werkt samen met gevierde branders als Keen Coffee, Single Estate Coffee Roasters en Giraffe Coffee Roasters om je een gloednieuwe ervaring te bieden: The Specialty Milk Bar. Selecteer een koffie (of neem je eigen favoriet mee naar de bar) en ga op in een één-op-één consult met een expert, terwijl zij jouw gratis koffie met de perfecte melk bereiden. Ontmoet ook vooraanstaande melkboeren op de stand en verbreed je kennis verder. 

Leer van latte art legendes
Droom jij ervan om een perfecte glanzende rosetta te schenken? Of heb je simpelweg een grote liefde voor melkkoffies? Latte Art Live is terug, met ‘s werelds beste latte art kunstenaars op het programma. Je hebt hun designs voorbij zien komen op Instagram en nu schenken ze live, zo voor je neus, hun kunstwerken in. Pak ook zeker de Alpro For Professional’s Plant Based Throwdowns elke dag om 16:00 uur mee, waar de winnaar naar huis gaat met een volledig verzorgde trip naar The London Coffee Festival in april. Bekijk van dichtbij hoe je kunstwerken schenkt met amandel-, kokos- en sojadranken.  
 

la-marzocco.jpg


Laat je innerlijke koffienerd los bij topmachines
Met de lancering van The La Marzocco Playground is de La Marzocco hype echt dit jaar. Het stralende middelpunt is het nieuwste paradepaardje, de Leva espressomachine. Bezoek The La Marzocco Playground, ontmoet de barista’s en probeer de Leva zelf uit; het duurt vast niet lang voordat dit prachtstuk het geavanceerde middelpunt is in jouw favoriete cafés. Koffienerds halen zeker ook hun hart op bij de rest van La Marzocco’s machines. Check zeker ook de Linea Classic en Linea PB scales, die beide zijn ontworpen door Piero Bambi, de zoon van Giuseppi Bambi en het neefje van Bruno Bambi, de broers die La Marzocco in 1927 oprichtten. Zin in nog meer high tech? Bekijk naast de La Marzocco-headliners, ook machines van Bunn, Puqpress, Mahlkönig, Ceado, Mazzer en Anfim op de Playground. Lees hier meer over alle innovaties. 

Zie de beste barista’s strijden om de nationale titels
Maak je op om de beste barista’s van Nederland te zien battlen tijdens vier fantastische koffiewedstrijden gehost door SCA Nederland. De kampioenschappen vragen het uiterste van elke barista als het gaat om presteren onder druk, innovatie en precisie, terwijl ze strijden om Nederland te vertegenwoordigen op het wereldtoneel. Met een deelnemersveld van 32 finalisten is het Dutch Cup Tasters Championship een ware highlight. Ruik de koffie en voel de spanning terwijl deze professionals zich naar de finale cuppen. Bekijk het volledige programma hier. 

Schuif aan bij een koffie- en foodpairing
Mississippi Bar and Kitchen brengt een unieke koffie- en foodpairing sessie naar The Amsterdam Coffee Festival, enkel beschikbaar voor VIP-kaarthouders. Deze Amsterdamse legendes staan bekend om het serveren van heerlijk eten geïnspireerd op eetcultuur van de oevers van de Mississippi rivier. Met een voorgerecht van koffie-geïnfuseerde zwarte bonen soep, een hoofdgerecht van met cacao- en koffie ingewreven miljonairsbrisket en een dessert van een Irish coffee-bonbon met vanillegel wordt dit zeker een hit. Laat je inspireren door deze spannende, nieuwe pairings.
 

Follow Us

Facebook
Instagram
LinkedIn
Proudly sponsored by
Brita
Slayer
Arla Jörd
La Marzocco
WeCup
Roemah Indonesia
Aillio
Monin
Alpro
Sanremo
Packiro
Frizbee Ceramics
den Eelder
Sucafina Specialty
koffieTcacao magazine
World Coffee Portal
5THWAVE MAGAZINE
Westergas
© 2024 Coffee Ventures Europe Ltd.
Keep in touch
Sign up to our newsletter
for the latest line-up updates
No thanks